❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 905
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Да,попълва се аз очаквам обаждане и ще ида на място до работа да я попълня

# 106
Ох не знам. И аз имам страшен косопад… такъв не съм имала до сега. Купих си едни таблетки на ducray с подарък шампоан. Че да видим. Направо се отчайвам. Също взимам цинк и селен, че да видим какво ще стане. Страшно неприятно. И се отчайвам.

Момичета, започна се с косопада... Знам, че е хормонално и почти неизбежно, но събирам мнения какво би помогнало донякъде.

# 107
Аз също се интересувам, ако някой има косопад, да препоръча нещо.
Страшно е положението, ще ми окапе косата. На ресане четката събира една пълна голяма шепа коса…

Ох не знам. И аз имам страшен косопад… такъв не съм имала до сега. Купих си едни таблетки на ducray с подарък шампоан. Че да видим. Направо се отчайвам. Също взимам цинк и селен, че да видим какво ще стане. Страшно неприятно. И се отчайвам.

Момичета, започна се с косопада... Знам, че е хормонално и почти неизбежно, но събирам мнения какво би помогнало донякъде.

# 108
Каква е тази декларация след третия болничен? Къде се подава? При работодател? А, детски всички ли получават или зависи от доходите?

# 109
Ето ги декларациите.
За първата година се попълва и изпраща на работодателя приложение номер 2, а за втората номер 7.

# 110
Привет, момичета, не съм писала от месец и чак сега намирам време да се включа.

На въпросите за косопада, след първото раждане си мислих, че ще оплешивея, косата ми стана 1/3 пт това което беше. Цял живот съм била с хубава и гъста коса. Спаси ме серията на Lakme - k.therapy aktive, но ползвах всичко от нея - серум, ампули, шампоан и маска, сега ще си взема отново, че забелязвам по - обилен косопад тези дни.

Детските са свързани с доходите.

За съня не мога да дам съвет, с баткото (1г и 11м) така и не изградих никакви навици за заспиване. Спеше ми в ръцете, след регресията в 4м почнах да приспивам само с люляне под аспиратора, едвам го отучихме. Сега задължително трябва да има някои при него в стаята и да му говори, а има дни в които се приспиваме над час и ми писва, даже го зарязвам да не спи, но нервите не ми издържат.

Малко ъптейт и за нас. Явко стана на 3 месеца на 30.07. Биха и пневмококи, по - тежко я прие от коклюша. Вдигна еднократно температура, но беше доста кисел. 6400кг и 66см.
Бяхме за 4 нощувки и на море. За наш късмет хванахме най - големите жеги в Гърция. Явко отказа там да яде, с 300 зора изяждаше по 70-80 мл мляко. Седяли сме на плажа по час и половина, като аз с него на плажния бар, мъжа ми с баткото във водата. Явко така и не видя морето.

Явор имаше проблеми с изхождането, на 4-5 дни му правехме клизма. Водихме на гастро, там не се откри проблем, но предписа един пробиотик на нан за запек при деца, Еми родих се. Ака си всеки ден, понякога и по два пъти.

Много почна да се усмихва и да гука като му говоря. Не се върти и още не е много активен на гимнастиката, повече я разглежда и гука. Не го оставям за дълго време на нея, понеже баткото е влезнал в периода на ужасните две и как да ви кажа само дебне да го удари, особено преди това ако съм му се скарала за нещо. Знам, че е период и ще мине, но ми е много гадно, не мога да го позная от тръшкане и незнание как да си изрази емоциите ..

# 111
Момичета, може ли съвети какво се прави, ако гърдите се пълнят несъразмерно и едната започне да става значително по-голяма от другата? По принцип давам и двете, но отдавна не засичам коя първа, коя втора и по колко време.

# 112
Момичета, може ли съвети какво се прави, ако гърдите се пълнят несъразмерно и едната започне да става значително по-голяма от другата? По принцип давам и двете, но отдавна не засичам коя първа, коя втора и по колко време.
Моите бяха така с каката и ми се ревеше,но просто в едната имаше много в другата нищо.... по едно време...като окончателно спря кърменето и няколко месеца след това се оправиха до прилична разлика😃не като преди ужасяваща...
Това е трябва време и стискаш очите ...
За копад съм много доволна от една марка на златна рибка пускам линк,наистина е топппп купувайте смело винаги на черен петък зареждам за мен и майка ми дори
https://www.zlatnaribka.com/komplekt-protiv-kosopad/komplekt-pro … r-restoration-kit
С каката беше ужас докато не видях един коментар на кумата ми,която роди след мен че е доволна и купих и се спасих🤗

# 113
Мами, ималимли сте проблем със зачервявания по сгъвките на крачетата и ръчичките. Вече над 10 дни ги борим с Биодерма крем, който ни беше изписан от дерматоложката, но нещо не ми изглежда да се случват нещата
Пантенол също успокоява кожата много добре.

# 114
Каква е тази декларация след третия болничен? Къде се подава? При работодател? А, детски всички ли получават или зависи от доходите?

От доходите зависи.

# 115
Кога може да местя бебето в лятната количка? Моят не иска да стои в коша, освен ако не спи, което не е много (макс 40мин през деня) и така почти не може да стоим навън

# 116
Когато може да седи,зависи от детето кога ще седне, но средно на 6м го дават+-един месец зависи от самото дете как се развива.

Каката беше като вашето...знам какво е 😉
Зимно бебе ,Ковид година,бързо седна та избутах някак...сама с нея не съм излизала преди 6те месеца 😃

# 117
Ако коша 6+ има пълно легнало положение, може да го смениш. Но пак детето ще трябва да е легнало. Ортопеда ни каза да не я слагаме седнала преди 6-я месец.

# 118
Днес точно попълних декларациите за майчинство, от работата ми ги бяха подготвили, искаха и пресниман акт за раждане. А колко всъщност е майчинството първата година като процент?

# 119
Днес точно попълних декларациите за майчинство, от работата ми ги бяха подготвили, искаха и пресниман акт за раждане. А колко всъщност е майчинството първата година като процент?

90% от осигуровките.

Общи условия

Активация на акаунт