ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 415
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Ауу, не ви завиждам с такива роднини, че и под един покрив по време на бременността - кураж и наистина не им мийте чиниите, макар че знам че и бъркотията вдига кръвното, а и съветите прекалени са си нерви!
 Имам късмет, че се разбираме тук - с мама сме като сестри и ще ми е добре с нея тук, вие може би помните нашата история, тя се готви да посреща три внучета, първо при мен, после при кака! А майката на приятеля ми живее от години на друг континент, но ще спи при лелята и така ще сме добре. Но това с роднините може да е направо кошмар! Важното е, че бобчетата като се родят имат навика да стават копие на мама и да й пригласят!

# 211
Ох, много се радвам, че ти нямам проблемите Лунатичка! Искрено вярвам, че всеки трябва да си знае къщата. Свекърви и дори майки. В крайна сметка семейството си е ваше и вие трябва да си го отгледате.
За изписването ще дойдат майка ми, баща ми и предполагам новата му жена. Нямам против за последното. Той е директор на училище и няма да се застои много предполагам. Майка ми ще си пусне отпуска, ако съм със секцио, но и тя през учебната година няма да може да си вземе много отпуска. Баба ми иска да идва, но ще й кажа, чак след 10 дни. Искам да се нагодим аз, бебето и кучето, без разни хора да ми викат "кучето, кучетооо е при бебето" с лека истерична нотка в гласа.
Мисля в началото на септември да стерилизирам различни видове храна. Ще си купя месо и в Сю вида ще ги мина, за да са готови и ще ги замразя. Така вакуумирани и пакетирани издържат до към 3 месеца във фризера.
Основно не искам хора на изписването да се мотаят в нас, заради корсото, която е започнала да спи по този начин и е станала страшно ревнива.
Скрит текст:

# 212
Ох, много се радвам, че ти нямам проблемите Лунатичка! Искрено вярвам, че всеки трябва да си знае къщата. Свекърви и дори майки. В крайна сметка семейството си е ваше и вие трябва да си го отгледате.
За изписването ще дойдат майка ми, баща ми и предполагам новата му жена. Нямам против за последното. Той е директор на училище и няма да се застои много предполагам. Майка ми ще си пусне отпуска, ако съм със секцио, но и тя през учебната година няма да може да си вземе много отпуска. Баба ми иска да идва, но ще й кажа, чак след 10 дни. Искам да се нагодим аз, бебето и кучето, без разни хора да ми викат "кучето, кучетооо е при бебето" с лека истерична нотка в гласа.
Мисля в началото на септември да стерилизирам различни видове храна. Ще си купя месо и в Сю вида ще ги мина, за да са готови и ще ги замразя. Така вакуумирани и пакетирани издържат до към 3 месеца във фризера.
Основно не искам хора на изписването да се мотаят в нас, заради корсото, която е започнала да спи по този начин и е станала страшно ревнива.
Скрит текст:

Много ти е сладка…и голяма, Sway!

# 213
Лунатичка, искрено ти пожелавам да намериш решение, което е подходящо както за теб, така и за бебето. Децата са много чувствителни и попиват нюансите от такива токсични отношения повече, отколкото човек може да предположи, затова една спокойна майка и среда е най-доброто, което може да се пожелае на едно дете.

Ние от доста време мислим и говорим темата за родителите и посещенията след раждането. С майка ми сме супер различни и никога не сме били в близки отношения, затова и пребиваването ни под един покрив обикновено е изпълнено с напрежение. Имаме различни виждания за доста от нещата, а същевременно майка ми е убедена, че за повечето неща има един единствен правилен начин да се случват и това е нейният. Проблемът е, че повечето от разбиранията по отношение на гледането на бебета почиват на предписания отпреди 40 години, които отдавна са отречени. Затова и едно гостуване с цел помагане ще е безкрайно натоварващо за мен - няма да имам сили и желание за постоянни препирни, а и никак няма да е добре за бебето. Със свекърва ми нещата са по-добре, тя е доста по-уважителна към изборите ни, а и като човек на науката е отворена за други варианти и мнения.

Въпреки това смятам, че като се появи бебето е супер важно време за нас като семейство да се опознаем, да си посвикнем, а и не обичам някой да ни се меси по принцип. Затова ще сме си само тримата поне първия месец, силно се надявам да няма някакви неприятни изненади, които да ни попречат. ММ даже предлагаше да каним родителите след Нова година, но си стиснахме ръцете, че може да направим по едно кратко гостуване на родителите (поотделно) през ноември.

Аз днес се бях притеснила, че почти не съм усещала девойката от три дни. Не реагираше на обичайните потупвания на корема, на храна и кафе, а по принцип раздава яки крошета (на галено й казваме "малката кикбоксьорка"). Та ходихме за един извънреден преглед, където за щастие нещата изглеждаха нормално, но тя се е обърнала на 180 градуса и сега е изцяло седалищно. Всъщност, буквално ми е седнала на шийката, която леко се е скъсила, но няма тревожни индикации въпреки намалената активност.

Изписаха ми и флебодия за намалени околоплодни води. Когато я взимах от аптеката, фармацевтките силно се изненадаха от предписанието и дори настояха да се обадя на лекарката, за да потвърдим, че наистина това е лекарството. Вие пили ли се флебодия за намалени води?

# 214
Лунатичка, искрено ти пожелавам да намериш решение, което е подходящо както за теб, така и за бебето. Децата са много чувствителни и попиват нюансите от такива токсични отношения повече, отколкото човек може да предположи, затова една спокойна майка и среда е най-доброто, което може да се пожелае на едно дете.

Ние от доста време мислим и говорим темата за родителите и посещенията след раждането. С майка ми сме супер различни и никога не сме били в близки отношения, затова и пребиваването ни под един покрив обикновено е изпълнено с напрежение. Имаме различни виждания за доста от нещата, а същевременно майка ми е убедена, че за повечето неща има един единствен правилен начин да се случват и това е нейният. Проблемът е, че повечето от разбиранията по отношение на гледането на бебета почиват на предписания отпреди 40 години, които отдавна са отречени. Затова и едно гостуване с цел помагане ще е безкрайно натоварващо за мен - няма да имам сили и желание за постоянни препирни, а и никак няма да е добре за бебето. Със свекърва ми нещата са по-добре, тя е доста по-уважителна към изборите ни, а и като човек на науката е отворена за други варианти и мнения.

Въпреки това смятам, че като се появи бебето е супер важно време за нас като семейство да се опознаем, да си посвикнем, а и не обичам някой да ни се меси по принцип. Затова ще сме си само тримата поне първия месец, силно се надявам да няма някакви неприятни изненади, които да ни попречат. ММ даже предлагаше да каним родителите след Нова година, но си стиснахме ръцете, че може да направим по едно кратко гостуване на родителите (поотделно) през ноември.

Аз днес се бях притеснила, че почти не съм усещала девойката от три дни. Не реагираше на обичайните потупвания на корема, на храна и кафе, а по принцип раздава яки крошета (на галено й казваме "малката кикбоксьорка"). Та ходихме за един извънреден преглед, където за щастие нещата изглеждаха нормално, но тя се е обърнала на 180 градуса и сега е изцяло седалищно. Всъщност, буквално ми е седнала на шийката, която леко се е скъсила, но няма тревожни индикации въпреки намалената активност.

Изписаха ми и флебодия за намалени околоплодни води. Когато я взимах от аптеката, фармацевтките силно се изненадаха от предписанието и дори настояха да се обадя на лекарката, за да потвърдим, че наистина това е лекарството. Вие пили ли се флебодия за намалени води?
Аз пих Флебодия заради разширени вени. По същия начин реагираха в аптеката последния път, когато си купих хапчетата. Пих ги два месеца и ме уверяват, че са безопасни, но ме хвана шубе и ги спрях. 🫢

# 215
Благодаря ти, Боряна! А случайно да приемаш кръворазреждащи препарати, или да имаш тромбофилия? Като прочетох листовката и аз се разколебах.

# 216
Здравейте момичета! Чета ви, но сега се включвам за първи път. Първа бременност ми е и очаквам момиченце 💝 в началото на октомври. В момента съм 31 седмица и вече ще ходя на прегледи и тонове на две седмици. На последния преглед и на мен ми казаха, че шийката повече няма да се мери, иначе я мерим на всеки преглед с вагиналния ехограф, защото имам много контракции още от 4тия месец. Хубавото е, че тези контракции при мен не скъсиха шийката и всичко за сега е наред.
По темата с гнезденето, от тази седмица ме е обзело чувство, че времето много бързо минава и едва ли не не ми стига. Готова съм с 90% от покупките, но чистенето доста ме напряга, защото най-елементарните неща от рода да заредя пералня/миялна ме измарят и задъхват, а искам да изчистя цялостно. Замислил съм да викна фирма която да свали пердетата, да ги изпере и да ги закачи обратно. Случайно да сте ползвали такава услуга за гр. София?
По темата с роднините: при нас ще дойде свекървата може би за първите няколко нощи. Тя е по млада и по-оправна от майка ми, има скорошен опит с другото внуче и живее по-близо. За всички останали роднини виждането на бебето ще бъде навън на разходка, есенно и зимно време по време на гриповете не мисля, че е подходящо за гости. Няма да е проблем защото всички сме в София.

# 217
Ans, според термина ти (29.10) в момента би трябвало да си в 28+1 г.с. , за която дават тегло около 1 кг.
Като се добави и това, че претеглянето не винаги е точно и че всяко бебе наддава различно, не разбирам защо те плашат толкова? Защо не отидеш при друг специалист по ФМ за консултация?

Защото не било нормално 60гр седмично да наддава само. Трябвало доста повече.
И реално търсим причината за това бавно наддаване.
Надявам се да им натрием носовете като след 5 дни наддаде едни хубави грамажи😀
племеничката ми така вървеше мъничка и надаваше по 50гр на седмица,изписаха на снахата протеин под формата на шейк да го пие и нещата се оправиха,роди се на термин 2700

# 218
Мен ме приеха в болница и ме прегледа специалист по фетална морфология. Каза, че бебето към момента се чувства добре и доплера е нормален.
Има някаква артерия от моя страна, заради която достига по-малко количество кръв до плацентата и може би това е причината за бавното наддаване. Бебето в момента се храни и това искаше да види докторът. Каза ми, че ще се следим редовно. Надявам се на чудо и до края на август бебчето да наддаде добре, че с тия 60гр седмично доникъде няма да стигнем......изведнъж ако започне да наддава ще е чудесно😇
Но каза, че към момента няма нужда от кортикостероиди, защото действието им е 10 дни, а не се очаква до 10 дни да раждам. Това ме обнадежди. Стискам палци на всички ви🥰

# 219
Добре дошла, Smile!

И аз мисля само за чистене и гнездене. 😁😁
Обаче много се уморявам, тежи ми прахосмукачката, днес детето ми помага да чистим. Правя нещо и сядам да почивам, задух, заредя батерията и пак ставам и така.
Някак не ми стига времето, докато сготвя закуска, обяд, чинии, дрехи, чистене, кучета..
Учихме малко с малкия, разходка, пазарувах и сега се прибрах.
Главата ме боли. Нито за книжка ми остава време, ни за филмче, а не съм на работа.

Ans, радвам се за сравнително добрите новини. Сега бъди положителна, почивай си, пий протеина. Хапвай повече яйца, месо, извара и подобни.
Чувала съм (не знам дали въобще е доказано и е истина), че когато майката пиела повечко витамини и бебето уж повече наддавало. Не пречи да опиташ. Аз например пия Огестан от самото начало и док. не ми дава да ги спирам до края. Съдържат вит.Е, йод, фолиева, омега 3, вит. Д3. Пише за добро развитие на плода и т.н.

# 220
Добре дошла, Smile!

И аз мисля само за чистене и гнездене. 😁😁
Обаче много се уморявам, тежи ми прахосмукачката, днес детето ми помага да чистим. Правя нещо и сядам да почивам, задух, заредя батерията и пак ставам и така.
Някак не ми стига времето, докато сготвя закуска, обяд, чинии, дрехи, чистене, кучета..
Учихме малко с малкия, разходка, пазарувах и сега се прибрах.
Главата ме боли. Нито за книжка ми остава време, ни за филмче, а не съм на работа.

Ans, радвам се за сравнително добрите новини. Сега бъди положителна, почивай си, пий протеина. Хапвай повече яйца, месо, извара и подобни.
Чувала съм (не знам дали въобще е доказано и е истина), че когато майката пиела повечко витамини и бебето уж повече наддавало. Не пречи да опиташ. Аз например пия Огестан от самото начало и док. не ми дава да ги спирам до края. Съдържат вит.Е, йод, фолиева, омега 3, вит. Д3. Пише за добро развитие на плода и т.н.

Благодаря ти!
Аз приемам витамини от самото начало. Сега допълнително ще почна вит.Е, защото четох, че е свързан с кръвообращението. Дано помогна на по-бързото наддаване!

# 221
Анс, радвам се, че сте под наблюдение вече и дори има хипотеза защо наддава по-малко бебчето. Пожелавам ти с правилните насоки да започне повечко да расте!

Добре дошла, Смайл!

# 222
Оу, нямам търпение да се похваля 🤦🏼♀😂
Закачиха бебето на тонове, 30мин, “щастливо е бебето казаха” 🤭🎊 Защо тонове по никое време?

Ами ще оставам в болницата тази нощ 😁 От къде тръгна, къде стигна! Имах час да видим бебето, 2 месеца го чакаме, бебчето обаче си пази личното пространство и е добре.

Цялата работа заради подутите крака и разширените вени, и задуха, не знаят защо не мога да дишам лесно. Биха ми и инжекция, като @фраксипарин сигурно. Добре, че бяхме говорили с майка, та я поисках в ръката, те избраха крака.

И сме баш в  родилното отделение 🤦🏼♀ на направо в дълбоките води, понеже аз в болница преди не съм била, даже и за часове, обаче ми е любопитно 🤭

Ans, надявам се си добре!? Моето бебенце е 1117гр в 28+4, лекичко по-малко казаха, та да дойда пак след 2 седмици.

# 223
Оо, мила Мая, в болницата ли те взеха. Еххх, бързо да те пускат вкъщи и всичко да бъде наред! Те ще овладеят подуването на краката и проблема с вените с лекарства.
Задух, знаеш имам отдавна, имах и с първата бременност към края. На много места пише, че е нормално, поради кръвообращението при бременните, тежестта, килограмите, притискането на органите, най-вече стомаха се измества нагоре, а също и диафрагмата се притиска. Миналата бременност към края буквално спях седнала, не можех да дишам. От огромния корем. Ти също имаш голямо коремче.
И като родих започнах да дишам нормално.
АГ ме беше пратил на кардиолог заради задуха, изписаха ми магнезий и че било от високия пулс, който е висок и в покой, като вървя още повече.
Важното е, че бебчо е добре и е щастлив. ❤️
Не ми се струва малък, нали термина ти е към края на окт.

# 224
Радвам се, че има повече яснота при Ans и нещата звучат доста по-добре и бързо оправяне Maya, бързо се прибирайте, ще има време и за родилното да се разгледа, но натам!

Общи условия

Активация на акаунт