Изостави ме с детето.Как да продължа живота си?

• 19 645
  • 486
  •   1
Отговори
# 300
Аз не помня и да съм те питала колко си била в 9ти месец, но добър опит. Говоря за хора, които имат проблем с килограмите. Вие къде се слагате, като сте xs размер Joy

Google, не се заричай, че няма да спреш да се обичаш, защото ако такъв период е комбиниран с токсични отношения, на които основната функция е да ти подбиват бавно и сигурно самочувствието, много бързо можеш да се окажеш на място, което нито познаваш, нито знаеш как веднага да излезеш от там. Докато аз събера смелост да си тръгна, се молих да ме зареже заради някоя друга, каквато ще да е. Ако имам някакви страхове по отношение на мъжете, те не са свързани с това, че може да ме зарежат. Точно обратното, че може да не искат да ме оставят намира.
От токсичен мъж можеш да си тръгнеш.
От децата и семейните ангажименти като цяло не можеш. И въпреки, че да имаш семейство е нещо прекрасно, е адски наивно да се приема, че на моменти не тежи.
Докато ти си можела утре да се врътнеш на токчетата и да излезеш през вратата, някоя жена, която също може да не е в приказна връзка, ама има тон ангажименти към деца и брак, не може.
Ако ще гледаме по този начин, и двете са оправдания да се дебелее и да не се отслабва - на една отрудена майка оправданието са децата, грижите, недоспиването. Твоето оправдание е било токсичния мъж. Не знам защо заставаш на moral high ground, че твоето е разбираемо и уважително, а на другите хора не е. За мен и двете са. И като цяло от едни години нататък човек спира да осъжда с широка шепа хората, защото започва да осъзнава как живота понякога може да те постави в крайно нетипична ситуация и да се окаже, че нещата не стават точно както си ги представяш.

Скрит текст:
Аз имам позната с яка следродилна депресия, въпреки че много искаше детето и е супер желано. Ама мъжа й работи на 2 места, роднините в други населени места и тя от 2 г е лепната постоянно за детенцето. Обича си го, но тук говорим да не можеш да се изкъпеш на спокойствие за 2 г. Камо ли да ходиш на фитнес или да мислиш за диети. И това е в здраво, нормално, като цяло обичащо се семейство, просто така седят нещата понякога при възрастните - не всичко е цветя и рози.

# 301
Добре, излейте си каквото ви е на душата, но аз не съм говорила конкретно за майки, та не знам защо са тези филми? Говоря за хората, като цяло, и по-специално за тези, които не се чувстват добре заради външният си вид, но не желаят да го променят. Примерите, и крайностите си дойдоха от вас, сякаш е нужно да се обяснява, че майка с бебе на 6 месеца не може да се отдаде на много грижи за себе си, или пък, че на жена, която е във връзка с насилие, няма как да й е приоритет да стои пред огледалото...
Даже казах, че дебел мъж ще търпя, но дебел и крив, понеже е дебел, и нищоправещ, за да промени ситуацията - не бих. Е, нека някой да го разтълкува, че съм го оставила заради килограмите, а не заради това, че се е превърнал в киселяк, с ниско самочувствие, ревнивец и всички негативи, които вървят при хората, които не могат да се приемат дебели. Има огромна разлика, и не мисля, че хората се изоставят само заради промяната във външният вид, напротив. И характерът се променя.
Не знам от тук как стигнахте до изводите, че килограмите трябва да се свалят на всяка цена веднага, без значение обстоятелствата.

Повече не мисля да се обяснявам, не знам как по-ясно да се изразя.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 22:19 от Elunaria

# 302
  • Out of the Mix
Факторите за раздяла са много и комплексни винаги.
Нито е само заради прословутите килограми, нито само заради пари и т.н.

Дълг може да имам към майка ми, към родител дал всичко за мен, към жена дала, и даваща години от живота си, за да ми е добре, към детето ми. Може би и към много верен, истински и лоялен приятел от детските ми години, където си знаем и майчиното мляко, отраснали и т.н. Но това е по-скоро екзотика.
Всичко това е валидно, ако отношенията са нормални, уважителни и с много любов, тогава ще обърна света с кеф за тези хора.

Ако, обаче говорим за гадженце, или жена, която си мисли, че съм й в кърпа вързан, и си прави някакви сметчици, няма да стане.
Колкото давам в същото време и изисквам и си го искам това изискване, ако не се случва от само себе си, напомням, коментирам.
Ако се случва да повтарям прекалено, да няма усет и интуиция жената, нещата не се получават и всеки си хваща пътя.

МарияХрис, чудесен ти беше дългият пост, но колкото и да има резон, не съм съгласен. Simple Smile
Не съм ок с "отпускане", влизане в коловоз. Искам всичко да си е, както съм я взел, защото аз не съм се променил цял живот, и надали ще се. Говоря изначално, фундаментално. Не за бръчица лека след 10-20 г. и 2-3 килца. Това е ясно.
За секса съм напълно съгласен.

Гугълче, много си готина, но ще те разочаровам. Simple Smile
Не можеш да си представиш как всичко може и в един момент човек изкуква, превърта, бие го съчмата и просто си тръгва. Докато това го правят повечето мъже, то има и много жени, на които майчинството никак не им понася.
А и къде на 31 си тръгнала да се притесняваш. Сама казваш, че си спортувала цял живот.
Много, много млада си все още. Добре, не си post teen Smile, но аз на 31 летях. Wink

За финансите - винаги съм бил на мнение, че всеки преди да стане родител трябва да е подготвен.
Жената да си е подложила също задължително и принципно да не разчита на мъж. Може да се разболее, да остане без работа известно време, но всичко да им е ок - да се разбират, секса, да се обичат, да помага с домакинството и куп други неща. Тогава парите не са фактор и кой какво. Ако стане така че може, чудесно, но ако не, няма да й е никак добре, ако се разделят. А и вече съвременните жени са кариеристки повечето. Изключвам инстаграмки, инфлуенсърки, които и те не знаят защо така. Smiley
Aко пък имат пари и време, най-вероятно работят в семейния бизнес на мама и тати.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 22:27 от Revoker

# 303
Основния и единствен фактор за раздяла за мен лично, е отношението. Ако се държи лошо, токсично, осъждащо, критикуващо, бай бай. Ако се държи подкрепящо, любящо, грижовно,.оставам до гроб.

# 304
  • Out of the Mix
Мая, нали знаеш, че от теб се очаква същото, или не?
В същото време подобна връзка токсична не е ок и за двамата, и за да има подобно отношение не е задължително "токсичният" да е такъв, а другият да го провокира.
Та, не се знае кой ще каже "бай бая".

Чудесно е това "до гроб", но е много рядко срещано вече.

# 305
Браво на цялата ви фамилия! Похвално! Много детайлно описвате хората,които са пълнички.Какво ядат,какви са по характер и то с една такава увереност.Никак не съм сигурна в простотата на формулата" ядеш-гориш". Освен това прозира някаква илюзия,нещо като гаранция в неизказана формула -"слаб-здрав",но и в това не съм много сигурна,освен,че ви носи някакво спокойствие.Щом ви харесва на цялото семейство да си качвате стълби и ставате рано,няма нищо лошо.Обаче не ми.харесаха 2 неща,първото е как говорите за един ваш "приятел" и как ли бихте описали себе си през това и второ от този пост излезе,че така описаната непривлекателна дебеланка е напуснала кльощавия нещастник.Долавям някакво противоречие,не знам защо. А и ,струва ми се,свръх много се отдадохте на фантазиите,че някой е дебел и затова го изоставят( пак като формула може би " дебел-изоставен-нещастен") .Изглежда като нещо предсказуемо,и следователно като нещо,срещу, което някой може да се застрахова. Така животът става завидно простичък.

Такаа. Един приятел ми разказваше една такава история. Как жена му напълняла, станала твърде взискателна домакиня, кариеристка и много непоносима. Всъщност той беше безразличен и нерешителен плужек, потънал в егоизъм и тук там някоя любовница. Редовно спортува.
Тази година, на "лошата дебеланка" явно й е дошло до гуша и се е изнесла в центъра на София с тийнейджъра.
А оня още си седи там и мисли....

# 306
Мая, нали знаеш, че от теб се очаква същото, или не?
В същото време подобна връзка токсична не е ок и за двамата, и за да има подобно отношение не е задължително "токсичният" да е такъв, а другият да го провокира.
Та, не се знае кой ще каже "бай бая".

Чудесно е това "до гроб", но е много рядко срещано вече.
Аааа това като с жените жертви на насилие дето сами са си хо търсели, щото облекли къса пола. Или мъжа ги ударил, щото много  го дразнели. Ахаааа, разбрах.

Иначе аз нямам проблем някой да ми каже, че вече не е щастлив с мен и иска раздяла. Ще кажа ОК, беше ми приятно, чао. И моят страх е като този на Elunaria, не, че някой ще ме зареже, а че няма да ме остави на мира ако аз поискам раздяла.

# 307
Друг ми е споменът, ама добре Wink

Иначе в случая на авторката има 6-годишно дете. Ако децата са пораснали, предполагам да, всеки е свободен да си изживява кризите както му идва. То и за половинката на кризистния няма да е приятно да го търпи в такъв период, та не виждам драма. Всеки по пътя си и толкоз.

И какъв ти е спомена? Казвал съм преди каквото казвам и сега: че за мен не е важно жена ми има ли пари или няма. И че ако ще прави кариера и пари за сметка на времето за децата и семейството, по-добре да няма.
Иначе ако има пари наготово, добре са дошли, ама колко са жените с пари - 1 на 100? По-важно е да намериш жена, която има външност и характер, които ти допадат, а ако търсиш такава само сред жените с пари или велика кариера, вероятно никога няма да я намериш.

Мъжът от темата след като има 6-годишно дете, каква "криза на средната възраст" говорим - това нали е когато децата вече са пораснали, мъжът е освободен от отговорности и пред перспективата да одъртее с лелята (щом баба било обидно) избира да се татуира, да си купи мотор/кола и да го удари на живот. Този явно просто е решил да го удари на живот преди още средната възраст да го е налегнала.

# 308
Описаното от теб не е криза на средната възраст. Точно берене на плодовете на труда е. Кризата на средната възраст е неистово желание да си докажеш, че още ставаш, като зарежеш всички нормални отговорности, които изведнъж са почнали да те задушават нетърпимо, и се впуснеш в дейности, по-типични за младежи и тийнейджъри, които често може да са експремни и опасни. Оттам запои (на които едно тяло на 40-50+ не е устойчиво като едно тяло в 20-те), мотори (екстремни спортове и други, които вдигат адренали и имат за цел да "покажат среден пръст" на смъртта), млади жени (за да си докажеш, че още те бива за мъж, и че щом младите ти се навиват, не си стар). Зад всичко това, доста видимо, се крие една психологическа криза, едно страдание пред неизбежния факт на остаряването, на това, че ти не си същия, и безгрижният живот на детството е отминал....
Аз мисля, че всеки човек в даден етап от живота си достига до такова състояние, в което иска повече свобода от ангажименти и повече да "живее" и да се чувства млад. Този етап е обикновено е след като навърши 40-те, защото има големи деца, пари и време. Тези пориви са нормални и много положителни за мен, стига да знае как да ги "обработи". Някои хора правят точно така, както ти го описа - и това наистина е т.нар. криза. За да се чувстват свободни и млади те стигат до крайности, като изоставят семейства, почват масово дискотеки и т.н. Други реагират по различен начин, като не оставят всичко в живота си, а успяват да го съвместят.

Не разбирам защо харесването на млади жени задължително е индикатор за "криза" или комплекси. Ако човекът е сам, в добра форма е и има възможности, съвсем нормално е жените с до 10-15 години по-млади от него също да са му в рейнджа. Още повече, че и много от тези жени харесват такива мъже. Сякаш не се разбира достатъчно добре факта, че за мъжете младостта е важна. Дори не толкова заради външния вид, колкото до това, че по-младата жена няма тази обремененост от неуспешни връзки с други мъже и е много по-отворена в отношенията.

# 309
  • волно калдъръмче
Те може да искат по-младата жена, но рядко знаят какво да правят с нея. Рутината, в която са зациклили, ги бърка много и не са себе си. Младите жени усещат това, възползват се и като ги стегне чепикът, бягат, защото са млади и могат да си го позволят. Зрелите мъже знаят много добре това. Раздават се с една предварителна болка от предстоящата раздяла.

Казвал съм преди каквото казвам и сега: че за мен не е важно жена ми има ли пари или няма. И че ако ще прави кариера и пари за сметка на времето за децата и семейството, по-добре да няма.
За какво ти е жена? За деца? Жената да не ти е инкубатор с разширени функции - чисти, готви, гледа деца и не отказва секс? Че и без пари и избор.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 09:52 от Алегриq

# 310
Е, естествено,.че ще искат млади наивни жени, които още нямат опит и се вържат на стари трикове Joy

# 311
Е, естествено,.че ще искат млади наивни жени, които още нямат опит и се вържат на стари трикове Joy
Да бе - а не защото са по-стегнати, по-красиви, по-фертилни...
Най-важното е да са наивни Simple Smile
Колегата по-горе ви вика, че жените май не разбирате колко първично е привличането към млади жени, вие сега доказвате, че наистина не разбирате като търсите причини да го обясните. То няма какво да се обяснява - просто го има, природно вродено у всички мъже.

За какво ти е жена? За деца? Жената да не ти е инкубатор с разширени функции - чисти, готви, гледа деца и не отказва секс?
Че то хората от памтивека за това се женят - но някой ако иска, нека си вземе пък професорка, че да го учи на акъл, ако си няма. Или жена с пари, ако сам не умее да изкарва.

# 312
Да, на мен като представителка на младите моми ми е забавна тази увереност, сякаш за повечето от нас някой с 15 години отгоре не ни идва като "чичко". 😂

# 313
  • волно калдъръмче
Да де, женят се, ама после какво става, когато децата пораснат. Иска ти се сценарий, в който ти си по живота и с по-млада, а целомъдрената съпруга до печката. Малко са будалите - и млади и стари, дето ще ти се вържат. Всеки си гледа интереса в крайна сметка, а на теб нищо не ти пречи да си помечтаеш.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 10:08 от Алегриq

# 314
  • София
Да бе - а не защото са по-стегнати, по-красиви, по-фертилни...
Най-важното е да са наивни Simple Smile
Колегата по-горе ви вика, че жените май не разбирате колко първично е привличането към млади жени, вие сега доказвате, че наистина не разбирате като търсите причини да го обясните.

Не им е изгодно да го разберат. От 1000 места ще ти донесат всякакви аргументи, ще отхвърлят твоите, нищо че ти си първоизточника, ще намесят енергии, кристали, зодии и други суеверия.

В крайна смека мъже те сме прости същества - привличат ни правилните пропорции в циците, задника и лицето, които за индикатор на фертилност.  Различни мъже просто отдават различна тежест на тези компоненти.

Да, на мен като представителка на младите моми ми е забавна тази увереност, сякаш за повечето от нас някой с 15 години отгоре не ни идва като "чичко". 😂

Не си попаднала на правилния "чичко". Снощи бях на сауна и се заприказвах с някакъв младеж. Питам го на колко си години и той ми вика: "На 22г, горе долу на колкото си и ти.", а реално съм на 38г и слагам повечето младежи в малкия си джоб що се касае до физическа форма. Имам дорба генетика и мъжете в рода ми косата почва да им побелява след 50г и не оплешивяваме.

Общи условия

Активация на акаунт