Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 38 940
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Точно, трябва документално да се докажа, а то е добре и за вашата сигурност,  да се обследва дали първия етаж може да носи втория. Зависи и какъв втори етаж искате. Виждала съм втори етаж на стара вила да е сглобяем, точно заради тежестта, която може да носи.
Отивате при архитект или проектант, те ще ви кажат какви са стъпките и възможностите

# 721
Здравейте,

Моля за Вашите съвети и опит:
1.   На каква  марка термопомпа се спряхa, тези от Вас, които са избрали такъв начин на отопление? До тук поискахме оферти от две места и двете ни предлагат HITACHI като марка от висок клас, а аз не намирам мнения за тях. Споменават ги често в темите за климатици, но за термопомпи нищо не открих. От едното място изтъкнаха като предимство, че могат да гарантират набавянето на резервни части през следващите 20 години. Та….. имате ле някакви отзиви за термопомпи Hitachi? Каква марка бихте препоръчали?
2.   Другото ми питане е относно пътеките около къщата – каква настилка използвахте? Могат ли паветата и разните бетонови изделия на Semmerlock да се лепят или сухият монтаж е задължителен? Може ли да се излеят бетонови пътеки и отгоре да се редят паветата?

Благодаря!

# 722
Dea_2017,
ТП ни е Митцубиши Екодан Зубадан. Нямам впечатления от други помпи. Когато ние избирахме ТП (2019 г.) ни препоръчаха като такива с най-добри показатели Митцубиши, Дайкин и Вайсман. Пътеките са ни изляти от бетон и отгоре нареден неформен гръцки камък. Върху бетон няма как да редите павета.

# 723
  • София
Нашата е тошиба и до тук сме мн доволни.
По другият ти въпрос и аз ще следя понеже още нямаме и аз постоянно си меня визията как да станат, но има време, не са ни на дневен ред.

# 724
Пътеките, непосредствено около къщата са бетон, още една идея хидроизолация на стените и основите. Отгоре някой ден Simple Smile ще е ивайловградски камък, гнайс

# 725
Може да редите павета върху бетон, но е много скъпо, затова масово го правят върху сипица и трошен камък.

# 726
Здравейте, влизам да се похваля с почти измазана къща с турбозол, което беше далечна мечта, зарадина цената от 25 лв на квадрат за работа и отделно материал, а близо 800 кв стени, правите сметката. Та намерихме случайно човек , който даде по нормална цена, работим с Ангро, вароциментова, като отгоре няма да мажем с нищо друго заради микро климата в къщата. Стените ми харесват така и след боята мисля, че ще стане супер, но ние супер гладки стени не обичаме, така, че въпрос на вкус.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 727
ЗлаткаССС, назад в темата много потребители се оплакаха от плъзгащия механизъм. Съветвам Ви да видите на живо механизма, който искате да сложите, за да прецените дали ще Ви е удобен на Вас.
За нас например това е най-хубавата част от къщата, но масово потребителите не го харесват, когато вече започнат да го ползват. Проучете си добре.

Dea_2017, ТП на майка ми и баща ми е Тошиба, нашата е китайска - Кристал. И двете се държат много добре при ниски външни температури. Аз обаче хич не съм доволна от сервиза на Тошиба. При проблем няма кой да ти даде инфо кога ще бъде отстранен проблемът.
Ако имате доверие на инсталатора, нека той да Ви даде съвет каква машина да сложите.

Ние сме с павета върху сух под. Може би ако държите на да са залепени е по-добре да сложите плочки за външно полагане. Има такива с дебелина 2см.

Постоянно чета, че някой щял да си прави къща, 50, 60, 70м2. Как фунционално успявате да ги нагласите тези помещения, за да са все пак използваеми? Една къща си трябва и складово помещение... На верандата ли се разчита?

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 14:19 от nellytan1

# 728
Viktoriq, ние също не сме фенове на идеално гладките стени и още преди 20г апартамента ни не е шпаклован фино, а е положена релефна боя върху прилично гладка замазка. Няма подкожушено от влага, няма изкъртено от детето (а не е като да не караше количка с педали в апартамента Simple Smile ) И друг голям плюс е, че стените дишаха и нямахме конденз. Боята била на варова основа с хартиени късчета, които правят релефа. Единствен недостатък е, че следващите освежавания трябва да са пак с дишаща боя на варова основа.

@nellytan, 1) вероятно говорят за ЗП 50-70м2, а не РЗП. Ако е РЗП то вероятно после ще се строи гараж и технически помещения. При нас като гледам гараж и техническо отиват към 60м2, В техническото ще са зимнината и градинските инструменти. Отделно подпокривното в ниската част ще е складови помещения тип килер - несезонни дрехи, завивки. Мъжката част ще се шири в гараж-работилница и хич не искам да ми мъкнат неща из къщата, че какъвто бащата -такъв и сина.. пак си прогорил бюрото с поялника.
Доста хора обаче ползват къщите само за отдих и един килер 2м2 е достатъчен

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 10:59 от скаридка

# 729
  • Бургас
Нашата ТП е Висман. ММ каза щом е техника да е немска. Може и в Китай нещо да правят, немската е здрава машина. Постоянно чете немски форуми за Висман и е много доволен. Разбира се и фирмата, която инсталира също я обслужва, но и ние трябва да знаем.
Аз като живееща вече в къщата установих, че трябва на двора да си има мръсен и чист кът. Ами обслужване на растенията с инструменти, машини, препарати. Не мога да ги бъркам с масите където стоим, седим, ядем и т.н.
Само ще напиша за 4 години колко неща има за подръжка. Машина за косене на тревата, тримера за по ... неща, машината за аериране и вертикулиране на райграса, храстореза, машината за събиране на шума и листа. Машината за пръскане, ръчните електрически ножици, другите ръчни инструменти. Ако някой ми беше казал, че ще накупя всичко това нямаше да повярвам, ама да не вляза в Лидл. Забравих и водоструйка и парочистачка. Ей този изброен инвентар трябва място. Само споделям, който почва да помисли.

# 730
Нашата ТП е Висман. ММ каза щом е техника да е немска. Може и в Китай нещо да правят, немската е здрава машина. Постоянно чете немски форуми за Висман и е много доволен. Разбира се и фирмата, която инсталира също я обслужва, но и ние трябва да знаем.
Аз като живееща вече в къщата установих, че трябва на двора да си има мръсен и чист кът. Ами обслужване на растенията с инструменти, машини, препарати. Не мога да ги бъркам с масите където стоим, седим, ядем и т.н.
Само ще напиша за 4 години колко неща има за подръжка. Машина за косене на тревата, тримера за по ... неща, машината за аериране и вертикулиране на райграса, храстореза, машината за събиране на шума и листа. Машината за пръскане, ръчните електрически ножици, другите ръчни инструменти. Ако някой ми беше казал, че ще накупя всичко това нямаше да повярвам, ама да не вляза в Лидл. Забравих и водоструйка и парочистачка. Ей този изброен инвентар трябва място. Само споделям, който почва да помисли.

Аз имам само моторна коса, другото не си заслужава разправията. С водоструйки ми писна да се занимавам след като изгорих две.

# 731
Ама вие от Лидл ли? Мм не чака Лидл, намерил е ИТТ с марката им Тотал Simple Smile За 8ми март ми подари и гумени ботушки на Тотал
Препоръчвам горещо акумулаторна ножица и трион комплект за 189лв . Изрязахме дървета, асни, храсти, малини и къпини и не ни болят  ръцете

# 732
То в София вече има магазин само с Parkside неща, така че не е нужно да чакате в Лидл. В Кауфланд също е парксайд и имат доста по-богат асортимент.

# 733
  • Бургас
Ама тръпката е да видиш какво сега са пуснали, а и бюджета е разпределен. По принцип поста ми беше, че трябва помещения и място за всички неща обслужващи къщата и двора.

# 734
О, място си трябва за градинката техника , за мъжките играчки Simple Smile но както писах по-рано предпочитам да не ми се мотаят из дома в колеги, а да са в отделни допълнителни помещения. Най-малкото няма да ми влизат с обувките за да вземат някой си инструмент

Общи условия

Активация на акаунт