❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 849
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Момичета,мажете ли вече с нещо венците на бебоците?Моят син е като полудял-яко лигавене,пъхане на ръцете в устата почти денонощно. Незнам зъбчета ли са,но положението е нетърпимо.Неможе и да заспи даже

Аз с калгел

# 706
Дами, с какво обличате бебетата в тези дъждовни дни? Аз слагам само ромпърче, но понякога се чудя дали не е твърде много, а не знам какво друго...
И да питам тези от вас, които кърмят, вашите бебета случайно да са в период, в който сучат по-малко време, разсейват се и на всичко отгоре и си искат по-рядко през деня, а през нощта по-често?

# 707
На мен все ми се струва че и е студено. Слагам и дълъг ръкав, клинче,чорапки, завивам в с есенна завивка, и на зимния кош ми затварям циповете. Вчера аз бях умряла от студ, та реших да я опаковам… зимата какво ще правим не знам. Ще се крием Grinning

# 708
  • София
Засега го държа само по ромпърче. Или боди с дълъг ръкав и панталонче. Все ме е страх да не го прегрея. А и той не обича да му е много топло. Става червен и се изприщва. Зимата ще видим как ще е.
За венците с нищо не мажа още. Гого също си лапа ръцете и се плюнчи. Не забелязвам да е неспокоен, затова и не мажа все още.

# 709
Момичета,мажете ли вече с нещо венците на бебоците?Моят син е като полудял-яко лигавене,пъхане на ръцете в устата почти денонощно. Незнам зъбчета ли са,но положението е нетърпимо.Неможе и да заспи даже
Не съм мазала с нищо. Онзи ден беше ужасно кисел и вечерта имаше зъбче. Спали сме си нормално не се е будил. Както каза педиатъра всичко което се прави за зъбки е за успокоение на родителя, че е направил нещо. Пробива венеца няма как да не ги боли

# 710
За столчето взехме britax dualfix pro m от  babymarkt.de, защото цената му беше почти 50% надолу. В амазон този модел не се предлагаше, а ние искахме него, защото има нова защита при странични удари SCIT + допълнителна цветова гама, защото си харесахме един оранжев цвят. Доставката беше с ggbg, защото сайта доставя само на територията на Германия.

За обличането с ромпър или боди с дълъг ръкав и панталонче. За навън слагам жилетка/яке/суитчер зависи от времето и завивам с одеалце/пеленка.

За съня абсолютно и аз давам непоискан съвет, но задължително направете режим. Аз съм страшно доволна от курса и с приложените методи имам спящо бебе от 21 до 8,като има дни, с които се буди към 3 за хапване, но е рядко. Общо взето след като направихме режим имаме доста по-спокойно дете и се знае във всеки час какво следва. Интервалите са доста различни спрямо примерните в нета, като например за бебе 3-4 месеца трябва да има дневен сън не повече от 3.30-4 часа, разпределен в 3 до 4 дремки и това е макса. Ако детето иска да спи по-малко това е ок и няма нужда да се мъчите да го доприспивате за да станат 4 часа. Ако прави големи интервали, задължително минава на 3 дремки, защото ще скапе нощния сън.

# 711
Моята от доста време е с подут венец долу направо си личи,идват два долу,мажа с Бочко засега...пазя силните за по нататък...
Обличам с боди къс ръкав,горница с копчета,клин,чорапки слагам и покривалото🌞

# 712
Момичета, идвам да се похваля че баткото ходи на градина от вчера! Аз почивам с бебчо вкъщи. Той е спокоен расте. Не плаче много иска да заспива на гърда и нощем също често се буди.

# 713
И аз така-втора група🎉,нооо не се хваля,а стискам палци всеки ден да е здрава и да избута още един ден и тази седмица.🍀Майка е в отпуска и седи с бебето вкъщи, аз водя каката,докато може се възползвам.

Наистина с едно е друго,малка почивка.

# 714
  • Варна
Аз също ползвам Бочко за поникващи зъбки и мазах вече 5-6 пъти. Има ефект и определено успокоява. Отпуска го вечер за да може да заспи. За сега мажа само ако видя, че е неспокоен и прави едни нервни движения или си търка устата с ръце нервно. За тежките моменти съм взела Камелия капки, Mama natura и още едно гелче.

# 715
Както каза педиатъра всичко което се прави за зъбки е за успокоение на родителя, че е направил нещо.
Абсолютно НЕ е вярно.
Гелчетата с лидокаин успокояват. Да, може да е кратък ефект, но е достатъчно за да се успокои детенцето и да заспи. Ние също сме с показало се зъбче от 4 дни. Може би имате късмет и детенцето Ви понася по-леко, щом дори не се е будил. Моето момче се буди, плаче, видимо го боли и когато го намажа с Дентинокс, до 2 минути се е успокоил и малко след това успява да заспи.
Докато само го дразнеха венците мажех с билковото гелче на Бочко и давах Камилия. Те са без лидокаин, но когато тръгне да прорязва вече не помагат. За това минах на Дентинокс, знам и за Калгел (те вече са с лидокаин)

# 716
Точно така съгласна с Паули.
Даже съм стигала до панадол с каката-за болка,нз дали имах гелчета тогава бяхме на село.....и я успокои.
Защото беше ад вечерта...заспи събужда се с рев,аха заспи пак същото....

# 717
Както каза педиатъра всичко което се прави за зъбки е за успокоение на родителя, че е направил нещо.
Абсолютно НЕ е вярно.
Гелчетата с лидокаин успокояват. Да, може да е кратък ефект, но е достатъчно за да се успокои детенцето и да заспи. Ние също сме с показало се зъбче от 4 дни. Може би имате късмет и детенцето Ви понася по-леко, щом дори не се е будил. Моето момче се буди, плаче, видимо го боли и когато го намажа с Дентинокс, до 2 минути се е успокоил и малко след това успява да заспи.
Докато само го дразнеха венците мажех с билковото гелче на Бочко и давах Камилия. Те са без лидокаин, но когато тръгне да прорязва вече не помагат. За това минах на Дентинокс, знам и за Калгел (те вече са с лидокаин)
Явно имате късмет, че действа при вас. Аз с каката в чудо се видях. Това е доста спорна тема, както и коликите.

# 718
Момичета и аз трябваше да пусна баткото на ясла от днес, но лепна някаква херпангина. Положението в нас е плачевно, мъжа ми почна нова работа на 16ти, аз с едно болно дете на две, което не знае как да си изрази емоциите и по цял ден плаче от болка и едно бебе, което иска да опознава света. Нямам идея как да предпазя Явко от болестта на Гоги. Четох, че е много опасна за бебета. Толкова ме е страх, че по цял ден плача. Гушкам ги и двамата, дишаме един въздух .. Мислех си, че от яслата ще хване някой сопол и ще зарази и малкия, а то лепна още по - гаден вирус .. много ми е болно ..

# 719
  • Варна
Yana.KS  давай  нужните илачи, че да мине на баткото по-бързо и да не се навира много покрай бебето, въпреки, че споделяте една къща.
Дентинокс е гелчето, както е писала  Pauly, бях забравила името. И аз него взех, но го пазя като наистина започнат зъбките.

Общи условия

Активация на акаунт