Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 651
  • 486
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Скрит текст:
Няма как да се подмлади наистина. Ако жената до него е баба, значи и той е дядо. И там точно е драмата и съответно кризата. С всички тези неща иска да се почувства всякаш е все още млад и целият живот му предстои, но под повърхността страховете ядат, а реалността си остава каквато е. Липсата на криза и "раят" са в приемането и чувстването добре в момента, какъвто е, а не в гоненето на безвъзвратно отминал период и образ.
При някои мъже я има тази "криза" (вероятно и при този от темата), но не е задължително да е нещо лошо per se. И не е задължително да се свързва с инфантилно желание да излиза с ученички и да ходи по дискотеки. Аз разбирам тези пориви в човек (не мисля, че е само при мъжете) - след като е вложил години в създаване на семейство, учене, работа и самоусъвършенстване, той иска да почне да "бере плодовете" от всичко това. Децата са големи вече, той се е утвърдил в работата си и се е развил, изкарва много пари и може да си позволи повече свободно време. Някои отиват в крайността и решават, че всичко им тежи и трябва да се освободят изцяло. Това е реакция на неосъзнат мъж/жена. Осъзнатите хора успяват да надграждат - вместо да напуснат семейството си, те влагат повече време и ресурс да пътуват повече заедно, да опознават различни места и култури, да започнат инетресни проекти заедно или поотделно, да разширят кръгозора на децата си преди те да поемат по своя път. Това е време  и за нови хобита, разширяване на мрежата от интересни познати и т.н.
Така че наистина би могло да е криза, но може и да е точно обратното. Вече зависи от конкретния човек...

Описаното от теб не е криза на средната възраст. Точно берене на плодовете на труда е. Кризата на средната възраст е неистово желание да си докажеш, че още ставаш, като зарежеш всички нормални отговорности, които изведнъж са почнали да те задушават нетърпимо, и се впуснеш в дейности, по-типични за младежи и тийнейджъри, които често може да са експремни и опасни. Оттам запои (на които едно тяло на 40-50+ не е устойчиво като едно тяло в 20-те), мотори (екстремни спортове и други, които вдигат адренали и имат за цел да "покажат среден пръст" на смъртта), млади жени (за да си докажеш, че още те бива за мъж, и че щом младите ти се навиват, не си стар). Зад всичко това, доста видимо, се крие една психологическа криза, едно страдание пред неизбежния факт на остаряването, на това, че ти не си същия, и безгрижният живот на детството е отминал. Еквивалент е тръшкането на малко дете, което иска шоколад, въпреки че се обрива от него. Разбира се, вместо "безгрижния рай", който уж било всичко това, мъжът се изправя пред неприеяен сблъскът - а именно, вместо безгрижие, всички тези дейности само му доказват, че тялото му вече не може да понесе това, което е можело преди, че младите жени са своенравни и емоционални. Искат някакви техни си неща, той не може да им смогне, а те могат във всеки момент да бият шута на "чичото" и да си намерят следващия, докато той може и да не излъже друга, и че животът не е чак толкова безгрижен, когато нямаш партьор да поеме доста от нещата, които са нужни за удобен живот.

# 241
Добре, Elunaria, ти имаш ли деца изобщо? Да споделиш личен опит за организация на времето? Много ясно, че като съм спала 3-4 часа, ще предпочета да легна, вместо да направя 15 хиляди крачки.

# 242
В София на мен ми беше доста трудно логистично и финансово да ходя на спорт, не че не го правех. Просто ги няма тези големи многофункционални зали във всеки квартал, където можеш да тренираш каквото се сетиш. И примерно, ако детето ти е на плуване, ти също да плуваш или да идеш във фитнеса докато го чакаш. И след това да не се налага да се прибираш по един час и всичко това да не ти струва майка си и баща си. Масовата храна е под всякаква критика, трябва да ходиш, да търсиш, че да се снабдиш с нещо читаво.

# 243
Чакай сега, изобщо не говорим за екстремни периоди, когато децата са съвсем малки. Но на 6 (както е на авторката) не е съвсем малко, какво остава за тези, които вече ходят на училище?

# 244
Добре, Elunaria, ти имаш ли деца изобщо? Да споделиш личен опит за организация на времето? Много ясно, че като съм спала 3-4 часа, ще предпочета да легна, вместо да направя 15 хиляди крачки.

И да има, на всеки ежедневието е различно и всяко дете е различно. Нека да реве 24/7 и ще отиде на фитнес точно никога. В една друга тема, луда ме направиха, защото съм ходила с бебето на козметик. Ама как да обясниш, че нямаш дори за час на кого да го оставил това дете? Камо ли до фитнеса да стигна. Ама то така глупости на килограм всеки може да говори!

# 245
Моето е на 5. Всяка нощ си нагласям алармата да стана в 3, че да я вдигна и сложа на гърне. Понякога вече се е изпуснала, събужда се и реве. Последните няколко вечери след събуждането, смяна на дрехи, чаршафи и пр. или ходенето на гърнето, се ококорва, разсънва се от реването ли, от това, че насила я слагам на гърнето ли, и откарва по 2 часа будна.

# 246
Моето първите 6 месеца не млъкна да реве и не е спало повече от 30 минути на куп.
Само за фитнес е тая работа.

# 247
Пак сте някъде в крайностите, за да докажете, какво по-точно? Така не може да се води диалог.
Никой не е казал, че от родилното трябва да излезеш да тичаш по 10км на ден, въпреки, че имам приятелка, която тичаше в парка, заедно с количката, та явно и това е възможно, ако преди това си тренирала достатъчно.

кукумицинка, ти нали беше слаба, фина, нямаш проблем с килограмите, за който да мислиш? Нека хората, които имат такъв проблем да мислят дали имат 15-20 минути на ден.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 10:57 от Elunaria

# 248
  • София
Тея килограми голям въпрос станаха Sweat Smile Хората са различни, животите им, телата им. За мен поддържането на тялото е на първо място да грижа за самия себе си, и чак после опираме до партньора. За други не е важно, на трети не им влияе на привличането. Тяхна работа. Не мисля, че е толкова лесно да напуснеш партньора си, само защото се е променил физически. Но разбира се, това влияе на някои неща, едното от които може да е привличането. На мен то ми е важно, защото съм сексуална натура и визуална част за мен лично играе важна роля. Но не всеки е така. Пък ако някой е, хубаво е да си ги изговорите тези неща и е хубаво, ако единият тръгне да се запуска, другият да го стимулира, да помисли за причините (дали е пренатоварен, преуморен, подтиснат) и да му съдейства с каквото може. На мъжа на авторката не знам какъв му е бил проблемът, но реузтатът е бил, че той е абдикирал от интимния им живот и се е запуснал. Тя е търпяла твърде дълго това, а той е намерил по-приятен клон, бил си е камшика от отговорностите и се е сетил, че може и да е във форма. За мен си е тотална криза на средната възраст, съчетана вероятно с един неизграден индивид, който просто не е бил готов за живота на големите хора. Разбирам, че авторката тъжи, но за мен тя наистина се отървава от тежест и може да използва шанса тя самата да си "поживее".

# 249
Ами, не, не съм вече за съжаление слаба и фина, определено чувствам, че има какво да се желае откъм форма,  но в момента не намирам изход. Пък и както казах, никога не съм била от хората изяждащи по половин прасе и 2 хляба на ядене, и стоящи кожа и кости.

# 250
С 15-20мин на ден след раждане точно нищо няма да направиш. То трябва нормален режим и на хранене и на почивка. То да не е ей тъй. 20коремни преси и си готова. Ама ще го разбереш като ти дойде на главата. Роди едно дете ти, и после ела пак да обясниш с 20мин на ден каква фиданка си станала. Не забравяй изходните килограми и възрастта, които са в основата. И пак ще си говорим.

# 251
Карина, не знам кого се опитваш да убедиш колко е невъзможно, трудно и ненужно? Мен не можеш да ме убедиш.
И да, всяко усилие има значение, дори да е 20 минути. Разбира се, ако после се възнаградиш с две филии хляб, няма да има значение.

# 252
Оттам запои (на които едно тяло на 40-50+ не е устойчиво като едно тяло в 20-те), мотори (екстремни спортове и други, които вдигат адренали и имат за цел да "покажат среден пръст" на смъртта), млади жени (за да си докажеш, че още те бива за мъж, и че щом младите ти се навиват, не си стар). Зад всичко това, доста видимо, се крие една психологическа криза, едно страдание пред неизбежния факт на остаряването, на това, че ти не си същия, и безгрижният живот на детството е отминал.
Защо пък трябва да се крият криза и страхове - не може ли да е просто от желание да си доставиш удоволствия, за които преди си нямал време или пари?
По-възрастен мъж като тръгне с млада жена (дори да трябва да й плаща, независимо с кеш или с подаръци) и всички викат тоя избива комплекси, доказва си нещо... не може ли пък да е просто защото му доставя удоволствие?
Или ако си купи спортна кола или мотор, да е просто защото чак на 50 г. е събрал пари, пък като е бил млад и беден да не е можел да си ги позволи? Или не е искал да се трепе с екстремни спортове и да остави евентуално малки деца, същото и ако тръгне по кръчми и ги зареже да се гледам сами - не върви докато са малки, нали? А пък децата като са пълнолетни вече, и да се утрепе или да пие по нощите си е само негова работа...

# 253
Темата не е за нас и трудното майчинство Simple Smile
Според мен всяка жена в ситуацията на авторката трябва да се събере час по-скоро и да се вземе в ръце. Иначе я чакат големи беди от всякакъв характер.

# 254
  • София
Оттам запои (на които едно тяло на 40-50+ не е устойчиво като едно тяло в 20-те), мотори (екстремни спортове и други, които вдигат адренали и имат за цел да "покажат среден пръст" на смъртта), млади жени (за да си докажеш, че още те бива за мъж, и че щом младите ти се навиват, не си стар). Зад всичко това, доста видимо, се крие една психологическа криза, едно страдание пред неизбежния факт на остаряването, на това, че ти не си същия, и безгрижният живот на детството е отминал.
Защо пък трябва да се крият криза и страхове - не може ли да е просто от желание да си доставиш удоволствия, за които преди си нямал време или пари?
По-възрастен мъж като тръгне с млада жена (дори да трябва да й плаща, независимо с кеш или с подаръци) и всички викат тоя избива комплекси, доказва си нещо... не може ли пък да е просто защото му доставя удоволствие?
Или ако си купи спортна кола или мотор, да е просто защото чак на 50 г. е събрал пари, пък като е бил млад и беден да не е можел да си ги позволи? Или не е искал да се трепе с екстремни спортове и да остави евентуално малки деца, същото и ако тръгне по кръчми и ги зареже да се гледам сами - не върви докато са малки, нали? А пък децата като са пълнолетни вече, и да се утрепе или да пие по нощите си е само негова работа...

Нещата, които правиш за удоволствие и защото вече можеш да си позволиш се различават от тези, които правиш за да си облекчиш кризата на остаряването. Не напременно по съдържание, а по начин, по който се случват и мотивите зад тях. Един човек, който иска да си направи кефа с парите, е малко вероятно да тръгне всяка вечер по дискотеките да се напива до безпаметност и да танцува с тийнейджърките, а после да се възстановява 3 дена. Ще си купи яката кола за да се вози с кеф, а не за да се прави на големия мъж. Дори да реши да се раздели с жена си, няма да избяга от отговорностите си, за ще намери начин да ги съвмести. Няма да плюе по жената, която ми е родила и да я нарича баба, предвид че той самият е дядо. Обратното би показало незрялост и избиване на комплекси. Вече един мъж с неизживяна младост, неизпълнени житейски крачки от по-ранните периоди, ще се впусне да си доказва колко още го бива, колко може да се мери с младите и ще се опита да си навакса всичко пропуснато. В това няма истински кеф. Малко като с цигарите е - дали припалваш цигара за да й се насладиш с кафето, или палиш, защото иначе ти става нервно и ти избива. Едното е кеф, другото е нужда (за да не ти е зле). Уж тънка разлика, ама много съществена Wink

Общи условия

Активация на акаунт