❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 21 012
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
При нас содата изобщо не е навредила при млечница,то се слага толкова малко ,на върха на марличката,поставена на пръста само и я правих с вода.
Спаси ни един гел нас,Фунгостатин(Нистатин ) не помагаше иначе при Мили. Със сода си почиствах езичето и от горе имаше тя ,не е имало никакви проблеми с това.

За афта лекарят ще ви изпише за намазване нещо предполагам.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 13:12 от Mims1900

# 361
В този бацилник каквото и да давам ...е за мое успокоение 🤣
Втора група ще е!
Щом леличка от яслата й(преди), каза,че тя като голяма жена над 50г и със стаж там, не е от вчера ....и за 3-4 дни и тя е болна,смятай.
Аз и да не ходи сега пак от време на време й давам витамини.

# 362
Здравейте, дами. Следя ви от доста време (още от предната тема), но досега е съм писала понеже всичко което ни се случваше, се случваше и на други мами на майски бебенца и не исках да се повтарям. Днес моят син Павел навърши 3 месеца. През цялото време го дохранвам с АМ, но от 3 дена отказва АМ-то и кара само на кърма. Одеве огледах устната кухина и ми се струва, че открих една афтичка на горните венци от външната страна. Утре сме на педиатър, но до тогава не знам какво да правя. Със сода ме е страх да третирам мястото. А, мисля че е малък за мед. Ще съм много благодарна за съветите ви.
Моля те, не давай мед на бебе под годинка. Има опасност от ботулизъм, който може да е фатален. Содата ми се струва твърде агресивна, аз бих изчакала да се консултирам с педиатъра. Кърменето сигурно го успокоява, тъй че давай колкото иска да суче. При нас това винаги помага, като я боли или е крива нещо.
[/quote

Да, види на гърдите много време, особенно вечер, докато заспи. Не му дадох мед защото знам че е силен алерген. За содата и аз смятам че е агресивна. Оказа се, че се е надрал, а не е афта и че няма общо с това, че отказва АМ. Просто явно не му харесва АМ-то (педито каза, че колкото по-големи стават, толкова повече си показват когато нещо не им харесва) и го сменихме с друго. Да видим дали новото ще му хареса, че не искам да се захранваме от 4ти месец.

А защо трябва да дохранвате, гладен ли е бил тези 3 дни?

Да, постоянно е недоял ако е само на кърма. Не губи тегло, но е неспокоен и спи малко. Накъса му се и нощният сън през последните дни. Преди спеше по 7-8 часа, а тези дни спи по 4 часа и се буди гладен.

# 363
Здравейте, дами. Следя ви от доста време (още от предната тема), но досега е съм писала понеже всичко което ни се случваше, се случваше и на други мами на майски бебенца и не исках да се повтарям. Днес моят син Павел навърши 3 месеца. През цялото време го дохранвам с АМ, но от 3 дена отказва АМ-то и кара само на кърма. Одеве огледах устната кухина и ми се струва, че открих една афтичка на горните венци от външната страна. Утре сме на педиатър, но до тогава не знам какво да правя. Със сода ме е страх да третирам мястото. А, мисля че е малък за мед. Ще съм много благодарна за съветите ви.
Моля те, не давай мед на бебе под годинка. Има опасност от ботулизъм, който може да е фатален. Содата ми се струва твърде агресивна, аз бих изчакала да се консултирам с педиатъра. Кърменето сигурно го успокоява, тъй че давай колкото иска да суче. При нас това винаги помага, като я боли или е крива нещо.
[/quote

Да, види на гърдите много време, особенно вечер, докато заспи. Не му дадох мед защото знам че е силен алерген. За содата и аз смятам че е агресивна. Оказа се, че се е надрал, а не е афта и че няма общо с това, че отказва АМ. Просто явно не му харесва АМ-то (педито каза, че колкото по-големи стават, толкова повече си показват когато нещо не им харесва) и го сменихме с друго. Да видим дали новото ще му хареса, че не искам да се захранваме от 4ти месец.

А защо трябва да дохранвате, гладен ли е бил тези 3 дни?

Да, постоянно е недоял ако е само на кърма. Не губи тегло, но е неспокоен и спи малко. Накъса му се и нощният сън през последните дни. Преди спеше по 7-8 часа, а тези дни спи по 4 часа и се буди гладен.

4 часа е напълно ок за тази възраст. Но вие си знаете де Simple Smile

# 364
И аз мисля,че 4 ч си е ок ,моята е на АМ и също се буди през нощта да яде
По -скоро е в такъв период ,може би не е недоял
Моята е в скок в растежа и много влияяе на съня и на настроението,аз се убедих .Ако детето наддава не мисля,че има проблем с кърмата

# 365
И моята е на ам и пак ставаме нощем на 5ч,рядко на повече,почти никога 😃
Чудя се докога така може би като се увеличи още мл.

https://www.detskiproziavki.com/post/sunyat_na_bebeto_ot_1_do_3_meseca
Май открих причината за постоянния рев,привечер....не спираше,2 седмици, носим я и пак рев,рев...🤯
В началото си мислех от ваксината,после сега ще се смеете от ретроградния Меркурий 🫤после викам колики ама не е ли късно вече🤷после зъби ...ама не е ли рано 🤷
Та регресия точка 4.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 21:31 от Mimi9999

# 366
Хората с котки пускате ли ги при бебето и общо взето какво правите или не правите с котката и бебето.

Нашият котарак изобщо не я отразява девойката.😂 Той си живее в другата стая основно и рядко се мярка при нея. Тя също не го забелязва засега.

# 367
  • Варна
По темата за по-голямо дете и градина/ясла. Вярно е, каквото и да даваме си е на късмет работата. Аз по едно време бях почнала водорасли на Аквасорс да давам и бях много доволна! Но формата, под която са и цената им ме отказаха Sad минах на Цинабсин и Инфлоцид (4-годишни деца), но според мен нямаха ефект. Витаминки им давам като желирани бонбони постоянно  Wink Тази есен направо незнам,  много се надявам вече 3та група да са си понаправили имунитет, защото винаги когато има някой болен вкъщи съм и аз Cry
Аз много се замислих сега да им пробутам някскси кърма 😁 фризера е пълен и отделно аз преливам!! Идеи как да стане 🤔

# 368
Nikolaja аз мисля да дам все едно е  прясно мляко или сиропче още не съм го решила но някак си нещо искам да измисля Simple Smile

# 369
Точно така гледах на Хедра едно клипче по темата за кърма за по-големи и тя съветваше да им го давате като “сиропче” или “сокче”. Нямам по-голямо дете и не знам дали действа, но бих се доверила на Хедра.
Вашите бебета потят ли се? Крачета и ръчички основно? Моето с потни ръце и крака доста често и се опитвам да не се притеснявам, обаче не ми се получава. Знам, че е 40 градуса и сигурно е нормално, но истерикът в мен надделява и все го мисля.

# 370
Да, много често са потни дланите и крачетата. Съвсем нормално е.

# 371
  • Пловдив
С баткото стартирахме с Осадент, но той е изцяло натурален и не ме беше страх да го мажа, подходящ е за по - малки бебоци. След 6-7 месец продължих с Калгел - доста бях доволна и видимо и той чувстваше облекчение.
На големия преди 2-3 седмици му изби и последният кътник, но кръговратът зъби продължава в нашият живот, понеже и на Явко имам усещането, че скоро ще избият долните резци.
На баткото му давах и Камилия Денто бейби, с тази хомеопатия си спасихме почивката в Будапеща (направихме Явко 😃) и не усетихме как избиха 8 зъба за месец (кучешки и предкътници).

И при нас с единия приключват зъбите, с другото тепърва започват. Баткото изкарва последен кътник и е кошмар, а предния не го усетихме, като цяло последните 8-9 месеца каквото и да избиваше не се усещаше така. С него единствено Осадент пилули и Осадент гел съм ползвала. Чак ефект да има сериозен не видях, но облекчаваше.

# 372
Момичета,казаха ли ви да спирате капките за колики?На мен педиатърката ми казва да ги намалявам постепенно.Ние сме на Инфакол и все още му давам преди всяко хранене.Ще опитам да ги разредя.Попринцип детето не дава признаци за колики пък ще видим.
Взех продукт за слънцезащита,след няколко дни отиваме на морето.Ще прикача снимка,ако някой го е ползвал нека сподели мнение Blush

# 373
Момичета,казаха ли ви да спирате капките за колики?На мен педиатърката ми казва да ги намалявам постепенно.Ние сме на Инфакол и все още му давам преди всяко хранене.Ще опитам да ги разредя.Попринцип детето не дава признаци за колики пък ще видим.
Взех продукт за слънцезащита,след няколко дни отиваме на морето.Ще прикача снимка,ако някой го е ползвал нека сподели мнение Blush

Аз на моята не давам вече капки

# 374
  • Варна
И аз вече не давам капки за колики, от почти месец. Само на пробиотичните сме. Но започнах с гелчето на Бочко за никнещи зъбки. Използвах го 3-4 пъти вече, облекчи. Но мисля да взема и още нещо, като почнат да се показват зъбките и раздразнението  стане по силно.

Общи условия

Активация на акаунт