❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 879
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Снощи трябваше да има една последна дрямка в 21.30.и няма и това... рев до спукване,мм ме смени и така до 23 ....

Ехе, каква е тази дрямка в 21:30, то си е време за нощен сън. Не продължава ли да си спи вече по това време?

# 676
Милото доста ваксини,аз засега разделям и ще ги влачим без почивка 😃+ кака на градина...
На мен ми каза 6 по 140🍀
Веднъж увеличих дозата за един ден и после имаше 9ч протест без да яде,в чудо се видях...и се върнх на/със 150 вода

Ами спи на час и половина макс два,като дремките са по 30,40мин(обедния е голям) и така се падна...та дрямка 21.30,ядене23 и сън ...но уви..и стана една голяма пауза будуване...нз какво й стана зъби ли я дразнеха, нищо не помогна, носим я и си чакаме да мине.

# 677
И при нас спи така, на два часа са дремките и по 30-40 мин. Но 21 - 21:30 най-късно е легнала за нощен сън, без значение колко дремки е имала през деня. Пробвайте вечер да я слагате по едно и също време да спи, 23 е много късно да си ляга. Сори за непоисканите съвети, но навсякъде съм чела, че бебетата имат нужда от рутина Simple Smile

# 678
Ами и храненето трбва да изместя защото и да заспи в 21 след малко ще ревне гладна и ще прекъсня съня на всички 😃ще  опитам,де

# 679
Ами и храненето трбва да изместя защото и да заспи в 21 след малко ще ревне гладна и ще прекъсня съня на всички 😃ще  опитам,де

При нас в началото също имаше хранене в 00 часа, но сама си го махна. Те вече почват сами да махат нощното на тази възраст, особено като заспят дълбоко.

# 680
И аз ще се присъединя към непоисканите съвети - може би наместете храненето по съня, а не обратно. Хубаво е вече да имате някаква вечерна рутина и да ляга по едно и също време (за бебета и малки деца към 20-21ч най-късно). Така поне на теория, бебето ще е по-спокойно и ще спи по-добре.

# 681
Моята спи в Некст ту ми кошарката, но е имало 2-3 сутрини да я взема при мен. Иначе държа да си спи там. Това не пречи на мъжа ми да спи на дивана пред телевизора 😀

И моята заспиваше към 11, тъкмо оправих сега пак дръпна натам. Мен консултанти по детски сън ме съветваха да направя преход към 3 дремки, с по-голям интервал на будуване. Еми… колкото и да се стараех да увеличавам, тя се изнервяше и с 5 мин. А даже и да ги докарам точно 3 дремки до 8-8.30, то тя си правеше 4-тата и пак се будеше и ето така пак изместих в 11 да заспива. Сега айде пак наново. Ема си вечерна рутина.

Тук в Англия досега и трите месеца биха по 2 ваксини наведнъж и 1 през устата в 2 от месеците. На годинката искат да бият 4 ваксини наведнъж. Гледам българския имунизационен календар и там са 1 на 12 месеца и 1 на 16 месеца. Запознати ли сте, така ли е, за потвърждение?

# 682
Не е ли рано за целенасочено изместване на 3 дремки? Мисля, че беше чак след 6ти месец това.

В колко часа става сутрин, та с 4 дремки си ляга в 11? При нас ставането е в 8:30-9, 4 дремки по 40 мин до час, последната най-късно до 19:30 и в 21 е в леглото.

# 683
Аз ще напиша за моето...
Става преди 8 защото имам аларма тогава и винаги става преди нея, днес 7.30.
Две дремки преди обяд, на обяд голям сън,следобед две дремки също,но има критични дни и понякогя следобед е една като вчера.

# 684
Аз ще напиша за моето...
Става преди 8 защото имам аларма тогава и винаги става преди нея, днес 7.30.
Две дремки преди обяд, на обяд голям сън,следобед две дремки също,но има критични дни и понякогя следобед е една като вчера.

Окей си е ставането, някои бебета даже в 6 стават. На обяд щом има голям сън, пробвай тогава следобед да има само една дрямка и следващото да е направо нощен сън. Нощният вече трябва да им е 10-12 часа. Възможно е при толкова много дремки да не ѝ стига будуването и затова да не иска да заспива вечер и да откарва до 11.

Ето един примерен режим от нюзлетъра на Huckleberry, съответно 19:15 е много рано за мен, но ако изместиш всичко със ставане към 8 се получават нещата.

# 685
Момичета, какво масажно олио използвате и как процедирате с масажа и активната гимнастика? Бяха ми казвали да не взимам олио, че ще претопля бебето, но се налага да правя много по-пълен масаж и съветът е да е с олио. Освен това, някоя с опит с анатомичните 3Д възглавници против плагиоцефалия? Приемам всякакви съвети за масажи и активна гимнастика.

# 686
Момичета, какво масажно олио използвате и как процедирате с масажа и активната гимнастика? Бяха ми казвали да не взимам олио, че ще претопля бебето, но се налага да правя много по-пълен масаж и съветът е да е с олио. Освен това, някоя с опит с анатомичните 3Д възглавници против плагиоцефалия? Приемам всякакви съвети за масажи и активна гимнастика.

Aз още не съм ползвала, но защо се налагат тези по-пълни масажи?

# 687
StellaMark, при моето бебе се налагат, защото главичката му е леко сплесната от едната страна, от където  и мускулчето на врата е с по-повишенн тонус. Освен това не държи и не центрира много добре глава, когато е по корем, няма стабилна опора на лакти и леко залита на една страна. Има леко забавяне в двигателното развитие, защото е родена 1 месец преди термин и по-скоро е към недоносените. Досега правих масаж и гимнастика, показани от педиатър, но я заведох на кинезитерапевт и се оказва, че има много повече неща, които да правя. И, разбира се, съм притеснена дали нещата ще се оправят.

# 688
Green Arrow, по собствена инициатива ли посетихте кинезитерапевт?
При нас май ситуацията е подобна, трябваше да идем на трансфонтанелна ехография и там доцентката мимоходом ни каза, че главата му е леко сплескана от едната страна и ни посъветва да идем на масажи и рехабилитация при д-р Надежда Байчева, полагали се 5 посещения по здравна каса, там щели да покажат и какво да се прави в домашни условия, за целта трябва направление 3, код 23. Аз също го бях забелязала, че предпочита да лежи на едната страна.
Вчера попитах педиатърката ни трябва ли да правим нещо специално (попитах за рехабилитация), като тя каза просто да го слагам повече по корем и да го въртя на противоположната страна, като това щял да го израсте и не било нещо сериозно.
Реших да изчакам засега, защото поради други причини ми е невъзможно да го заведа на рехабилитация точно в момента.

# 689
Green Arrow Ние масаж правим със преварен зехтин вечер след баня ,през деня правим разни гимнастики без да се мажем, нашия също беше със леко сплескана глава но се оправи като повече го въртях на различни посоки.

Общи условия

Активация на акаунт