Трудно разбирам хората

• 17 286
  • 520
  •   1
Отговори
# 15
Бях я питала знае ли дали ако отида и при друг АГ, моя ще разбере. Каза, че не, а и да разбере - да отида, защото тя при първата неуспешна бременност ходила само при един, а при втората ходила и на второ мнение.
Не се хващайте за примерите. Не става въпрос аз от къде да намеря информация, а за тълкуването и моето отношение.

# 16
Трябва да разбереш, че чуждите реакции, мнения и живот нямат общо с теб. Никой не е длъжен да ти обяснява каквото и да е. Напълно възможно е и вече да не помни или да не може да го обясни изчерпателно. Всички ние минаваме през дадени неща, я вадене на зъб, я операция, я изпит, каквото и да е - можем 100 часа да обясняваме как и защо е минало непосредствено след НЕЩОТО, но след няколко години - въобще няма да помним пътеката, по която се е стигнало до там.

# 17
  • София
milenaka, щом е казала на друга - значи е запозната.
Не става въпрос за отношение като цяло, а за еднократен акт.
Скрит текст:
EmmaT, преди все пак е било друго. Едно е да не дадат информация, за да ми се усложни работата или да не ми се получи манджа, друго е това. И това не е споделяне на емоция, а информация.
Е, и? Какво като не е казала на теб? Не е твоят лекар, че да ти е длъжна. Как може да издребняваш така и да държиш сметка за такова нещо? Отровно поведение е това.

# 18
Не е забравила, като медицинска енциклопедия е. И не е разказвала нейната история, а е казала просто кои са изследванията. Както и да е.
Държането на сметка е друго нещо. Нито пък темата е за това ей така да се "оплача" от някого. Просто искам да продължа да вярвам в доброто.

# 19
Спри да вярваш, че хората са ти длъжни, защото това не прави самата теб много добра.

# 20
По принцип подобни мнителност и издребняване не провокират точно доброто и емпатията у хората.

# 21
  • София
Е аз къде съм твърдяла, че е забравила?  Не е искала да ти каже поради някаква нейна причина. Не ти е длъжна. Нейно право е.  Издребняваш, държиш се мнително и отровно, което не те прави добра. Ако не проявяваш за пръв път подобно отношение, я разбирам напълно. Аз също бих се дистанцира от човек като теб.

# 22
Фокусирай се върху себе си и близките си, спри да очакваш каквото и да е лично отношение от хора, които са ти колеги.

Създаваш усещане за типичната, досадна жертва, която се хваща за всяка възможност да бъде такава. Това е много отблъскващо.

# 23
Не е забравила, като медицинска енциклопедия е. И не е разказвала нейната история, а е казала просто кои са изследванията. Както и да е.
Държането на сметка е друго нещо. Нито пък темата е за това ей така да се "оплача" от някого. Просто искам да продължа да вярвам в доброто.

Аз смятам, че не си в особено здравословна среда. Само мога да ти кажа да се радваш, че това е на работа, а не в семейството някой да се прави, че те няма, да не искат да те разберат или да ти помогнат с нещо. Че в живота се случват и такива ситуации, че подобни отровни отношения може и в семейството да има.
По принцип на работа се ходи за пари, не за приятелства, но би било добре ако атмосферата е положителна.
Смятам, че едно майчинство ще ти се отрази страхотно и да се откъснеш от тези хора ще е добре за теб.
Гледай себе си, гледай си бременността, радвай се на хубавите неща, които предстоят.
И не се товари с простотията на хората.

# 24
Тя не знае, че знам как е убеждавала другата. Не знае какво мисля. Държа се добре с нея, но вътрешно нямам добро мнение. А бих искала да не е така. Но все пак оценяваме хората на база постъпки, а не изпълнение на задължения.
Lanarte, дадох два примера, които са от работа. Можеше да са други, аналогични. Искам просто поглед от друг ъгъл. Радвам се на другите неща, просто си правя равносметка, никога не е излишно, а и такива случаи са повод.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 14:03 от Lili325

# 25
  • София
Защо считаш, че тя трябва да се държи еднакво с двете?

Правиш ми впечатление на дребнав, сръдлив човек, човек, който иска да бъде жертва. Поведението ти е отровно и на мястото на колежката ти аз също бих се дистанцирала.

# 26
Ох, много е тегаво това с оценките на околните, но помисли само каква е тяхната оценка за теб - мисля имаш достатъчно материал за размисъл, дори само да вземеш примерите от темата...
И какво значение има кой каква оценка слага на останалите в колектива... Дреме ѝ на колежката от първия пример, която те е игнорирала, че оценката ти за нея е лоша. Същото и за втората колежка. И за останалите.

# 27
Не мисля, че има какво да се хващаш за това, че едната не води с теб лични разговори за здравословни проблеми. Чак да имаш лошо мнение за нея заради случая... Всичко може да е, може да не е сигурна, че ти би приела добре да ти дават такъв акъл, да не те има за толкова близка.

Първият случай ми се вижда по-показателен, защото там става дума за нещо, засягащо колектива. И е по-особено, в случай че са те чули и разбрали, директно да те игнорират.

# 28
Явно не те харесват на работа. За мен  са противни и двете ситуации.Или злобее за нещо или не сте близки и не смее да ти дава акъл. Да допуснем и това. Особено на бременни, като почне всеки да се изкарва специалист и да налива акъл ами дразнещо е. Аз не бих се навирала да казвам на не особено близка колежка какви изследвания да прави, с другата може да са близки. И някой на мене да ми дава акъл по тези въпроси, също се дразня. Има си лекари.

# 29
  • Пловдив
Жената пита защо се отнасят различно към нея и към другата бременна, не защо не и разясняват всичко за бременността.

Историята с подаръка не я разбрах - от кого подарък, по чия инициатива...

Като цяло описаното прилича на лично отношение, за причините можем само да гадаем.

Общи условия

Активация на акаунт