Животно за дете

• 3 099
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
Йоркширкските териери имат козина като човешка коса - тоест на теория ако е породисто не сменя козина два пъти годишно и съответно няма косми. Подстригва се като човешка коса. Ние усилено търсим в момента такова куче.
Ако не е за куче, морско свинче може би бих заложила евентуално, но пак с толкова малко дете не знам дали няма да го ухапе (свинчето детето или обратното).
Иначе по принцип ако детето е внимателно и под родителски надзор, не би трябвало да е проблем и друго животно. Костенурките и рептилите - змии, гущери - носят зарази, които потенциално за малки деца биха били опасни.
Котките ги дават подходящи за 6 години и нагоре.

# 46
  • Terra incognita
Космите са дежурното оправдание на хора, които не искат животни в дома си, но упорито наблягат на това “ама аз като дете имах котки, зайци, гълъби и крокодили”. 
2 деца съм отгледала с котка, която пуска доста косми. От родилното при котката. Оцеляха. Разликата е, че аз имам желание за това и съм полагала наравно грижи за всички + чистене на … косми и котешка тоалетна.

# 47
Ами не сте съвсем прави, защото аз съм астматик например. И аз гледам да има по-малко косми и за растенията има изискване.

# 48
Йоркширските териери все пак са кучета и си искат грижи и възпитание. Да не се подлъгвате по размера, и те имат нужда от разходка и обучение. Че е пълно със собственици на дребни породи, чийто кучета са масово асоциални, лаещи и ръмжащи по всичко и всички, че някои даже и хапещи.

# 49
  • Terra incognita
Който има астма и алергии си спазва предписанията. Това няма общо тук

# 50
Да гледаш йорки изисква и много средства! Поддръжка на козината, здравето, специална храна защото са капризни. Колкото по-мъничко и специално е едно куче, толкова по-трудно и скъпо е отглеждането.
А, и финтифлюшки да му се връзват на перчема, за да вижда йоркито. Че и териер по порода, т.е. склонно да лае, да се зъби и да хапе.

Ако някой е решил да взима йорки щото са много малки и сладки, да не се озъби после... Simple Smile

# 51
  • Бургас
Няма бе.
Ще го натирят на село, да го "гледат" там при другото куче.

# 52
Аз много добре съм наясно какво е йорки, благодаря ви. Ясен ми е и размерът, и характерът, и грижите и цената.
Тя питаше за животно с малко косми, аз предложих варианти.

# 53
  • Бургас
Хем искаме животно за детето, хем не щем "да има косми по децата". Хамстерът също има косми, както и морското свинче.
Освен риба, змия, паяк или игуана, не виждам какво друго няма да има косми.

# 54
Да, и все пак хамстерът и морското свинче предимно са в клетка, не обикалят апартамента по няколко пъти. Чистиш му редовно и няма проблеми.
Успех на авторката, чудесно е детето да расте с домашен любимец.

# 55
Ооо, има - котка сфинкс (много ги харесвам между другото) и перуанско голо куче, китайско качулато, мексиканско голо...

# 56
  • София
А пък колко пари струват. Поне после ще ти се свиди да го изхвърлиш.

# 57
Знам, за това и нямам котка сфинкс, а прибрана от улицата и още една улична храня докато се разхождам с кучето вечер и тя ни прави компания.

# 58
  • Бургас
Има много породи кучета, които не пускат косми, но умишлено не ги споменах, защото жената не иска куче и котка.
И сфинкса - по същата причина Simple Smile

Хич не им се свиди. Във Фб групите за породисти животни често попадат такива, за съжаление...

# 59
Защо, евентуално за да бъде гледана като "свиня" в изключително неподходящи условия? Ох, или обичаш животното и го гледаш с всичките им косми, изхождания и бели, или хич не вземаш вкъщи! Ако не го обичаш достатъчно стигаш до първото изречение.

Общи условия

Активация на акаунт