Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 232
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Е, ако имате бал за 31-во, що ще избирате 138-мо само заради 3 пресечки по -близо. Grinning ? Освен да искате с китайски....

# 706
Различни са езиците в двете училища.

# 707
  • София
И в 138мо, и в 31-во математика е с АЕ, различава се втори чужд език, съответно Ие и НЕ. Какво общо има китайския не разбирам. За резервен вариант да губиш време в ходене е глупаво.

# 708
138-мо си е със специфичните азиатски езици, затова е предпочитано. Ние не се целим в такива, но е удобно като локация- ще пишем математическата.
Радвам се, че се раздвижи темата. От известно време ровя и започнах с опитите да редя паралелки. Оказва се доста сложно, защото квотите са в малко училища. Като изключим руския и немския (както и всякакви по- редки и екзотични езици) и то не остана Disappointed Започнали сте точно тази тема, за което благодаря- отговорих си на някои въпроси. Ще сложа по- надолу 22-ро... Така или иначе след като видим точките ще е основното редене, но основната информация, ако мога сега да отсея ще е добре.

# 709
  • София
Защото е от по-високобаловите от втори ешелон. Дори беше придобило гражданственост като "втора Испанска".
Точно директорката на Испанската го препоръчва като алтернатива на нейното училище. Но хич не беше доволна, че именно заради липсата на квоти 22-ро е дръпнало много момичета с висок бал. Именно поради доста високите балове паралелките масово са момичешки, но има и момчета за цвят. В класа на сина ми са 5 момчета и 19 момичета, но не е споделил че му е зле! Relaxed

# 710
Оказва се доста сложно, защото квотите са в малко училища.
Не разбрах това Flushed
Искате квоти ли? Thinking

# 711
  • София
138-мо си е със специфичните азиатски езици, затова е предпочитано. Ние не се целим в такива, но е удобно като локация- ще пишем математическата.
Радвам се, че се раздвижи темата. От известно време ровя и започнах с опитите да редя паралелки. Оказва се доста сложно, защото квотите са в малко училища. Като изключим руския и немския (както и всякакви по- редки и екзотични езици) и то не остана Disappointed Започнали сте точно тази тема, за което благодаря- отговорих си на някои въпроси. Ще сложа по- надолу 22-ро... Така или иначе след като видим точките ще е основното редене, но основната информация, ако мога сега да отсея ще е добре.

Доколкото разбирам, въпреки че е без квоти, 127-мо е с по-балансирани по пол паралелки. Има и доста опции за транспорт дотам. Ние сме решили да го предпочетем пред 22-ро независимо, че в 22ро приемат с по-висок бал, т.е. по желано е по принцип.

# 712
Може да видите резултатите от ДЗИ на 127 и 22, доста са сходни.

# 713
  • ту тук, ту там
Моето близко дете, за което споделих, че е там, миналата година отиде да подава заявление за второ класиране, като искаше да стигне до 22-ро (имаше реален шанс). На първо беше прието в 127-мо. Като влезе в училището, каза тук много ми харесва, усещам го като моето и искам тук. И го записаха. Та питайте/слушайте си и децата. 😊

# 714
Здравейте, има ли някой с по-пресни впечатления от 30-то?

# 715
  • София
Търся мнения за 29-то СУ

# 716
Оказва се доста сложно, защото квотите са в малко училища.
Не разбрах това Flushed
Искате квоти ли? Thinking
Да, предпочитам да има квоти, защото не ми се иска синът ми да е в момичешки клас (каквито прочетох по- напред в темата). Аз самата съм била с 20 момичета и 3 момчета и не ми е ок.

# 717
Зависи какъв профил гледате. Ако е основно чуждоезиков, да, предимно момичешки са без квотите. Ако гледате тип професионални, в повечето случаи ще е основно момчешки и си решавате проблема с бройката момчета Grinning

# 718
Ако изкара повече точки сме ориентирани към езиковите- като общо (спрягани в последните няколко стр.). Ако не стигат ще се преориентираме надолу- професиите пък са обратното- с повече момчета и пак не е много ок. Хубаво е да има баланс, но каквото стане.

# 719
Би било много нечестно в езиковите от втория ешелон да сложат квоти. И не са две момчета. В 22 са между осем и десет в клас. На 25 деца, осем момчета не е никакъв проблем.
 А какво да кажат момичетата в Джон Атанасов, като има в клас по едно, две. Такъв е живота
Аз за клас с 10 момчета в 22-ро не съм чувала. По-скоро са 3-4. Ние изключихме училищата без квоти дори като резервен вариант.

Дъщеря ми е 9 клас, в нейния клас са 28 ученици с 8 момчета, в другата паралелка са 10

Общи условия

Активация на акаунт