❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 957
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
С баткото, заради Ковид + обявена пандемия, пропуснахме ротавирусната ваксина, но сега на малката сме се разбрали да е дадем.
Бяхме днес на консултация. На точно 3 месеца е 6300, 63см.
Нещо, което забелязах обаче и ме притеснява е разминаване в гънките на крачетата (на едното има две, а на другото само една). Бяхме на ортопед около 40-тия ден и той проблем не видя.
Днес сестрата ми каза, че ще се следи и ако се наложи отново трябва да е заведем на преглед при ортопед.
Има ли някой друг със сходен проблем?

# 211
Има ли друга мама която слага само задължителните ваксини, аз със баткото само задължителни с бебето също така процедирам и ми е интересно дали има и други?
Да ,аз
И аз

# 212
С баткото, заради Ковид + обявена пандемия, пропуснахме ротавирусната ваксина, но сега на малката сме се разбрали да е дадем.
Бяхме днес на консултация. На точно 3 месеца е 6300, 63см.
Нещо, което забелязах обаче и ме притеснява е разминаване в гънките на крачетата (на едното има две, а на другото само една). Бяхме на ортопед около 40-тия ден и той проблем не видя.
Днес сестрата ми каза, че ще се следи и ако се наложи отново трябва да е заведем на преглед при ортопед.
Има ли някой друг със сходен проблем?
Здравейте,
Чета ви редовно, аз съм от априлска тема.
Когато бях на ортопед, не знаех за тези гънки. Той сам каза, че това не означава нищо. Нашата госпожица има три на едното краче, на другото една. Напълно нормално било. Бяхме при Фурлакис.

# 213
Нз за какво,но при нас лл още на първата консултация каза чакай да видим гънките,добре са.Още не бяхме ходили дори на ортопед
Мами след коя годинка на детето се връщаме на работа за малко,за актуализация на отпуска,заплата?
Днес бях до работа и си подписах нещата за майчинството.

# 214
Не съм сигурна дали преди 30 години е имало ротавирусна, сигурно не. Но като съм слушала от приятелки как децата карат ротавирус... Мерси, сложихме я.

Освен ротавирусната, по желание са единствено варицелата и тази за човешкия папилома вирус, която според мен за момичетата трябва да се направи задължителна. 2-3 от HPV щамовете са изключително опасни и могат да доведат до рак на маточната шийка.
Мами след коя годинка на детето се връщаме на работа за малко,за актуализация на отпуска,заплата?

Не навсякъде актуализират заплатата веднага като се върнеш 😁 А какво имаш предвид под "за малко"?

# 215
mokka, към незадължителните ваксини не спада ли и тази против менингококи?

# 216

Тук гледам https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/
Не я виждам тази. Кога се слага?

# 217

Тук гледам https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/
Не я виждам тази. Кога се слага?

Според сайта на Плюс мен - "При кърмачета на възраст от 6 седмици до 6 месеца се препоръчват две дози Nimenrix (първата доза е на възраст от 6 седмици, втората доза — 2 месеца след това). При кърмачета на възраст над 6 месеца, юноши и възрастни следва да се приложи една доза Nimenrix." Така е и по листовка. Има и бустерна доза на 12 месеца.

# 218
Не съм сигурна дали преди 30 години е имало ротавирусна, сигурно не. Но като съм слушала от приятелки как децата карат ротавирус... Мерси, сложихме я.

Освен ротавирусната, по желание са единствено варицелата и тази за човешкия папилома вирус, която според мен за момичетата трябва да се направи задължителна. 2-3 от HPV щамовете са изключително опасни и могат да доведат до рак на маточната шийка.

Не навсякъде актуализират заплатата веднага като се върнеш 😁 А какво имаш предвид под "за малко"?
Примерно 5 дни,една седмица или 10 не помня с каката за колко се върнах

И двете ми имат ротавирусна,каката вече и за варицела,две дози...не ми се мислеше ако каката довлачи какво ще става ....ще пламнат е двете, мерси.
И малката ще ваксинирам живот и здраве.
Дори по-рано от колкото каката.

# 219
Green Arrow, не съм я чувала тази, ще проуча.

Мими, като се върнеш не ти ли се прекъсва майчинството просто? Да не си ги застъпила и след втората година да си излязла болничен? Аз мисля на година и 4 месеца да се връщам.

# 220
Не не каката ми е на 4г+ тоест работих година и нещо.Май аз не обяснявам правилно.
😃
Става дума за едни 10 работни дни-за актуализация на заплатата и на тази база да е платения отпуск който е натрупан.И се чудя кога бяха тези дни...

Ще си я гледам до две г.после пускам платената отпуска.

# 221
Не не каката ми е на 4г+ тоест работих година и нещо.Май аз не обяснявам правилно.
😃
Става дума за едни 10 работни дни-за актуализация на заплатата и на тази база да е платения отпуск който е натрупан.И се чудя кога бяха тези дни...

Ще си я гледам до две г.после пускам платената отпуска.

И аз се интересувам. Аз също мисля така да направя.

# 222
Не знам честно казано, в частния сектор мисля че го няма това. При вас държавна работа ли е, момичета?

# 223
Държавна
Пускам тук някакъв форум ли е какво е по моята тема има отговори😃
https://teacher.bg/forum/Details/22547.html

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 16:20 от Mimi9999

# 224
Много зависи от работодателя. Аз също съм в държавния сектор, но изобщо не съм се връщала на работа. Реално декември 2023г. ми свърши втората година майчинство, веднага си пуснах натрупаната отпуска до онзи момент + няколко дни от текущата за тази година и излязох в 45 дневния болничен. Заплатата ми е актуализираха веднага.

Общи условия

Активация на акаунт