Трудно разбирам хората

• 17 572
  • 520
  •   1
Отговори
# 345
Нали след 1-2-3 години ще се върне пак там, но вече максимално изнервена от промените в живота, зъбите на детето, лелите в яслата, педиатъра, сополите на чуждите деца, майките по площадките, които не правят като нея и всичко останало.

# 346
  • Далечният изток
Вместо просто да откажеш?
Аз много добре съм се научила да казвам Не за нещо, което наистина не искам да правя.
Много е трудно в някои системи в които човек съществува и е много трудно ако си научен на друго да го превъзмогнеш. Единствено метода на Ариел работи според мен ,но не всеки го може сам и не всеки го усеща освен като самокритика. Но затова си има терапии.
Ми за мен пък е много тъп даже този метод - да си сменям номера на телефона, за да не ме намери някой си... Що? Отказвам веднъж, ако човекът не е разбрал, най-много да се пробва втори път и пак да бъде отрязан. Ама да се крия като мишок, че само и само някой да не ми поиска нещо, това няма как да стане.

# 347
  • София
Това наистина е начин на мислене, който се пренася във всички сфери и към всички хора. Но в случая не виждам никаква надежда за промяна.

# 348
След две-три години какво ще е ние няма как да гадаем. Нито се знае, ще я има ли фирмата, нито ще се върне ли там авторката, нито каква ще й е психологическата нагласа, а още по-малко - кой от колегите й изобщо ще е още там.
За смяната на номер, на един му е тъпо, на друг му е по-практично и не му се занимава да му звънят. Всеки си преценя, кое му е по-удобно. Няма еднаква формула.

# 349
  • Melmak
Предишната ми работа беше с цифри и като се съсредоточа просто не можех да изляза от матрицата. Имала съм случаи мм да ме пита какво искам да ми купи за обяд и аз седя и гледам и не осъзнавам какво ми казва, защото издавам ръчно фактура за 250 хил. € и не знам си колко цента, а системата беше смотана.

И в такъв момент си представям Лилито да се сопне, че не съм й обърнала внимание на тиксото.. наистина не знам в тоя офис само се чудят за какво да се заядат една с друга. Дано Лили се успокои като 1-2 г няма да е на работа.

# 350
Лошото е, че в един момент такова поведение става масово. И ако съм седнала да върша работа, ок, ще подам тиксото, добре, ще прекъсна за малко. Ама после се почва пък с разговор за бременност. После обяд. После някой друг и той решава да си разкаже неговата житейска драма. И после трети иска ножицата. И докато се усетиш, си загубил половин работен ден (защото всичко това и разконцентрира) и като дойде четвърти да иска нещо, вече се изнервяш. Аз съм работила в такава среда и е побъркващо. Дори лично да не искат да им обръщаш внимание, като се води разговор през главата ти, в един момент се усещаш, че пишеш 1 и също изречение 5 пъти. И като те прекъснат 15 пъти, не тиксо не ти се държи, ами ти се ще да откъснеш главата на 15тия.

# 351
Вместо просто да откажеш?
Аз много добре съм се научила да казвам Не за нещо, което наистина не искам да правя.
Много е трудно в някои системи в които човек съществува и е много трудно ако си научен на друго да го превъзмогнеш. Единствено метода на Ариел работи според мен ,но не всеки го може сам и не всеки го усеща освен като самокритика. Но затова си има терапии.
Ми за мен пък е много тъп даже този метод - да си сменям номера на телефона, за да не ме намери някой си... Що? Отказвам веднъж, ако човекът не е разбрал, най-много да се пробва втори път и пак да бъде отрязан. Ама да се крия като мишок, че само и само някой да не ми поиска нещо, това няма как да стане.
Тя говореше за доста хора и не за един. Аз не мога да си представя да обучавам доста хора как мога изведнъж да казвам не и не могат да ме терорят. Да вдигам телефона всеки път, а няма да е по веднъж сигурно,  за да им дам да се разберат. Аз лично бих се покрила като мишок и бих си взела нов телефон за да си живея на спокойствие и без старите навлеци.

# 352
  • Melmak
Може да се блокират номера.

Аз не знам какви са тези хора, които звънят в извън работно време да питат неща. Много изнервящо. Въобще няма ли служебни телефони? И защо в извън работно време или на напуснали хора?

# 353
  • Далечният изток
Ми не знам, аз нямам такива хора в обкръжението си. Да ме тероризират... Как пък не!

# 354
В една от фирмите, в които работех отдавна, освен, че ми звъняха на плажа и бях телефонист през отпуската да говоря с чужбина и партньори, един ден шефката ми се обади през почивен ден да отида да дам ключ на не знам си кой майстор за не знам си кой обект. Бил до нас.
И като ми звънна в 12 наобяд в събота ми вика - а, ти спиш ли. Спях...

# 355
  • Melmak
А защо ви звънят на личния и вдигате?

# 356
Защото нямахме служебни телефони, а ни звъняха на личните. А защо вдигаме, вие си отговорете на въпроса, дали е имало избор. Може и да не вдигнеш, двеста души ще ти звънят едновременно за 5 часа. Може да си изключиш телефона, ама няма да може да го ползваш. А каквото и да решиш - в понеделник си на работа.
Като цяло изключително ме дразнеше това и в крайна сметка беше една от главните причини да напусна.

# 357
Аз до сега не съм виждала колектив, в който да не е нужна комуникация и елементарно сътрудничество,но щом казвате че е нормално.... Само за едни се сещам.
 Едно време работех в лаборатория. Имаше 2 докторки, едната супер добре се държеше, другата тотален темерут и бяха в кръвна вражда. Вместо да пращат епруветка и при едната, после другата точеха по 2 и като питах защо, казаха че като пристигне при едната, тя си свършва рабоатата и я хвърля в коша(вместо да предаде нататък,въпреки че е написана за още изследвания при другата лекарка). Просто прекрасни отношения🙄, не са длъжни жените  да се съобразяват я. Нека се взема повече кръв от пациента, дреме им на тях, какво е то това колегиалност и комуникация? 
 Направо влизаш си в офиса, не си длъжен и да поздравява-за какво?

# 358
Тук става въпрос длъжен ли е някой колега да ти дава медицински съвети. В историята с тиксото също има нещо недоизказано, колежката хем се правила, че не я чува, хем скандал и вдигнала.
По принцип е хубаво да има колегиални отношения,но някои хора са напълно неадекватни и неспособни на такива.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 18:16 от Serene__

# 359
Най-безмислената тема в бг мама.

Общи условия

Активация на акаунт