Отговори
# 105
А на дете, което няма навършени 14г издава ли някоя банка карта? Казали са, че могат да издадат на баща и, а когато навърши 14г да се прехвърли на нея

# 106
Сега си спомням, че нашата карта не работеше докато не минахме през АТМ. Просто сложи картата, въведе веднъж ПИН-а и вече картата работеше навсякъде без магазини тип "алкохол и цигари".

# 107
А на дете, което няма навършени 14г издава ли някоя банка карта? Казали са, че могат да издадат на баща и, а когато навърши 14г да се прехвърли на нея

Да, моите деца имат от седемгодишни карти.
Синът ми сега е на 9. Сметката му е на мое име, управлявам и зареждам през моето банкиране, картата е на негово име. Също е на ДСК.
На 14 след като имат лични карти, сметката си става на тяхно име и си имат тяхно банкиране.

Първото плащане трябва да е контактно с пин код.

# 108
Моите момичета на 7г и 10г имат карти, минималната възраст посочена от банката е 1г Simple Smile
 Не моженето да се пазарува онлайн ми се струва логично. Там се подписват неща.. като най-малкото за защита на личнита данни.

# 109
  • София
На 14 след като имат лични карти, сметката си става на тяхно име и си имат тяхно банкиране.
Алинче, това за конкретна банка ли? Без банкиране е ад, дъщеря ми никога не знае колко пари има в картата и трябва да търси банкомат на банката си, за да провери наличността.

# 110
Да, конкретно за ДСК пиша
Направи ѝ револют, ако не можеш да смениш банката. Много е удобно и лесно. Ако решиш ми пиши, ще ти кажа как става.

# 111
  • София
Алинче, непременно ще ти пиша тия дни, тъй като удряме на камък с акаунт за Револют. Май изобщо не й се появяваше опция за парола. Аз имам Револют и ми върши идеална работа.

# 112
  • Северозапада
Здравейте! Чета от известно време, защото имам дъщеря на 11. Темата, която сте подхванали ме интересува и мен. За в града (в малък град сме) няма толкова нужда от карта, но видях, че има нужда като ходи на лагер. Това лято и дадох една моя карта, ако се наложи. Имам Револют и точно днес гледах как мога да и направя карта към него. Също и ПИБ имат карти за деца над 7 години, а ползвам и техните услуги. В ОББ ми предлагат втора сметка на мое име, което не ме устройва.

# 113
Алинче, непременно ще ти пиша тия дни, тъй като удряме на камък с акаунт за Револют. Май изобщо не й се появяваше опция за парола. Аз имам Револют и ми върши идеална работа.
Ти трябва  да направиш нейния профил през твоя акаунт.

# 114
И аз обмислям да направя Револют на моята дъщеря. Може да плаща на пос терминали, нали? Скоро ще пътуваме в чужбина и обмислям с револют да се чекира в градския транспорт.

# 115
  • София
За детския револют има настройки дали да може да плаща на ПОС, дали да може да тегли от банкомат и т.н. Не може да се плаща обаче в магазини, маркирани като продаващи алкохол и цигари. При нас например кварталния супер маркет е отбелязан в системата на Револют по този начин и не могат хлапетата да си платят сладоледите в него Simple Smile

# 116
Да, може да плаща в градския, в масовите магазини, освен тези за алкохол и цигари. Вие получавате известие за всяка покупка на детето си.
Моята дъщеря  си е добавила картите в телефона и плаща с телефон навсякъде.

Децата могат да си пращат пари помежду си след одобрение на родителите им еднократно. Друг възрастен не може да им праща пари и те не могат да пращат на друг възрастен.

# 117
А ако другият възрастен е баща и? Може ли 2 профила да са родителски?

# 118
Да, може двама родителя, единият е основен, другият допълнителен и няма всички права, но не съм сигурна точно, защото не го ползваме, но го виждам като опция.

Но онзи ден сестра ми искаше да ѝ прати пари и не стана. Трябваше да ги прати на мен и аз да ги пусна на дъщеря ми.

# 119
  • София
А ако другият възрастен е баща и? Може ли 2 профила да са родителски?
Мисля че в безплатната версия само единият родител може да изпраща пари. Ако искате и двамата да можете да проследявате какво се случва със сметката и да я зареждате, трябва да не сте на стандартния план. Ние на голямото дете бяхме попаднали на някаква "промоция" и двамата с баща му имаме достъп, но на малкото по-късно правихме акаунт и не стана, само аз мога да изпращам там.

Общи условия

Активация на акаунт