Животно за дете

• 3 103
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
Взимаме животинче за детето за да се научи на отговорност да му покажем как трябва да се грижи за него не той сам да се грижи за него. ... Според мен е важно децата да растат сред животни и да поемат отговорности!

Много амбициозна цел за толкова малко дете. На тази възраст възпитавайте отговорност, като го научите да си прибира играчките и помага на възрастните (според възможностите си). Като порасне още малко, тогава включете и отговорността за грижа за живо същество. И пак повтарям, колкото и да е отговорно, детето си е дете. В един момент животното ще стане главно ваша грижа и отговорност. Затова избирайте животно за себе си, според това дали искате и можете да се справите, а не за детето.

# 16
Животните не са живи играчки. Тригодишно дете е прекалено малко, за да прояви любов към животно. За него то ще е играчка, а за вас ангажимент. Щом нямате животно преди детето, значи по принцип не харесвате животни у дома си. Моля не взимайте на бебе животно, с което да си играе. Водете го да си играе с други деца или го забавлявайте вие.
Като порасне детето ви, като стане поне на 6-7 години, то само ще ви покаже дали обича или не животни. А и ще е достатъчно голямо, за да се грижи за тях и да го учите на отговорност.

# 17
  • София
Винаги сме гледали кучета, докато отглеждахме и отглеждаме децата ни. Също сме имали котки, хамстери, рибки, папагали през годините. Никога животните не са били на/за децата и никога не сме очаквали от тях (поне на съвсем малка възраст) да носят отговорност за животните. Дори обратното. Старанието ни е било да пазим животните от децата, за да не им досаждат и да не преминават границите, че всяко живо същество има нужда от спокойствие, лично пространство и право да не бъде закачано, когато не желае това.

# 18
Моят син обожава кучетата. На годинка, току-що навършена, обикаляхме парка и всяко срещната куче се галеше с благоговение. Все още нямаме куче, защото аз не съм готова да го извеждам два пъти на ден във всяко време. Имаме котка, взехме я заради каката, когато беше трети клас след като я излъгаха да влезе в някакви мази да търси малки котенца. Т.е трябваше ми коте, заради което да си седи у дома, а не след училище да обикаля по площадките и мазите да се радва на уличните котки. Чистенето на тоалетната си е моя грижа, хранят като напомня. Иначе си търсят котето за гушкане и игра. Не са малки вече - на 14 и 10 са. Каката се грижи и за едно улично коте пред блока - носи вода и храна, гали го, радва му се.

# 19
Детето е на 3, осъзнавате, че каквото и да вземете, Ви чакат огромни задължения като родител. Да го опазите, да му чистите и т.н. Децата на тази възраст бързо им омръзва всичко и ,надявам се, не стане седмица "О, милото....", след седмица "Търсим му дом"🙃 Не приемайте лошо коментара ми, просто се питам Вие готови ли сте за още една огромна отговорност 🙂

# 20
  • София
Животно за дете категорично НЕ. Като порастне куче или котка да си изгражда навици за грижа за нещо, сега още не знае къде се намира и ще свети маслото на хамстера за 0 бройки, те хапят и миришат и умират от нищо, едно силно стискане и ще приключи хамстера.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 15:34 от Persephone89

# 21
Ако взимате "животно" само с цел, а не с желание и обич, умолявам ви не го правете! Не ми се иска да е поредното изоставено нещастниче, като ви мине мерака.
Това не са играчки, а живи същества, които обичат, страдат и се нуждаят от внимание и много грижи.
Ако отношението, към животинките е само постигане на някаква цел, измислете нещо друго.

# 22
Здравейте, искаме да вземем на синът ни на почти 3 домашен любимец, не котка или куче, ами  за сега сме се замислили за хамстер. Има ли хора с такъв тип малко животно вкъщи, или пък друго на което детето да се зарадва и да не е голямо Simple Smile

Вие за колко хамстера сте чували, които са оцелели в ръцете на дете? Взимате му нещо по- голямо от него, което не може да убие и го учите (детето) как да се грижи за него или най- добре нищо да не взимате. То не е за игра животното, затова не се поверява животът му на нещо, което още не е способно даже да ходи.

На практика да вземеш животно "на детето" е да си го вземеш за себе си. Вие ще го гледате, вие ще му чиститите. Хлапето само гледа и не пипа без ваш надзор.

Идея нямате колко животни съм прибрал от обяви "подарявам/провадам" и като ми ги предават винаги е с ревящо хлапе на задната седалка на колата. Даже няма нужда да ги питам за историята на животните, то е ясно.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 19:22 от murcinhum

# 23
  • София
Винаги, когато попадна на подобна тема и нагласи, горещо препоръчвам хората да не си вземат любимец.
Гледането на каквото и да е животно е свързано с чистене, грижа от страна на родителя и дори да живее в клетка, космите, перата, зрънцата и тревите от храната е невъзможно да се изолират като фактор.
На тази възраст детето е грубо, не осъзнава, че причинява болка, да се учи на отговорност е съвсем абстракция. Синът ми е отгледан с две кучета, които присъстваха в семейството години преди появата му и това са ми личните наблюдения.

# 24
...
Домашният любимец помага и при алергии-често децата с всекидневен досег с домашни животни,имат по-малко алергии или ги израстват по-лесно.
...
Не мисля, че домашен любимец е лек срещу алергии. По-скоро е обратното, може да стане причина да се развие алергия, и не само при деца.

# 25
Излагането на алергени - става дума за животни - пренатално има връзка с намален риск от поява на алергии за бебето и детето.

# 26
Взимаме животинче за детето за да се научи на отговорност да му покажем как трябва да се грижи за него не той сам да се грижи за него. Той самият иска животинче, харесвам котки и кучета но имат много косми не желая къща с косми. Не го взимаме за играчка или нещо подобно, напълно ясно ми е че през повечето време ще го обгрижвам аз но и той ще се включва. Според мен е важно децата да растат сред животни и да поемат отговорности!

На почти 3 повечето деца не разбират, че причиняват болка и 90% от времето ще е прекарано в разделяне на детето от доюашния любимец. Няма смисъл...

# 27
  • Terra incognita
Важно е децата да растат сред животни, ама не желаем къща с косми. Госпожа, не се занимавайте с домашни любимци, не е за вас тая работа- нито за теб, нито за детето. Вземете му интерактивна плюшена инграчка и толкова.

# 28
Има доста котки, които живеят на улицата. Може да си "осиновят" една - да носят вода и храна, да я водят на лекар, да я кастрират, обезпаразитяват... Така детето ще се учи на грижа и състрадание.

# 29
На 3 години да се грижи за животно - абсурд.
Изчакайте поне до 12-15.

Общи условия

Активация на акаунт