Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се справят майките с коликите при бебетата?
Какъв е режимът на хранене на вашите бебета?
Как да помогнем на бебето да спи добре през нощта?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се справят майките с коликите при бебетата?
Много майки използват различни капки, като "Абоколикен" и "Инфакол", за да се справят с коликите. Важно е да останете последователни в продължителността на прилагане на капките. Някои майки съобщават, че коликите намаляват с времето, докато други все още се борят с тях. Най-важното е да наблюдавате реакцията на бебето и да регистрирате всякакви промени.
-
Какъв е режимът на хранене на вашите бебета?
Режимът на хранене при бебета около 3 месеца варира, но често включва 6 хранения на ден. Обикновено майките дават по 120-150 мл адаптирано мляко на всяко хранене. Важно е да се ръководите от апетита на детето, като понякога е необходимо да се увеличат количествата или честотата на хранене в зависимост от нуждите на бебето.
-
Как да помогнем на бебето да спи добре през нощта?
Много родители се сблъскват с проблема, че бебетата им често се събуждат през нощта, което може да бъде много изтощително. За да насърчите по-добър сън, опитайте се да установите рутина за лягане, която включва успокояващи дейности като къпане, хранене и създаване на спокойна среда. Някои експерти препоръчват да не будите бебето за хранене, ако то се събуди само. Освен това използването на различни методи за сън като бял шум и тъмнина може да бъде от полза.
-
Има ли алтернативи на кърменето?
-
Кои ваксини се препоръчват за бебета?

минах на Цинабсин и Инфлоцид (4-годишни деца), но според мен нямаха ефект. Витаминки им давам като желирани бонбони постоянно
Тази есен направо незнам, много се надявам вече 3та група да са си понаправили имунитет, защото винаги когато има някой болен вкъщи съм и аз