Отговори
# 90
  • Mars Hotel

Когато се развеждах и всички повтаряха горката аз, как ще се справям сама с детето и т.н., майка ми един ден ми каза, че й е жал за него. Реших, че е слънчасала, но тя обясни - "Ти си имаш детето, а той остава съвсем сам". Това ми помогна да намаля гнева и да не се чувствам жертва, а победител.
Много добър начин на мислене, адмирирам. И е факт - почти 10 години сме разведени с БНД. За тези години той смени сигурно 15 приятелки (не, не преувеличавам) и сега пак си кукува сам в къщата си. Години наред той и дъщеря ми бяха в някаква кошмарна серия от иди ми-дойди ми и постоянни драми. Ядосвах се много в началото, трупах гняв, но е толкова освобождаващо да знаеш, че можеш да се справиш сама и нямаш нужда от него, за да отгледаш детето си. За нея, разбира се, нещата никак не са толкова прости и ще отнеме много години и усилия да се справи с последствията от счупената връзка с баща ѝ. Май има напредък напоследък, но не смея да се надявам много-много.

# 91
  • Бургас
Малко не е по темата, но помня, че тук четох препоръки за витамин Д от Турция, който се приемал веднъж месечно? Не намирам обаче поста. Някой може ли да ми помогне с точното му наименование?

# 92
  • София
Devit са ампулите. Доставиха ми ги от Турция, 5 лв. бройката.

# 93
Здравейте.

И аз се включвам в темата, с една 10г госпожица 🙂. Засега няма признаци за цикъл или окосмяване, надявам се да минат поне още 2-3 годинки до тогава 😁

Забелязах, че гърдите й лееко са изпъкнали, и то по- скоро около зърната, ама и едно обяснение направих, може би започват леко полеко да растат.

За цикъла сме говорили, за секса също. Не я е срам засега да обсъждаме подобни теми, разговаряме много и ми споделя различни неща, надявам се и за вбъдеще да е така.

Относно боядисаната коса, дали пък не е възможно наистина да е отишла само за подстрижка, и някоя приятелка с нея да я е убедила да се боядиса, мисълта ми е, че може лъжата да не е умишлена. Аз се опитвам да гледам от положителната гледна точка, и ми се ще да вярвам, че е така 🙂

# 94
На дъщеря ми също и изписаха витамин Д преди  1 година.Въобще на всички в къщи имаме изписано- 'аз последно имах 14 при минимум 30 и пия на15 дена една ампула.  HIDROFEROL , има меки капсули 0.266 мг и ампули . 10 са към 13 Евро в Испания.

# 95
  • Бургас
Хидроферола го има и тук. Турските ампули излизат по-изгодно, ако се купят директно от Турция, а не чрез посредник.

# 96
Аз да попитам има ли дете, което да ползва ДСК тийн? Интересува ме дали наистина от тези карти може само да се тегли, а да не може да се плаща в магазина с тях, дори сметката да е под десет лева? Дъщеря ми не можа да влезе с нея и в софийското метро, та купихме пластика и я заредихме. Разбирам логиката децата да не могат да пазаруват с тези карти от сайтове, но да не могат да купят хляб и мляко от близкия магазин или книжка от книжарницата, ми се струва лишено от смисъл.

# 97
Да не би да е имало проблем в метрото или магазинът да продава алкохол?

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 15:25 от Spensa

# 98
Дск е картата и си я ползва - разплаща на пос устройство, тегли (за градски транспорт не е пробвана). Не знам дали се води тийн, но с баща й я направиха след като стана на 14.

# 99
Аз да попитам има ли дете, което да ползва ДСК тийн? Интересува ме дали наистина от тези карти може само да се тегли, а да не може да се плаща в магазина с тях, дори сметката да е под десет лева? Дъщеря ми не можа да влезе с нея и в софийското метро, та купихме пластика и я заредихме. Разбирам логиката децата да не могат да пазаруват с тези карти от сайтове, но да не могат да купят хляб и мляко от близкия магазин или книжка от книжарницата, ми се струва лишено от смисъл.

Дъщеря ми има ДСК тийн от много години, ежедневно я ползва, влиза в метрото, (онзи ден си беше забравила картата за градски транспорт вкъщи), пазарува в магазините, никакъв проблем няма. Единствено не може да плаща с Револют в Аванти и магазини за алкохол и цигари, но с ДСК тийн не е имала проблем.

# 100
Благодаря, значи грешката е в нашия телевизор. Ще се опитам да се свържа с контактния център на ДСК, дано не се налага да ходим на място. Иначе магазините в които се опита да плати бяха два - единия книжарница, другият за имитационни бижута и дребни сувенири.

# 101
  • София
Дъщеря ми е с карта на ОББ и ограниченията са безумни. Не може електронно банкиране, може да тегли само от банкомат на същата банка, лимит за деня 100 лв, онлайн пазаруването е забранено. Мъжът ми дано се съгласи да разкара тази карта и да си направи още една негова сметка, която да се ползва от дъщеря ни.

# 102
  • Mediterraneo
Моята на 14 няма никаква карта, ама ще взема да й направя тази година. Рядко разполагам с кеш и се изприщвам, когато трябва да тегля пари, за да й давам месечните дажби Simple Smile
За коси, обеци, че и татуси, съм много ларж и децата го знаят. Боядисват, режат бретони, бръснат вратове, каквото искат, това правят с косите си. На 11-12 получиха по втора и трета дупка на ушите, голямата на 16 баща й я татуира собственоръчно, та съм далеч от представите на ССФ за майка. Но това са моите деца и нашите решения.

# 103
На моята дъщеря поне електронното банкиране й работи, може да си проверява на телефона кога постъпват средства. Но с този виртуален помощник на ДСК не можахме да се разберем, включва се автомат и повтаря едно и също. Ще направим последен опит в нашия магазин и ако не стане, ще се наложи да идем до банката. В сайта на ДСК пише, че с тийнейджърските карти може да се разплаща на ПОС терминал поне за суми под 100лв, а всичките й опити бяха за по-дребни суми. Аз й извадих картата заради стипендията най-вече, но ако може да я ползва пълноценно може и други средства да й превеждам, когато се наложи, а да не й давам кеш.

# 104
  • София
Лятно време, при картата на сина ми (ОББ) първото плащане трябва да се направи контактно, за да започне да работи картата.

Общи условия

Активация на акаунт