❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 21 020
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Аз спрях всичко за колики и бебата е много добре. Нито био гайа, нито абоколикен, нито чай нищо не ѝ давам. Само млякото и вода. Преди акаше през няколко дни, сега по 1 път на ден или по 2 пъти.
Понеделник прави 4 месеца и ще ходим на имунизации. Предния път с двете едновременно беше зле положението, ще видим сега как ще е. Надявам се като е по-голяма да го приеме по-леко. 
От няколко дни се е научила да крещи. Особено като се радва, направооо....
Ръцете и всичко което докопа се навира в устата и се нерви като не може цялото да го лапне Grinning
И най-новото е да бръмчи с уста Grinning Голямо бръмчене пада...
Също и като е полулегнала се надига. Главата я надига и тялото се мъчи... Какво ли означава това не ми е ясно...
През нощта не е ставала от доста време. Вечер като заспи към 22 часа става 7-8 часа. Че и майка ѝ и баща ѝ си поспиват. Като цяло не е от ревливите, дано не се промени.
Всеки изминал ден става все по-интересно Blush

Може ли да ми споделите за ваксините как преминаха при вас? Ние днес следобед сме на две.

# 346
Tanq.yaneva Във вторник (27.08) ще ходим. Тогава мога да споделя как е минало.

# 347
Здравейте, дами. Следя ви от доста време (още от предната тема), но досега е съм писала понеже всичко което ни се случваше, се случваше и на други мами на майски бебенца и не исках да се повтарям. Днес моят син Павел навърши 3 месеца. През цялото време го дохранвам с АМ, но от 3 дена отказва АМ-то и кара само на кърма. Одеве огледах устната кухина и ми се струва, че открих една афтичка на горните венци от външната страна. Утре сме на педиатър, но до тогава не знам какво да правя. Със сода ме е страх да третирам мястото. А, мисля че е малък за мед. Ще съм много благодарна за съветите ви.

# 348
Mimi9999, аз давах 3 пъти в деня по една дозичка директно в устата.

Fotovolida, при млечица съм чувала, че с марличка се почиства езика, но за афра по - добре изчакай утре прегледа. Не бих сложила сода.

# 349
Ние днес бяхме на преглед 5.100кг сме (качили сме 900гр. за последния месец, което е супер), нооо отново нашата педиатърка отложи ваксината. Каза, че тъю като е роден малък 2.450кг., а първия месец е наддал само 600гр. ще започнем с ваксините от 4ти месец. Това ме притеснява. Има ли друг случай като моя ?

# 350
Хората с котки пускате ли ги при бебето и общо взето какво правите или не правите с котката и бебето.

# 351
  • София
Ние имаме куче. Не ги деля, но и кучето все още страни от бебето. Не правим кой знае какво. Всеки ден се пуска прахосмукачка, но косми си има. Кучето е редовно обезпаразитявано, с всички ваксини. Но както казах нашето куче все още не проявява голям интерес към бебето. Но съм забелязала, че го пази. За мен няма по-хубаво от това дете да расте с домашен любимец.

# 352
Аз връщам малко назад на темата за лигавенето.Нещо страшно е при моя син,ръчичката си я пъха цялата в устата.Вижда ми се една бяла точка на венеца ама зъбче ли е незнам.Определено нещо го дразни и може би е свързано със зъбчетата.Всички много му се чудят и ми казват,че е прекалено рано,но знае ли човек Grinning

# 353
И аз до скоро казвах много е рано ....няма шанс...но вече и аз се съмнявам за зъби ...то лигавене ...тече надолу половинста боди гьол🤣🤷
И този страшен рев вечер дали е от колики или от зъби нз 50/50  на консултацията другия месец ще попитам лл и да взима гелчета.
Не е ли късно сега за колики...3 м нищо ....и сега бам....🤷
Да попитам тези с две деца преди градина ще давате ли нещо на бебето ....аз взех имунокинд ама пише в малко вода колко е това малко, винаги се чудя-една лъжичка/30 мл

# 354
Здравейте, дами. Следя ви от доста време (още от предната тема), но досега е съм писала понеже всичко което ни се случваше, се случваше и на други мами на майски бебенца и не исках да се повтарям. Днес моят син Павел навърши 3 месеца. През цялото време го дохранвам с АМ, но от 3 дена отказва АМ-то и кара само на кърма. Одеве огледах устната кухина и ми се струва, че открих една афтичка на горните венци от външната страна. Утре сме на педиатър, но до тогава не знам какво да правя. Със сода ме е страх да третирам мястото. А, мисля че е малък за мед. Ще съм много благодарна за съветите ви.
Моля те, не давай мед на бебе под годинка. Има опасност от ботулизъм, който може да е фатален. Содата ми се струва твърде агресивна, аз бих изчакала да се консултирам с педиатъра. Кърменето сигурно го успокоява, тъй че давай колкото иска да суче. При нас това винаги помага, като я боли или е крива нещо.

# 355
Mimi9999, на мен ми предстои да пусна баткото на ясла и също мисля да му дам имунокид, при нас ще е пълна драма де, но се надявам да успее да се адаптира.
И преди съм давала същия имуностимулант в една чаена лъжичка слагам вода и таблетката, тя се разтваря много лесно и я давам.

# 356
Ние днес бохме първите ваксини, защото ги бяха отложили заради времето и коликите.
Надявам се да няма реакции.
Моята дунда я измериха 6,700, а е само 58см, но каза, че след като е на кърма няма проблем.

Питах и в чата, но ще пита и тук. Някоя от вас взимала ли е курса на "Мамо, спи ми се" за режима и самостоятелното приспиване. Иска ми се някой отзив да видя, защото са си 200лв.

И на Вики текат адски много лиги, направо е като бясно куче, но май не виждам нищо на венеца. То започват с долните 2 предни нали така?

# 357
Моля те, не давай мед на бебе под годинка. Има опасност от ботулизъм, който може да е фатален. Содата ми се струва твърде агресивна, аз бих изчакала да се консултирам с педиатъра. Кърменето сигурно го успокоява, тъй че давай колкото иска да суче. При нас това винаги помага, като я боли или е крива нещо.
[/quote

Да, види на гърдите много време, особенно вечер, докато заспи. Не му дадох мед защото знам че е силен алерген. За содата и аз смятам че е агресивна. Оказа се, че се е надрал, а не е афта и че няма общо с това, че отказва АМ. Просто явно не му харесва АМ-то (педито каза, че колкото по-големи стават, толкова повече си показват когато нещо не им харесва) и го сменихме с друго. Да видим дали новото ще му хареса, че не искам да се захранваме от 4ти месец.

# 358
[/quote

Да, види на гърдите много време, особенно вечер, докато заспи. Не му дадох мед защото знам че е силен алерген. За содата и аз смятам че е агресивна. Оказа се, че се е надрал, а не е афта и че няма общо с това, че отказва АМ. Просто явно не му харесва АМ-то (педито каза, че колкото по-големи стават, толкова повече си показват когато нещо не им харесва) и го сменихме с друго. Да видим дали новото ще му хареса, че не искам да се захранваме от 4ти месец.

А защо трябва да дохранвате, гладен ли е бил тези 3 дни?

# 359
На мен ми предстои пускане на баткото на първа детска градина. Имунохелт каза да му давам , на бебето нищо само кърмене. Смятам да опитам да давам и на  баткото по малко кърма като допълнителна имунозащита.

Общи условия

Активация на акаунт