Отговори
# 600
Ако е това, което описва Светкавица, звучи ми много хубаво, защото е начин съученици да прекарат време заедно извън училищна среда и сред природата и да запечатат това време в снимки, които след години ще са им хубави спомени. Е, има и негативен момент - вероятно високи цени на снимките и най-вече - поредното "мерене" на родителски възможности под формата на сравняване на дрехи.

Сега се сещам, че идната седмица са индивидуалните снимки в училището на дъщеря ми, ще е с униформа, няма друг вариант. В долните класове, освен индивидуалните есенни снимки, към края на учебната година им правеха снимки на целия клас, но сега вече, тъй като по различните предмети са с различни деца, понятието клас е доста по-размито и нямат общи снимки. И, какъв ужас, и тук снимките са скъпи за качеството си, но все още фотографите залагат на това, че родителите ще поръчат за баби и дядовци.

# 601
Да сменя фокуса.
Днес бяхме на ортодонта. Водим я от 7 годишна, защото забелязах проблеми. Оказа се с кръстосана, дълбока и още някаква захапка не помня. Беше с апарат, с който издържахме брадичката напред и разминахме зъбите, да са шахматно. Днес обсъдихме план за лечение на кръстосаната захапка и да оправим самите зъби. Да ги съберем. Ще е голяма борба и ще крещя още дълго време по нея, защото ще трябва да използва конец всяка вечер. Да видим как ще се случи това.
И така не знам дали ще съм прекалено обсебваща, но ще трябва да ходя след нея пак!

# 602
И аз го играх това със зъбите,но за щастие приключи лечението успешно.

# 603
аз съм в началото на сагата със зъбите Sweat

едната маалко по-напреднала от другата- вече с две арки, и ми остана нераположена вкъщи, в деня след слагането  на долната челюст - изобщо не търпи болка, това дете Worried
а, колко пъти изпадаха железцата, понеже дъвчи безобразно  Rolling Eyes Imp

другата - все още само горе, но тя е друга - ако изобщо ми каже,че я боли нещо, значи наистина е на ръба на силите си

# 604
Ние приключихме с ортодонта, почти. През януари ще й свали ритейнърите ( Astonished дано не бъркам термина ). Носеше брекетите и нямаше проблем. Сега ползва редовно конец, по препоръка на зъболекарят.

# 605
  • Mediterraneo
Голямата носи постоянни ритейнъри и отгоре, и отдолу. Те се слагат след лечението, явно нещо друго ще й свалят, Карду.

# 606
Доколкото разбрах, моята накрая ще е с ритейнъри на горните зъби, а на долните ще са някакви постоянни за цял живот.
Яд ме е, пее изтеглила късата клечка. Това е поредно лечение на тая захапка, ама каквото такова. Поне да се наредят зъбите, че вече я е срам да се усмихва.

# 607
ритейнърите не са ли , непосредствено след като се махнат берекетите?

в зависимост от лекувания проблем, са различни
едната ми дъщеря ще има метален, постоянен ритейнър долу, зад зъбите, за да държи челюстта разтворена , поне 2 години каза доктора, а нощем ще слага силиконов за горната челюст
другата ще има метален, постоянен, да държи разтворена горната челюст, зад зъбите пак, вътрешно, а силиконов -нощем на долната челюст

# 608
  • Mediterraneo
Именно, те са поддържащото лечение един вид. Моята ще е с тях доживот, постоянни са, силиконови май, залепени са отгоре и отдолу( отзад зад зъбите са, не се виждат по никакъв начин) и тя е свикнала изцяло с тях и не й правят никакво впечатление.

# 609
Да точно така са. Долния ще е постоянен, метален. Горния ще е силиконов. При нея обаче е за затваряне на разстоянията между зъбите.

# 610
Металните ритейнъри, които се залепят от вътрешната страна се слагат, когато е приключило лечението и трябва да се задържат зъбите в тази позиция. Силиконовите продължават да наместват зъбите. Дъщеря ми е със силиконови от януари, когато ѝ свалиха брекетите след петгодишно носене и от тогава до сега, зъбите се донаместиха.

# 611
аз имам резерви , дали е точно така , що се отнася до силиконовите за спане- не са за донамествене тези, които ми обясниха, че ще носят

аз лично, обаче не ги харесвам, и щом дойде време, ще трябва да надзиравам доста тая работа
Скрит текст:
изръсих се два пъти за нощни силиконови против брускизъм - при стрес съм ужасна
 първият път  се налагаше да си ги пиля сама, защото така и не ми ги наместиха , та да не ми правят рани  на задната страна на бузите, тъй като спя и настрани доста
и втория път не се спогодихме - не бяха добре направени предварителните модели, може би, та за нула време ми разместиха 2 зъба Rage, а аз имам естествено равни зъби

# 612
Може и да не съм разбрала. Брекети свалиха. После силиконови ли са не знам, но спеше с едни прозрачни. Сега има от вътрешната страна по една много тънка метална нишка. На следваща визита ще разбера ще свалят или не. Тя сама си ходи, много не обяснява. Резултатът е отличен.

# 613
И моята е с брекети. Лошото е, че е без два постоянни пети зъби на долната челюст и трябва да слагаме импланти или мостове, но трябва растежа да спре и да навърши поне 17г.
И очила носи за късогледство и там може след години корекция с лазер.
Та няколко къси клечки при нея. Хубавото е че си има самочуватвие и въобще не и' пука.

# 614
един от зъболекарите, които обиколихме  преди да изберем кой ще прави брекетите, искаше да вади кучешки или 5ти- имало такива практики, намествало се след това челюстта
даже ни показа гипсови отливки на пациенти преди и след
при вадене на 5ти, се намества 6ти напред, и после има място за мъдреца
Скрит текст:
аз самата имам 3 операции за вадене на мъдреци, 4тия само ми е в устата- там където ми се счупи и извадиха 5тия

всичко това, защото едната ми дъщеря има един 5ти долу, който и млечен , и постоянен се разваляше, накрая се счупи, та сега е даже мъртъв
но, накрая, намерихме друг вариант, при друг доктор

Общи условия

Активация на акаунт