''Приятели с привилегии'' от женска гледна точка

• 25 189
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Ако си се разделила с бившите с добро, нищо не ги отличава от привилегированите приятели. Защо пък да не спиш с тях? Любов няма, само нужди, а доверие вече има изградено. Какво още?

От отговорите дотук в темата личи, че малко потребителки пишат от конкретен опит. Съответно представите винаги са с много плюсове и никакви минуси.

# 76
  • София
Скрит текст:
То че е възможно всичко да се обърка - възможно е.
Но шансът един мъж да каже, че иска връзка, а после да се откаже, е много по-голям, отколкото обратното.
И не е защото жената не е достатъчно добра, красива, страстна и т.н., а просто защото мъжете са по-рационални и практични. Едно изказване на мой приятел в неангажираща връзка ми направи силно впечатление - ''Ние започнахме със секс, не с опознаване, срещи и нагласа за любов'' и за него така си е и останало.
Докато жената често тръгва с друга нагласа,
Скрит текст:
с идеята, че държи нещата под контрол, но губи своята рационалност. Особено ако сексът е хубав, а той най-вяроятно е хубав, иначе би го разкарала след втория опит Grinning За съжаление в това отношение сме малко ощетени, но пък си имаме други предимства.
Това зависи от жената. Ако тя е решила да не чува, проблемът е нейн.
Приемам, че мъжът е бил честен още в началото. За мен това е задължително условие и нито веднъж не съм крила или подвеждала тези мъже, че става въпрос нещо повече. Нито те – мен, разбира се.

# 77
  • Paris, France
Аз нямам в обкръжението си знойни консуматорки, мъжемелачки. Всичките тръбят как само ползвали мъжете, но реално когато попаднат 5 пъти в такива отношения, не са мъжемелачки, а амортизирани моми, които никога не са в ролята на "официална". Приказките им как са страстни и опасни, а другите - заврени и забутани са просто рационализация и комплекс, самоиздигане в собствените очи. Това са около мен, не изключвам да има друг типаж, но консуматорското като цяло е патент на мъжете повече.

В приятелството с привилегии няма желание за сближаване и повече съвместност и заедност, няма ревност и няма допълнителни изисквания за вярност, социална показност като двойка, общ живот, общ бюджет. Няма ги и от двете страни. Такава връзка устройва в момента и двамата. В моменти, когато не ги устройва, просто не се срещат. Няма и драми при раздялата.

Не съм съгласна, че такива връзки амортизират. Амортизират връзките, в които седим, въпреки че някои аспекти не ни допадат. Все едно да напиша, че приятелството с много жени ме е амортизирало. Имам приятелки, които ме натоварват повече от други. Казвам им го и ако не си вземат бележка, просто се отдалечавам, не се срещам често с тях, отбягвам ги в ситуации, в които ме натоварват или се скарваме и късаме. Същото с мъжете.

Естествено, че няма да си гръмна цял уикенд с мъж, който ми е уау сексуално, красив и атлетичен е, но е беден като църковна мишка и не може да ме извежда да купонясваме или не е представителен интелектуално и социално. Ако нямам в момента друг под ръка, който да има неговите физически качества + желаните социални и интелектуални, защо да не си направя кефа 15 минути и чао? Остават ми 47 часа и 45 минути за купонясване с други, срещи с приятели и почивка. Разбира се за подобен няма да ида в друг град, в друг квартал, да готвя вечери и да ходя да посетя сляпата му баба или болната му леля.

Видяла съм повече амортизирани от 2 или 3 10 годишни връзки и съжителства, отколкото амортизирани от бройкане с приятели с привилегии.

Жените, които описваш са по-скоро използвачки вероятно, нямат качествата или ресурсите да привлекат мъже, които да ги харесат за трайна връзка и да са по техния вкус.

Такива връзки не са за всяка и не са за мома-квачка. За много заета, за жена, която е временно в дадено населено място, но няма намерение да остава, за разведена или самотна майка, заета с отглеждане на малко дете, за влюбена силно в мъж, с когото в момента не може да бъде, такива връзки са екстра.

Ти виждаш само какво жената не получава. Трябва да видиш и това, което не дава.

# 78
Представям си такива отношения с човек, който не е обвързан. Иначе пак се навлиза в усложнения с изневери, официални, неофициални, което е нежелано усложнение на ситуацията. Сексуални отношения с мъж, който има друга връзка не са моето разбиране за приятели с привилегии.

# 79
Всъщност това е нещо, което ме дразни - мъжете са наясно, че тръгват без нищо, НО са наясно и че жените лесно хлътват. И въпреки това мъжете влизат в уж неангажиращи секс връзки и после излизат невинни с оправданието, че са спазили своята част от уговорката, ама горката твърде емоционална жена... Хайде без такива.

# 80
На мен ще ми дойде направо перфектно един такъв. Понеже нито имам време, нито желание да се занимавам ангажиращо с мъже, а все пак човек си има нужди. Тааа, да, идеално би ми било някакви такива отношения.

Заключвай опцията за лични съобщения Joy
А мислиш ли, че за теб самата това е възможна опция? Дори първоначално да тръгнеш с идеята за неангажиращ секс, не е ли възможо да се привържеш? Според мен това е хазарт със собствените чувства.
Е, сигурно е възможно, ама нямам желание Joy

# 81
според мен точно жени без комплекси и достатъчно уверени, са способни на подобни отношения..
имат си други приоритети към момента, не им се занимава със 'сериозни връзки', не им пука за мнението на хората, не им трябва да са на позиция 'официална' защото осъзнават, че това означава повече ангажираност и време, достатъчно официални и специални са пред себе си, знаят, че лесно могат да станат и такива, ако решат..
Честно казано, не че съм била на положение в момента да не искам връзка, по принцип. Ей така да съм против идеята да съм във връзка. Но това не значи че искам такава на всяка цена и с когото и да е, все пак Grinning Срещам съответно някого, с когото мога да имам описаното приятелство с бонуси, но и двамата не сме един за друг точният човек за връзка. Няма влюбване, колкото и да ни е приятно заедно. Е защо да се отказвам от това като само печелим от него и никой нищо не губи? Това не спира нито мен, нито него да започне истинска романтична връзка, ако срещне подходящ партньор и се влюби. Отпада само сексът като се засечем, не и приятелските чувства.
Ама човек бива наистина да знае какво иска и какво не иска, иначе стават такива неразбории.
И да, естествено че става дума за двама необвързани души, някой който си има партньор не бих го пипнала с пръст и не ми пука как той ги вижда нещата.

А за бившите - то обикновено точно изграденото доверие е изчезнало, в процеса на превръщането в бивши Grinning Може и от мен да си е това, но не са ми секси вече, ама изобщо не са Grinning Тях ги оставям на другите.

# 82
Всъщност това е нещо, което ме дразни - мъжете са наясно, че тръгват без нищо, НО са наясно и че жените лесно хлътват. И въпреки това мъжете влизат в уж неангажиращи секс връзки и после излизат невинни с оправданието, че са спазили своята част от уговорката, ама горката твърде емоционална жена... Хайде без такива.
Абсолютно. Да не говорим, че някои по-обиграни манипулатори хем заявяват, че не искат връзка, хем за да не изгубят сигурния секс и четкане на егото, пускат въдичката за уж евентуална връзка и така си разиграват някоя дълго време.

# 83
  • Paris, France

Не съм съгласна никак. И жените сме наясно, че не желаем да се ангажираме със сериозни връзки, съжителства и деца с всеки срещнат.

Според мене мъжете хлътват по-лесно и нямат километрични листи с изисквания когато става дума за обвързване.

В днешно време малко жени искаме да делим жилище, кухня, битовизми и прочие с мъж, преди да сме си завършили образованието, да сме попътували, да сме си оправили кариера, собствено жилище итн. От 15г до 35г все сами ли да седим и без секс?

# 84
  • София
Е, какво е виновен мъжът в тази ситуация? Ако е бил честен с жената, разбира се. Ако я е лъгал, е ясно.
Няколко пъти съм била в такива отношения, още от началото бяхме откровени. Не съм била подвеждана/лъгана, нито аз съм подвеждала/лъгала. Само един чу неща, които не съм казвала, но проблемът не беше мой.

# 85
  • Melmak
На такова приятелство с привилегии се поставят граници от началото. С един такъв приятел ще е странно да почнете да се държите като гадженца, ако сте се разбрали само за секс. Чувствата не са лесни за програмиране, разбирам, че повечето хора са емоционални същества, но пак казвам граници, граници и пак граници.

А и такъв приятелски секс не изключва секс с други.

# 86
Такива договорни отношения "  приятели за секс" могат да издържат месец, два , три. Надхвърли ли година, две, някой от двамата се увлича и става гадно за него. Малко ми напомня на тази поредица " Многоженецът" по ТЛС. Аз съм ревнива, а и коя жена е ок да е на повикване. Поне за мен не проработи това нещо , признавам си.

# 87
Абсолютно. Да не говорим, че някои по-обиграни манипулатори хем заявяват, че не искат връзка, хем за да не изгубят сигурния секс и четкане на егото, пускат въдичката за уж евентуална връзка и така си разиграват някоя дълго време.
Тук са ви отговорили.
Мисля, че като отправяме критика, никой не говори за коректните отношения, а за некоректните такива. Коректните винаги са ясни.

# 88
Малко съм шокирана от нормалността, която придавате на подобен тип връзки. Как всъщност се чувствате след това, като жени? Ползвани с една цел и необичани. Как го преглъщате?
Аз явно съм прекалено самовлюбена, за да вляза в подобна схема.
Някой беше попитал - ами не ми се е случвало да правя секс за една нощ. Имала съм възможности, но не и желание. Възпитание, принципи, самочувствие.. знам ли, кое точно е изиграло роля и ме е спирало. Към днешна дата също не съм навита. А ако остана сама, вероятно ще търся връзка, но само секс, категорично не. Ако една такава "връзка" не ви носи емоция, а чисто само сексуално задоволяване, не е ли по-лесно с вибратор?

# 89
  • София
Жените също могат да бъдат некоректни.
Защо се допуска, че само мъжът може да подвежда?

Няма нищо за преглъщане. Това са отношения, които носят удоволствие и на двамата. Сексът е за удоволствие. Това са хора, с които ти е приятно да прекарваш част от времето си без да задълбавате. Идеално е, ако и двете страни го искат.

Общи условия

Активация на акаунт