Трудно разбирам хората

• 17 661
  • 520
  •   1
Отговори
# 285
Драмата на авторката е, че хората правят жестове и услуги на другите, комуникират човешки помежду си, а тя е в изолация и цикли как колежката ѝ мисли злото.

# 286
  • Пловдив
Драмата на авторката е, че хората правят жестове и услуги на другите, комуникират човешки помежду си, а тя е в изолация и цикли как колежката ѝ мисли злото.
Така е. Но да се замисли ЗАЩО е така. И другите няма да се променят, остава да промени себе си.

# 287
  • Далечният изток
Ама трябва те да се променят, защото са злодеите, а тя е добрата в историята.

# 288
  • Пловдив
А, да бе, много е добра. Счита, че доброто отношение и се полага.

# 289
Lady Laura,
проблемът е на тези, които влизат(е) с бутонките и проявяват(e) абсолютно ненужна и неканена агресия. 16 години съм в бг-мама и въпреки това ме изумиха част от отговорите в тази тема, честно.
Да, всички са груби и лоши. И колежките, и тук във форума. Опитаха се да ѝ обяснят, че първо това не са някакви големи проблеми и второ, че не може да промени хората. Ако с един човек не се разбираш отбягваш го, пренебрегваш го и продължаваш. Тя си е втълпила, че колежките и мислят злото защото не искат да ѝ държат тиксото (сега като го пиша чак ми звучи смешно) и че не и казват какви точно изследвания да си направи. Дай тогава всички да ѝ пишем колко е права и как всички са лоши и зле възпитани, но това с какво ще ѝ помогне? Тук и казват, че не е права, да поработи върху себе си, та дано се осъзнае, за нейно добро! Едва ли някоя от тези, които я защитават, ще си зарязват работата по няколко пъти на ден за да ѝ държат тиксото, торбите, отварят вратата и други подобни, когато тя може и сама да го направи!

# 290
Опитаха се да ѝ обяснят, че първо това не са някакви големи проблеми и второ, че не може да промени хората.
И двете неща са верни, ма тонът, с който й се обясни, е леле-майко...
А че нормални, подразбиращи се човешки жестове са в Червената книга - също е вярно. И тя не е излъгала.

# 291
Що я изкарахте авторката някаква откачалка дето смята, че всички са й длъжно?! В преобладаващо женски колектив стават такива неща, достатъчно е една колежка да не я харесва, някоя с повечко влияние над другите и да почнат дружно да я игнорират, умишлено да я избягват.. и нормално да й прави впечатление. Не че има проблем тя самата, просто не се вписва.
Според мен авторке, не се фиксирай в тези неща, гледай си бременността и мисли за смяна на работата.

# 292
Проблема й е, че въпреки, че не се вписва, има очаквания.
Казвам го от гледна точка на човек бил обект на такова невписване в женски колектив. Но просто аз го разбирах и нямах очаквания към тях.

# 293
Не е нещо извънземно някой да се скатава. На мен ми се е случвало да съм нова в екипа и единствената, която реално да отдели 10 мин да купи букет за ръководителя на екипа. Всички са навити да дадат пари, но реално на никой не му се занимава до там. Голяма работа.
За изследванията, не знаеш къде колежката добронамерено е дала съвет и е получила коментар да си гледа собствения живот. Давам ти пример, пред мен се спъва дете и пада, аз го вдигам от земята и майка му връхлита от някъде и почва истерично да крещи как нямам право да й докосвам детето. Еми….вече да ти кажа, като се изтърси някое дете пред мен на площадката, питам добре ли е, ама не посягам да го вдигна. Чакам родител. Та вероятно и тя е сменила тактиката след някой остър коментар.

# 294
Авторката прави разни дребни жестове, така е учена предполагам. И се учудва, че и другите не са научени по тоя начин. Нормално, човек съди според себе си. .....

И другите са научени, ама не правят на въпрос, че са пренесли чанта или са купили сандвич на някого в обедната почивка.
Тя може и да си мисли, че грешката е в другите, ама много хора са така, пък не се поглеждат....

# 295
И двете неща са верни, ма тонът, с който й се обясни, е леле-майко...
А че нормални, подразбиращи се човешки жестове са в Червената книга - също е вярно. И тя не е излъгала.
😁Е какво толкова ѝ казаха! Да ходи на психолог, но тя вече е ходила! Явно все пак е осъзнала, че има нужда! Нормален човешки жест е ако например си изпусне химикала и той падне в краката ми да ѝ го подам, но не може да очаква че ако го изпусне 5 пъти на другия край на стаята аз ще ставам и ще ѝ го подавам, защото виждате ли тя щяла да го направи за мен.  Аз може никога нищо да не искам от нея, но тя може по 100 неща да иска и даже трябва сама да се сещам, иначе съм лоша. Колежките искали да и гледат саира как подарява полуопакован подарък. Не звучи ли нелепо! Това и в детска градина го няма.
В моето обкръжение нормалните човешки отношения не са на изчезване, така че и тук не си права!

# 296
достатъчно е една колежка да не я харесва, някоя с повечко влияние над другите и да почнат дружно да я игнорират, умишлено да я избягват.. и нормално да й прави впечатление. Не че има проблем тя самата, просто не се вписва.

Да бе, ама авторката няколко пъти за тези 20 страници обясни, че това са само два примера, и тъй се е случило че са от работа, иначе през другото време все същото и се случва, дори като не е на работа. Ето тук вече е проблема, който не е, че някоя колежка си я е нарочила, а че авторката нещо не е ок, за да се държат хората с нея така навсякъде... Не че даде други примери извън работа, но тук не е на работа и някак си целия форум единодушно едно и също и казва, както досега не е бил единодушен нито по една тема, дори там където се оплаква някой, че вкъщи го бият всеки ден с колана....

# 297
Оф авторке... жал ми е за теб защото и аз бях така. И аз помагах безрезервно на хората (приятели и познати) до момента, в който аз жестоко не я закъсах и се оказах съвсем сама. Хората са такива - егоисти. Просто като виждаш, че не ти отвръщат със същото не се бутай да помагаш. Не напразно съществува израза: "Няма ненаказано добро".

# 298
Е тя каза че в предишната й работа са я харесвали хората и са съжалявали когато е напускала, просто тези явно не са нейните хора. Има си страшни злобари и интриганти, които умишлено си набелязват жертва и солят другите срещу нея. Като в училище.. в женски колективи това го има много, особено при по-прости хорица.

# 299
Оф авторке... жал ми е за теб защото и аз бях така. И аз помагах безрезервно на хората (приятели и познати) до момента, в който аз жестоко не я закъсах и се оказах съвсем сама. Хората са такива - егоисти. Просто като виждаш, че не ти отвръщат със същото не се бутай да помагаш. Не напразно съществува израза: "Няма ненаказано добро".

Чакайте сега....каква точно помощ?!? Понеже едно е наистина да помагаш на някого и да му правиш услуги, друго е да му купиш сандвич и да очакваш вечна благодарност. Авторката не прави някакви велики жестове, просто неща, които за другите са съвсем нормални и ежедневни и дори не ги забелязваме, но тя държи, да има реванш от другия.....

Иначе съм съгласна, хората са егоисти и те търсят, когато им трябваш. Малко са приятелите. Но темата изобщо не е за това и за безрезервна помощ.

Общи условия

Активация на акаунт