Отговори
# 120
  • София
Е, ама аз бягам от рестрикции, защото точно те ме дразнят. Значи Револют няма да ни свърши работа. Ясно е, че мъжът ми ще си открие още една сметка и ще даде картата на дъщеря ни. На 16 г. е и не е нужно да получавам известие за всичко, което се купува, нито искам да давам позволение да извършва превод към приятелка.

# 121
Синът ми имаше към ПИБ, писала съм и преди - има онлайн банкиране, различни лимити, които се регулират от родителя и известия за транзакции на мейла на родителя също.
Картата си е на името на детето.

# 122
Тонка, а защо не ѝ направите нейна сметка с нейна карта в удобна за вас банка? Тя пак е с рестрикции, пак не може да се правят преводи и да се плаща в магазин за алкохол и цигари.
Не бих направила дублираща карта на моята под ред причини.

Но въпреки това, щом имаш револют, направи ѝ, нищо не губиш, а ще се убедите
и двете колко е удобно.

# 123
  • На морето!
Никакъв проблем нямаме ние с Револют и при двете деца, досега само веднъж не са им приемали картата- в Синема сити, но си изтеглиха пари в брой и си платиха. Голямото има детска сметка в ОББ- наистина е доста ограничаваща.

# 124
Над 16 има по-малко ограничения револютът.
На мен това, което най-много ми харесва, че в секундата, когато пратя парите, може да ги пълзва.

# 125
  • София
Алинка, нищо дублиращо няма да правим. Нова сметка на мое или на мъжа ми име, с нова дебитна карта.
В онлайн банкирането поне ще можем да следим колко пари й остават. Сега няма тази опция.
Мъжът ми няма Револют и не желае да си направи. А главно той ни финансира. Grin

# 126
Рядко са  ми проверявали името на картата в магазините, може и да стане.

# 127
  • София
Малката ми е голяма кипра от малка. Обича грим, прически, дрехи… от сега пита кога може леко балеаж. Казах на 16-17. Кога може гел лак, пак към 16. Сега лятото си слага обикновен. Има безцветна спирала и гел за вежди, коректор и гланц, руж. Лятото си слага по малко. Не мога всичко да забраня. Не се цапа като клоун, слага невидим грим:) Гледа видеа опитва разни неща. Преоблича се по 2 пъти, но без да е неприлична.
Нормални неща, е можеше, надявах се да е по- късно като при кака и на 14-15 но нея я хвана рано пубертета.
Жаки, може ли инфо за мазилата, че и моята е бетер кокона. Иска да се цапоти, пък аз хал хабер си нямам ни от гирм, ни от пудри и т тн неща. Засега набляга на гланцове и балсами за уста (има над 20) и разни кремове. На 12 и половина е, почнаха да излизат пъпки, почистваме с лавандулова вода. Други признаци няма, съвсем лек зачатък на нарастване на гърдите, ако не я болеше - направо невидим. Simple Smile Окосмение почти няма също, надявам се да се забави, както и цикъла. Ама то на 145 см и 30 кг...............
Сега ме врънка за гривна Пандора, според мен е малка, а и въобще не знам има ли толкова малки размери като за нейната врабчова ръчичка.

# 128
Сега като казахте кг и височина.
Дайде да на правим справка на височина и кг на 10-11годишните.

Моята голяма щерка е 1.52м и 39кг на 10г и 5м
( с много високи родители).

# 129
Моята е на 10г и 6м, висока е 1,52см и тежи 40 кг. Отчитам, че се е поотпуснала лятото и е направила дупе.

# 130
Моята е на 9г и 8м., висока е 1,37, 30 кг. Дотук има само леко развитие на гърдите. Има гривна пандора, дадох й да носи моята, най-малкият размер е и не й пада.

# 131
За гривна от този род ще почака, моята.Преди две седмици ми звъняха на телефона от РПУ-то.Нашата си забравила портмонето с парите и картата за градски транспорт на една пейка в парка.Добре, че са намерили всичко едни свестни момчета и са занесли нещата в полицията. Питам я аз, къде ти е портмонето  и тя отговаря "В раницата!".Ама една сигурна в себе си.Викам я ми дай да видя нещо.Ходи рови, рови, идва намусена и почва "тая скапана раница се е отворила САМА! и ми е изпаднало портмонето някъде!" Хем ми стана смешно, хем се ядосах. Пратих ги с баща и до полицията да си вземе вещите и да се срещне с полицаите Simple Smile Как пък веднъж не каза, абе без да искам съм го забравила, май съм го изпуснала някъде, все другите са виновни!

# 132
  • София
О, и моята е света вода ненапита, никога не е виновна за нищо.
Такъв номер ми спретна в началото на юли. Бяха се разбрали с нейната компания аз да им купя онлайн билетите за влака до Бургас и обратно. Дава ми тя датите, аз чинно изпълнявам. След седмица ми звъни по телефона и реве, та се къса, сърцето ми падна в петите от страх какво се е случило. Ами, видите ли, била объркала датата за връщане. И това при положение, че я питах защо ми малеят нещо дните, нали щяха да са пълни 6 дни на море, а не 5. Толкова били. И вместо да се извини, тя реве и вика - не е само моя вината, другите слепи ли са, че не са видяли датата на скрийншотовете, които им изпратих. Казах й да замълчи, че вината си е изцяло нейна, тъй като тя е поела отговорност и да се моли да има свободни места за следващата дата. Както и да е, анулирах билетите, върнаха ми  с 20 лв по-малко, но това е бял кахър, и купих нови билети. Вятър я вее, а иначе много се дразни и ме обвинява, че не вярвам във възможностите й и я подценявам.

# 133
Тонка, аз не бих направила друга сметка на мое име или на баща ѝ на името по много причини.
Има си граници, които не бива да позволяваме да се пристъпват, колкото и да им имаме доверие. И не става дума само дали ще ѝ поискат лична карта някъде, а изобщо. Не те убеждавам, а ти споделям моята гледна точка и защо аз не бих постъпила по този начин.

# 134
Отговорна е нашата щерка, не мога да се оплача. Понякога завеяна, но си поема вината и си носи отговорността. Добър контакт имаме и споделя най-важните неща. Гледам да не навлизам грубо в личното пространство, да си я оставям да си има тайни и лични неща, но си я наблюдавам дискретно, че е още зелена и наивна.
Гел лак поиска това лято и не се дърпах, уговорката ни е да е само за морето и да го свали преди училище. На 15 и половина е. Не е искала да боядисва коси, гримира се много нежно. Облича се прилично, на моменти секси. Не мога да се оплача от девойката изобщо. Има си пуберските настроения и изцепки, но не ме впечатлява. Гърмян заек съм аз Laughing Сякаш поотминава пубертета при нея, олеква. Има добър контакт и с братята си, което много ме радва.
Пандора гривна в комплект с колие и обеци подарих, когато и дойде цикъла. Бях ги харесала още преди това и ги хванах на супер намаление, купих ги и изчаках да ги дам, когато има повод. Щеше ми се да свързва случката с нещо позитивно и се получи добре. Носи си ги с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт