Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 40 114
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от мен! Ние сме на етап избор на входна врата. Имате ли препоръки? За гр Варна
Къща или апартамент?

# 661
Здравейте и от мен! Ние сме на етап избор на входна врата. Имате ли препоръки? За гр Варна
Къща или апартамент?

За къща

# 662
Когато избирахме врата малко ме озадачи, че някои марки и модели не трябваше да ги пече слънце, да не ги вали дъжд, защото щели с времето да се съсипят.... Взехми си Horman. За сега по-скоро сме доволни - активно ползваме къщата около 2 месеца.

# 663
Може да видите ДАМЕКС ПРО. Производител са, работят качествено и коректно.

# 664
  • София/Варна
Когато избирахме врата малко ме озадачи, че някои марки и модели не трябваше да ги пече слънце, да не ги вали дъжд, защото щели с времето да се съсипят.... Взехми си Horman. За сега по-скоро сме доволни - активно ползваме къщата около 2 месеца.

То направо могат да се разпаднат и то не след дълго време.
Ние сме ползвали 2 пъти Хьорман, вратите им са страхотни, но вече са доста скъпи. Ако искаш някакво остъкляване или нестандартен размер, вече стават на убийствени цени.
 Сега сме сложили от алуминиев профил за дограма с прекъснат термомост, някакъв термопанел и остъкляване, защото вратата е нестандартна 170/270см. Но не е готова къщата, т.е. никой не е живял там и не мога да дам отзив. На вид ме кефи много.

# 665
  • София
Здравейте,
предвид промените в кадастралният софтуер, знаете ли дали за въвеждане в експлоатация, освен Комбинирана скица (налична), се изискват и Кадастрална скица на имота + скица на сградата? От надзора твърдят, че и последните две трябва да се приложат, а нещо ми се върти, че се изискват служебно от общината?
Благодаря!

# 666
Здравейте дами и господа,
Надявам се да ми помогнете. Не знам въпроса ми дали е по темата. Става дума за сондаж за вода.
От половин година се опитвам да намеря фирма,която да свърши работата. Но след като уж се уточним да дойдат на място или телефоните са изключени или не вдигат. Даже последната ми уговорка е с фирма уж за цяла България (sondajite.com),след 15 .01...от тогава няма връзка с тези хора. Та въпроса ми е познавате ли сериозни хора, за тази услуга?
Става въпрос за село Радотина , 50 км от София

Здравейте, ако ви интересува, мога да ви препоръчам на лично фирмата, която ми изгради сондажа преди две седмици, софийска фирма, работят в цялата страна. Изключително добри професионалисти, много сериозна фирма и са много коректни.  40 м. дълбочина Ф 125 мм. дебелостенни решетъчни тръби (сини на цвят, около сантиметър дебели стени).  Два дни беше самото пробиване и два дни т. нар. еърлифт, но това е относително, зависи от вида на земните пластове. И нещо много важно за мен, незабавно ми издадоха документацията от тяхна страна за регистрацията на сондажа  в Басейнова дирекция (протокол за изграждане, технически данни, сертификати за вложени материали).   

Две думи относно "проучванията" за вода - имат скенери и какво ли не, но ми обясниха, че единственото сигурно потвърждение за вода става с проучвателен сондаж, който обаче почти удвоява сумата. И ми предложиха да не ми взимат излишни пари за скенери (които нищо не показват, освен, че някъде има някаква вода, а България все още не е пустиня и винаги "показва:, че вода има някъде долу) и за проучвателен сондаж, а понеже в района има не малко сондажи, както и геоложки проучвания - предложиха 40 м. дълбочина като най-сигурната минимална за добър дебит и за да засечем нещата - да разпитам съседите кой на колко метра е "бил сонда" и какъв дебит има, което потвърди предложението на фирмата. Иначе тук има и хора с по 20-30 м. дупки, но в сухите месеци нямат достатъчен дебит.

# 667
Някой от вас знае ли колко време се чака за становище от РИОСВ? За гр. София. Искат уведомление за инвестиционно намерение вече и за 5-та категория, а надзора казва в най-добрия случай месец. Ходих да подам днес и една дама чака вече 4-ти месец…..

# 668
Да, много се чака. Срокът е месец, но масово се чака по 3 4 месеца.

# 669
  • София/Варна
Някой от вас знае ли колко време се чака за становище от РИОСВ? За гр. София. Искат уведомление за инвестиционно намерение вече и за 5-та категория, а надзора казва в най-добрия случай месец. Ходих да подам днес и една дама чака вече 4-ти месец…..
Нали уж трябва само уведомление. Т.е. подаваш нещо си и в общината внасяш копие на заявлението и входящ номер, т.е. доказателство, че си уведомил.

# 670
  • София/Варна
Нещо ми заби телефона. Извинявам се.

# 671
Здравейте, бих искала да попитам тези от Вас, които вече са сложили дограма доволни ли са от качеството на стъклата? Оглеждахте ли ги за дефекти и съответно открихте ли такива?
Ние сме в потрес от нашите стъкла. Буквално няма стъкло, което да няма забележка, а фирмата уж била добра. За какво иде реч - драскотини (малки и големи) по външните и вътрешните стъкла, шупли, мехурчета, вътрешни стъкла, по които са се стичали някакви мръсотии, отчупени парчета от зоната, която остава зад стъклодържача, прашинки ( като на някои стъкла и участъци са доста), черни точки ( от материала, с който затварят стъклопакетите), малки парченца (стружки) стъкло между стъклата, и като ги напече слънцето блестят като кристали, власинки (някои, от които сини).....сигурно пропускам нещо. Естествено, ще правим рекламация, но ако я караме така, ще трябва да върнем ако не всички то поне 90% от стъклата. За това се чудех как е при Вас? Ние ли се вживяваме повече и имаме нереалистични очаквания, или сме изтеглили късата клечка? Кое е допустимо и кое не е?

Благодаря!

# 672
Ако се сещам правилно, за кой документ става въпрос, нямам спомени да сме чакали много. Аз го подадох през електроната им поща. И го получих пак по е-мейл. Със сигурност не са се  бавили повече от месец за нашето.

Dea_2017, не съм забелязала по нашите стъклопакети да има дефекти. Знаеш ли от коя фирма са направени и какви стъкла са ползвали? Нашите са от фирма "СтъклопакеТа", не помня с какви стъкла работеха те.

# 673
  • Перник
Здравейте, бих искала да попитам тези от Вас, които вече са сложили дограма доволни ли са от качеството на стъклата? Оглеждахте ли ги за дефекти и съответно открихте ли такива?
Ние сме в потрес от нашите стъкла. Буквално няма стъкло, което да няма забележка, а фирмата уж била добра. За какво иде реч - драскотини (малки и големи) по външните и вътрешните стъкла, шупли, мехурчета, вътрешни стъкла, по които са се стичали някакви мръсотии, отчупени парчета от зоната, която остава зад стъклодържача, прашинки ( като на някои стъкла и участъци са доста), черни точки ( от материала, с който затварят стъклопакетите), малки парченца (стружки) стъкло между стъклата, и като ги напече слънцето блестят като кристали, власинки (някои, от които сини).....сигурно пропускам нещо. Естествено, ще правим рекламация, но ако я караме така, ще трябва да върнем ако не всички то поне 90% от стъклата. За това се чудех как е при Вас? Ние ли се вживяваме повече и имаме нереалистични очаквания, или сме изтеглили късата клечка? Кое е допустимо и кое не е?

Благодаря!

Нашата дограма е на 10 години вече, но ми напомнихте как обикалях от прозорец на прозорец и лепях индекси по забележките Grinning А после описвах подробно в мейл къде какво не е ОК. Дограмата беше от "Валда", техни хора я монтираха. Към моите забележки фирмата, която ни прави къщата беше добавила още. И така няколко пъти. И въпреки това, на едно стъкло отвътре си имаме едно малко петно, което изглежда като дъга. Виждам го само, когато бърша и се взирам, не е драма, но го има.

Не мисля, че се вживявате, нормално е като плащате да искате и да получите качествен продукт. Направете рекламация на ВСИЧКИ дефекти!

# 674
И при нас имаше дефектни стъкла на едната стая - известно време след монтажа се появиха петна в цветовете на дъгата, видими от определен ъгъл и то главно от външна страна. След разговор с монтажника се установи, че е имало внесена цяла такава партида и производителят е разпоредил всички да се сменят безплатно, което и направиха. Дори не съм подавала писмена рекламация, беше достатъчен един разговор по телефона и ново снемане на размери.   
Та, и аз бих препоръчала - заявете си рекламация, не е нужно да се примирявате с видими дефекти като описаните, още повече, че не е един.   

Общи условия

Активация на акаунт