Трудно разбирам хората

• 17 665
  • 520
  •   1
Отговори
# 270
Оф, какви проблеми имат хората (голяма драма за едно тиксо....)

Нека такива да са ни проблемите (т.е. да нямаме истински)

# 271
Извинете, но колко човека са нужни за да се опакова един подарък? Обикновено нещата които може един човек да свърши сам, си ги върши сам, защо е нужно да занимава другите с това?
Аз днес, колко неща съм направила- отстъпила съм място в метрото, държала съм отворена вратата на съседката, взех от библиотеката една книга за една приятелка, че ми е близо, да не се разкарва тя в жегата. И сега какво да чакам да ми се отвори небето и да чуя благодарост ли? Искала съм, направила съм го, можеше и да не го правя! Ако в един момент се почувствам прецакана, че правя тези неща, вероятно ще спра да ги правя за да се чувствам по-добре, но да изисквам нещо от някой е нелепо!

# 272
Lili325,
Предполагам си успяла да си отговориш на важния въпрос: да, 99% от хората са задници. Отговорите тук пряко кореспондират с реакциите, които си получила от колегите си.
И аз все още понякога недоумявам защо хората са такива (48 г., бюлюк жизнен опит), ма на - такива са.
Гледай си живота и бебето, по-малко форуми и социални мрежи.

# 273
  • София
Прочетох само 1вите 4 страници, ще отговоря, пък после ще дочета.
Според мен всичко е от хормоните, ако си и едно дете и си свикнала всичко да се върти около теб (обикновено, когато е едно дете родителите кръжат много край него и го гледат като цветенце в саксия). Аз, между впрочем съм точно едно дете и затова го говоря, но с годините го надраснах.
Та, като прибавим и че си бременна, ако си и по-млада е разбираемо. Но все пак помисли, че не си вкъщи и не всичко се върти около теб.
Ще ти дам един пример. Аз също загубих 1вото си бебенце в утробата. При това не е било заради нещо, което, ако го бяха видяли е можело да бъде избегнато. Та, ако това се е случило по време, когато и другата жена е била на тази работа и съсипаната бременна колежка е плакала на рамото ѝ съвсем естествено щом научи за бременността ѝ да започне да ѝ дава съвети. После забременяваш ти, но вече е минало достатъчно време от загубата на 1вата жена и въпросът е приключен. За какво да се връща там, не е изливала болката си на твоето рамо.
За подаръка - чуй се само как звучиш - "искат да видя как ще дам лошо опакован подарък".
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Умишлено.
Нямат си работа хората и нарочно няма да ти дават опаковката на подаръка, за да го поднесеш лошо опакован.
Ами, смешно е.
Кой ти гледа опаковката? Не, наистина. На мен,... ако и в найлонов плик за боклук ми поднесат нещо хич няма да ми пука. Важно ми е какво има в него.
Ето, вчера ми подариха един подарък въобще без опаковка. Ау, обидена съм!
Та, ако искаха да ти е гадно, щяха да скрият подаръка, или да направят заяждане, докато го поднасяш, или Бог знае какво.
Да не говорим като се замисля за нещо, особено пък на работа и е имало пъти, в които въобще не чувам какво ми говорят. Може колежката ти хич да не е разбрала, че я молипш да ти даде опаковката.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 17:16 от Светулчица

# 274
E, ако трябва да сме точни, темата за селските номера е пълна с истории и критика към тези, които не отстъпват място в метрото, тряскат вратата, като видят някой натоварен с багажи и т.н. Искам да кажа, че ''дребните услуги'', възпитанието, ако щете, не е да не се забелязват и да не се очакват дори.

Аз доколкото разбирам, колежките на Лили дори й се карат, ако не внимава и пропусне да направи услуга. От друга страна, те самите я пренебрегват. Съществуват и подобни хора, факт, и такова поведение не намирам за похвално. Обаче не се наемам да твърдя кой какъв е в тази история, в която идва информация на час по лъжичка. От това, че изпада често в подобни ситуации и това, че толкова трудно успява да комуникира същината на проблема тук си правя извод, че все пак има какво да разсъждава за поведението си.

# 275
Какви лоши хора виждате в тази история не знам. По някаква причина на колежките не им се занимава с нея. "Трудно разбирам хората" по-ясно едва ли може да се каже. И аз трудно разбирам ядрената физика. На кой е проблемът? Очевидно мой! Най-добре да променят физиката, че да взема да я разбера? Ама пак се съмнявам. Почти всички и казват, че звучи досадна и повтаря едно и също! Е, нека всички са грешни, само тя права! И с какво по-точно ще ѝ помогне това?

# 276
Lady Laura,
проблемът е на тези, които влизат(е) с бутонките и проявяват(e) абсолютно ненужна и неканена агресия. 16 години съм в бг-мама и въпреки това ме изумиха част от отговорите в тази тема, честно.

# 277
Аз доколкото разбирам, колежките на Лили дори й се карат, ако не внимава и пропусне да направи услуга. От друга страна, те самите я пренебрегват. Съществуват и подобни хора, факт, и такова поведение не намирам за похвално. Обаче не се наемам да твърдя кой какъв е в тази история, в която идва информация на час по лъжичка. От това, че изпада често в подобни ситуации и това, че толкова трудно успява да комуникира същината на проблема тук си правя извод, че все пак има какво да разсъждава за поведението си.

Нали се сещаш, че тук е написана само едната страна на историята.... Ако пишат колежките, сигурно светлината ще е съвсем друга.

# 278
  • София
В предните ѝ теми не е била бременна, но проблемът е бил същият.
Още повече, че ще става майка и детето има нужда от стабилна такава, а не от изживяваща се като жертва.

# 279
Както се случи и в тази тема. Т.е. всички и тук и в офиса и сме криви задници. С излючение на бременните може би. Нещо такова излиза . Защо ли не ми се струва правилна картинката?

# 280
Ами аз не съм ровила в историята й, да чета теми отпреди бременността й (признавам, че и на мен понякога ми се случва да "попроуча" потребители). В този случай коментарите й ми прозвучаха съвсем нормално и уравновесено, макар и да са едностранчива картина на случките.

Но да, естествено, че повечето хора в повечето ситуации са криви задници, кое не е така? Grinning

# 281
  • Melmak
Просто не вярвах, че има хора, които като отстъпят място в градския транспорт, купят обяд на колега или задържат вратата на някого смятат, че трябва да им се даде олимпийско злато и господ да слезе на земята.

Много кофти манталитет. Авторке, промени го малко това мислене.

# 282
Кое му е уравновесеното на това, да си мислиш, че колежката ти желае злото, защото не те е убеждавала да си правиш някакви изследвания, при това без тя да знае, че очакваш това от нея?

# 283
Авторката прави разни дребни жестове, така е учена предполагам. И се учудва, че и другите не са научени по тоя начин. Нормално, човек съди според себе си. Просто й е време да разбере, че не трябва. Хората са различни. Има си темерути, има си емпати, има непукисти.
Дали я харесват или не няма значение. Просто са различни.
Авторке, време е да научиш, че ако ти правиш разни неща, които за теб са нормални, за други не са. И да не се ядосваш от това, и да не го изискваш от тях.

# 284
  • Пловдив
Ако имам колежка настъпателна и нахална като Lili325, и аз няма да проявявам желание да и помагам.

Общи условия

Активация на акаунт