❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 859
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Мари*, истината е следната: имах съмнения дали дозата на витамин Д е правилна и в темата на юнските бебета VaniaK ме подсети, че трансфонтанелна ехография от специалист е най-доброто, което да ми каже дали дозата е ОК. Отделно виждах, че бебка има предпочитана страна. Така я заведох при доц. Ралица Георгиева (неонатолог с 40 г. стаж, за мен е една от най-добрите) и тя потвърди, че има леко сплескване и горните неща. Каза да се свържа с Габриела Сивриева, както и направих. Хубавото е, че тя може да дойде до дома ти и да ти покаже масаж и упражнения. Така и направих, понеже  аз също не мога да водя дъщеря ми напред-назад, да не говорим, че дори не знаех, че може по НЗОК да се прави това. В YouTube има клипче с масаж и гимнастика от Габриела, но ми показа и още упражнения (направо подмятания, които не запомних и не знам как ще  правя Laughing).

G•H•, опитвам, но явно съм мека Мария и все пак се стигна до тук.

# 691
StellaMark, при моето бебе се налагат, защото главичката му е леко сплесната от едната страна, от където  и мускулчето на врата е с по-повишенн тонус. Освен това не държи и не центрира много добре глава, когато е по корем, няма стабилна опора на лакти и леко залита на една страна. Има леко забавяне в двигателното развитие, защото е родена 1 месец преди термин и по-скоро е към недоносените. Досега правих масаж и гимнастика, показани от педиатър, но я заведох на кинезитерапевт и се оказва, че има много повече неща, които да правя. И, разбира се, съм притеснена дали нещата ще се оправят.

Милата, ще се оправят!! И аз съм с две ръце за Габриела Сивриева! Посещава домовете и има невероятно отношение към децата. Идва вкъщи също, защото разбира се и аз бях много притеснена. Тя много ме успокои. Посещава и приятелки, всички са доволни и една идея по-спокойни

# 692
И аз бях при доцент Ралица Георгиева и тя ми каза за процедурите по ЗК. ☺

# 693
  • София
Момичета, от кой месец можеше да се слага възглавничка? Или беше чак на годинка? Не бързам да слагам, но искам да му е леко повдигната главичката. По принцип сгъвам някакво тънко одеялце, но сякаш пак му е ниско...

# 694
Мисля че беше дори след две г.в яслата нямат възглавници
Аз нищо не слагам,на каката купих на три г в тон с рд темата с еднорог и не се разделя с нея апък е някаква смотана...и...🤷

# 695
Баткото на 3 не спи на възглавница, много рядко ляга на някоя обикновена, иначе си има специална по препоръка на Д-р Фурлакис качествена скъпа възглавница но не я иска и си спи без така му е удобно явно Simple Smile

# 696
Момичета, какви столчета за кола имате? Ние сме с кошницата от комплекта 3в1 количката. Иска ми се столчето за кола (те нали са от 9кг или 6 месеца) да е минало краш тестове. Гледам във фейсбук страницата Деца зад борда, но още се колебая. Знам, че е рано, искам да набележа нещо за черния петък от сега.

# 697
С баткото ползваме този - https://britax.bg/product/dualfix-3-i-size-set , купихме го когато стана на 9м, много по - удобен от кошницата, нямам търпение и Явко малко да поотрасне и за него да вземем такъв. Мъжа ми го избира доста дълго време, какво ли не изгледа и не прочете.

# 698
Момичета, какви столчета за кола имате? Ние сме с кошницата от комплекта 3в1 количката. Иска ми се столчето за кола (те нали са от 9кг или 6 месеца) да е минало краш тестове. Гледам във фейсбук страницата Деца зад борда, но още се колебая. Знам, че е рано, искам да набележа нещо за черния петък от сега.

https://amzn.eu/d/3RdzLaC Нарочно пращам линк от Амазон, разликата в цените е значителна с нашите магазини.

С подложката за новородено го ползвам откакто е на 20 дни. Тая кошница ме изнерви на макс, бързо я пенсионирах.

# 699
Здравейте. Какви бебешки килимчета се купили? Гледай в екоплей, но ми се струват доста скъпички.

# 700
victoria123456 аз и с двете деца на пъзел от Джъмбо Simple Smile

# 701
Здравейте. Какви бебешки килимчета се купили? Гледай в екоплей, но ми се струват доста скъпички.

Екоплей на намаление, към 120 лв беше, за мен си струва. Пъзелите никога не са ми харесвали, много са шарени. Не знам дали коментирахме тук, но е добре килимчето да не е с много картинки и мотиви, за да може бебето да си различава играчките и да се заглежда по тях.

# 702
Мамита, как да се свържа с д-р Венелин Алексиев за преглед? Има сайт с мобилен номер, но не знам до колко е актуален.

# 703
Момичета,мажете ли вече с нещо венците на бебоците?Моят син е като полудял-яко лигавене,пъхане на ръцете в устата почти денонощно. Незнам зъбчета ли са,но положението е нетърпимо.Неможе и да заспи даже

# 704
Момичета,мажете ли вече с нещо венците на бебоците?Моят син е като полудял-яко лигавене,пъхане на ръцете в устата почти денонощно. Незнам зъбчета ли са,но положението е нетърпимо.Неможе и да заспи даже

Вземи някакъв гел с охлаждащ ефект или направо някакъв с лидокаин, щом не може да спи.

Общи условия

Активация на акаунт