❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 852
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
На Боби онзи ден му сложиха втората доза от шест валентната. Не е казала нищо педиатърката. Е, беше адски кисел и плака цяла вечер, но е нормално.
Аз се чудя дали да не вдигна храната - сега е на 110-120 но мляко 6 пъти на ден( на два месеца и половина е). Не знам в горещините дали да го пробвам или да изчакам. Лошото е, че всеки отт като вдигам и повръща.. трябва постепенно по 5гр..

# 46
  • София
Ох, малкият са го нахапали комари. Откъде влизат тия гадини като има комарници навсякъде. Може ли да го мажа с нещо превантивно? Знам, че е много малък още. Но има ли нещо подходящо за бебета?

# 47
Ох, малкият са го нахапали комари. Откъде влизат тия гадини като има комарници навсякъде. Може ли да го мажа с нещо превантивно? Знам, че е много малък още. Но има ли нещо подходящо за бебета?

Има гривни против комари за деца може да сложиш някъде около креватчето, мисля че са безвредни

# 48
Записвам се и аз в новата тема 😊
Моята Симона на втория скок взе да яде по около 170( 150 с 5 лъжички) и на два месеца беше 6 кила. А сега в третия скок си играе с млякото. Аз направя 170, тя на 120-130 спира да яде и почва да дъвче бибата. Готова е за сериозна храна 🤣. Днес реших да правя по 130 и пак на 10-20 оставащи си джвака. И тия ръце не спират. Само ги мята и си брой пръстите хаха

# 49
На Боби онзи ден му сложиха втората доза от шест валентната. Не е казала нищо педиатърката. Е, беше адски кисел и плака цяла вечер, но е нормално.
Аз се чудя дали да не вдигна храната - сега е на 110-120 но мляко 6 пъти на ден( на два месеца и половина е). Не знам в горещините дали да го пробвам или да изчакам. Лошото е, че всеки отт като вдигам и повръща.. трябва постепенно по 5гр..

Същата работа 120 засега,но и аз се чудя дали да вдигна има седмица до три месеца...ето тази сутрин изпи 90и дума да не става за останалите дори и след два часа не ги искаше🤷

Аз имам Бочко гел след ухапване в чанатата на количката 😃0+е ама не смея да мажа малката по скоро за голяма ако нещо я ухапе и мрънка....
Ако видя червенко мажа с Бочко за подсичане 🤣

# 50
Аз днес му дадох 150 веднъж,изяде го.Не ми се иска да му давам,но е гладен и си ги яде.А е на 2 месеца и 1 седмица.Кога са тези скокове  в разтежа?От скоро започна да яде по 120,а сега изведнъж още гладен

# 51
Относно скоковете в растежа има някакви калкулатори онлайн, които го изчисляват спрямо термина, на който е трябвало да се роди бебчето. Следях от там, но нещо започвам да се съмнявам, че може би има разминавания. Ние сега трябва да сме в такава седмица, а всъщност ни е една от най-спокойните седмици до сега. За пръв път снощи малката спа 9 часа без да се събуди за ядене. До преди 2 нощи се будеше на 2-3 часа. Сякаш по-скоро предната седмица беше този скок, беше по-неспокойна, много ядеше и често се будеше.
Та някой друг, който е забелязал тези седмици да не си отговарят. Или леко да се разминават?

# 52
Момичета, какво ви е мнението за консултантите по сън? Обмислям ги като вариант, макар да съм скептична.

# 53
Лин, а винаги ли ги изпива? Ако остане хвърляш ли? Също ти ли и ги даваш на определено време или чакаш тя да ги поиска?
Питам защото моя го храна с изцедена кърма през три часа и всъщност винаги му набутвам колкото аз преценя като количество, защото трудно цедя и ме побиват тръпки при мисълта да хвърля кърма. Следователно винаги в определен час давам кърма и настоявам да я изяде, като разбира се съм се цедила преди този опреден час. Ако той си потърси преди уреченото време, аз реално нямам какво да му дам, защото цеденето на кратки интервали е трудно - просто нямам количество.
Та от известно време си мисля, че греша защото винаги настоявам на изяде всичко, дори когато виждам, че се е нахранил с 90 примерно, но аз трябва да изхвърля 20 и тая мисъл ме побърква. Също винаги го будя, ако е заспал и трябва да яде, което ми остана от като беше съвсем новородено и не се будеше сам. Само че вече май ни трябва да го будя. Та търсех някой, който като мен кърми с изцедена да сравним часовниците. 
Ние сме на изцедена кърма около 7 хранения по 120 мл.

На нас ни отложиха ваксините заради жегата явно. Не ни дадоха някакво обяснение, а само, че ще са следващия път.

# 54

Занзи Бимби.Мразя комари.Моята е в трети скок,ужас е,няма и апетит,храненето е много трудно.

# 55
Момичета, какво ви е мнението за консултантите по сън? Обмислям ги като вариант, макар да съм скептична.
Аз също обмислям, мъжът ми е доста скептичен. Но аз съм оптимист, че нещата ще се подобрят сами и изчаквам още. Да мине и регресията в 4-ти месец (въпреки, че моето бебе си е в регресия откакто се роди 🫠) и после бих се консултирала, ако още е зле съня и направо бих пробвала някой gentle sleep training.

Mariya26, доколкото знам можеш да прибереш останалата кърма в хладилника и да дадеш по-късно. Това ако е прясно изцедена. Иначе аз храня от гърда, но не бих будила бебе да яде, това с буденето е само за новородени, когато е много важно да тръгне лактацията и да се научи бебето да суче и да си върне бързо рожденните кг.

# 56
Вчера и на Елена сложиха тази ваксина и се киселееше.Относно храната лекарката каза, че средната цифра на милилитрите са толкова, колкото е цифрата на месеците т.е.3 месеца -130  мл.

# 57
Трябваше да потърся консултант за каката беше някакъв ужас докато стана на 6м и мина официално на две качествени дремки...съжалявам ...честно казано ...от чудене времето мина ....това второто пък само спи 🤣
(Приспиване на ръце ...кратък сън ...муха не давах да прехвръкне...друсане един час,сън 40 Мин ...в колата реве в столчето...стана на 6м и вс се промени,седна в количка гледа и мълчи,после чак на 1 г като сменихме стола в колата пътувахме спокойно)

Нз коликите ли бяха тежки такова ли си е детето ....и сега на обяд не спи ....

И моята ми скъса нервите сутринта изпи само 60 😃бута и се хили,после рева🤣

Аз да споделя,че каката онзи ден беше със страшни болки в корема,плаче ,не може да стане,ходихме на частно....както и да е мина до обяд .... само това беше нз от къде и какво беше дали от храна или някой стомашен вирус.Мисълта ми е пазете се!Даже и от водата в морето ...

Вчера запазихме дата за кръщене🎉🎉🎉Този път решихме да не чакаме ....Каката я кръстихме на 2г и 7м ....Ковид беше,зимата родена,свеки се е разболял тежко(вече я няма)та докато всички роднини са здрави решихме да действаме.
Пак ще бъде скромно10-12 човека без изхвърляне.😇
Дребни подаръчета за всеки,почерпка в заведение и така.

# 58
Благодаря, момичета! Въздържам се все още от консултация точно защото не им вярвам много, обаче положението става нетърпимо. Снощи моята бебка пак се събуди за първо нощно хранене и последва будуване, защото явно се беше наспала. Не знам какво да правя, че да го няма това нощно будуване, при условие, че предния ден спа общо 5 часа, което уж е норма...

# 59
  • София
Ние плануваме кръщене като стане на годинка. Ще видим, живи и здрави да сме само!
Гого с всеки изминал ден става по-сладък. Освен, че гука, вече се смее и с глас. Беззъбата му усмивка е по-широка. Heart Eyes  Протяга се и хваща играчките на активната гимнастика. Да чукна на дърво, страхотно бебе е! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт