Отговори
# 525
Аз не мога да разбера каква е тази амнезия. И преди и сега има от всичко.

# 526
  • София
Абсолютно. И при нас имаше по-разтропани момичета, които почваха полов живот на 13-14.
Иначе и моята миналата година беше на РДна съученичка (12г), започнал в 18.00 и завършил не знам кога, щото ние я прибрахме нашата в 21.30 и всички бяха останали. Това по средата на седмицата, нали..

# 527

Абсолютно е така. Само че сега го гледаме от гледната точка на родители и много хора не успяват да стъпят в обувките на децата си или поне да си спомнят времената, когато те са били, колкото тях.

# 528
Нито тогава съм го имала за нормално, нито сега като родител. По мое време имаше в целия випуск една-две, които правеха секс в 6 клас и всички ги знаеха, бяха единици. И в днешно време ми изглежда не по-малко нелепо деца да водят полов живот.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 12:29 от Ena123

# 529
Кое е нормата в случая е без значение. Въпросът е, че такива неща се случват. Единственото, което родителят не трябва да забравя е, че това е неговото дете и то трябва да се чувства обичано и подкрепяно, за да не попада под чуждо влияние лесно. Ама дори и да попадне, пак е неговото дете.

# 530
  • Mediterraneo

Абсолютно е така. Само че сега го гледаме от гледната точка на родители и много хора не успяват да стъпят в обувките на децата си или поне да си спомнят времената, когато те са били, колкото тях.

Напълно съм съгласна, че като родители ни е трудно да се върнем на тяхната възраст и да си припомним какво е било. Точно заради това съм либерална с децата си, не до степен слободия, разбира се.
На 14 има вечерен час, много ясно, който обаче варира според времето и случая. Лятото я оставях да хваща влака и в 22.40, то едва се сдрачава по това време. Сега вече се прибира до 21.30, че и по- рано.
На каква възраст децата си лягат в 21.30( някой спомена назад, извинявам се, не се сещам кой)?! Моята заспива след 23 часа, ако е имала тренировка и е изморена. Петък и събота може и до 2 часа да виси будна, като цяло не се нуждае от много сън, по природа е такава. Голямата е съвсем обратно, може да спи денонощно Simple Smile

Между другото, аз съм ЗА разделянето на темата по възраст. Споделят се интересни неща, но някак не ми е интересно отново и отново да преминавам през темата за бюстиетата и първата менструация, ако моите момичета вече са по- големи.

# 531
Нека,наистина, когато си изпълним страниците тук,се пуснат две теми.
И на мен ми е трудно да си спомня коя потребителка,колко голяма дъщеря има.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 20:05 от red soul

# 532
Как да са кръстени двете теми?

# 533
В интерес на истината, самото заглавие на темата предполага писане за деца, на които им предстои пубертет или тъкмо навлизат. Иначе кратки заглавия от типа Момичета на 8/9 - 12/13  и Момичета на 14 - 18 са повече от ясни, макар че и в тези граници пак има съществени различия.

# 534
  • Mediterraneo
Да речем до 14 и над 14? Различия винаги ще има, ама поне няма да четем за начално окосмяване, ако децата ни са на 16 или пък за секс, ако имаме момичета на 10. Всеки ще влиза в темата, която го интересува и информацията ще изглежда по- синтезирана, когато се зачетеш.

# 535
Писах на модератор да смени името на тази тема за момичета над 14 години.
Пуснах и друга тема до 14 години.

# 536
Моята е на 13 год. Но по-скоро ще остана тук. Тя има редовен цикъл вече. Бельо си избира сама. Много зряло разсъждава, та понякога чак ме изненадва.

# 537
  • София
Интересна дискусия съм пропуснала.
Дъщеря ми е на 16 г и си има вечерен час. Лятото беше да се прибере преди да се е стъмнило, сега е втора смяна в училище и трябва да е вкъщи до 20.30 ч.
Относно секса - от 5 приятелки на дъщеря ми, само едната го прави, тъй като си има гадже. Май отмина модата на ранния секс.
В класа им има 1-2 по-отворени момичета, но не се гледа с добро око на тях. Става въпрос за такива, които се хвърлят на всяко второ момче и откровено драпат за секс.

Радвам се, че ще има две отделни теми, въпреки че ще ми липсват част от съфорумките с по-малки дъщери.

# 538
  • на последния етаж
А кога свършва пубертетът при съвременните деца (при които започва още на 9-10)...? Когато ние бяхме на тяхната възраст нещата бяха по-различни.

# 539
А кога свършва пубертетът при съвременните деца (при които започва още на 9-10)...? Когато ние бяхме на тяхната възраст нещата бяха по-различни.
На 25

Общи условия

Активация на акаунт