Отговори
# 585
  • София
Жълто. Дъщеря ми случайно беше с жълта блуза на снимките за завършване на 7. клас. Хем се откроява, хем хубаво изглежда на снимки този цвят.

# 586
  • Mediterraneo
Аз дори не я виждам сутрин като излиза, как да й избирам дрехи Simple Smile Излиза сутрин в 7, аз спя. От години не съм изпращала дете на училище, виждам с какво е облечена, ако се засечем, когато се прибира. Иначе и това ми е спестено. Добре, че все пак успяваме да си видим изобщо по 1-2 часа на ден, работя с променящ се непрекъснато график, тя ходи на уроци, на тренировки, направо е лудница и понякога просто си разменяме по една целувка на вратата на влизане/ излизане.

# 587
значи, поне с това не си вдигаш нервите Grinning
аз ги карам и връщам от училище
 ръчкам ги да се приготвят, оплаквам се от дрехите, мрънкам да взимат по някоя връхна...общо взето, сутрин е купон

# 588
Mamagemelar,
Твоите не са ли по-големи? Не могат ли сами да ходят на училище?

# 589
не могат- на 30км им е училището, в друга област- няма училищен транспорт, защото тук е по райони
когато решихме, че ще ходят в това училище, трябваше да намеря начин
смених работата, за да ги дондуркам с личен транспорт

# 590
Училищни снимки с цвлия клас и по отделно всеки ученик,тук правят всяка година в началоъо.Дъшеря ми до миналата година бешв с униформа,така че снимките са с униформа.В нейното училище всяка година разместват децата в различни класове,за да стимулират социалните умения Учителоте също са различни.Така че,въпреки високата цена за снимките,те си остават спомен за класа в съответната година.Миналия месец бяха тазгодишните снимки.В колежа нямат униформи.Тя избира дрехите си от години сама.Купува си ги сама.Голям човек е,не бих и помислила,че аз трябва да го правя.

# 591
Защо така се подредихте? Връзката майка-дете е индивидуална. Не е престъпление да се съветват и да си говорят.

# 592
  • София
Подкрепям горното мнение. Между всяка двойка майка-дъщеря отношенията се базират на различна динамика и няма нужда ние като странични хора да разбираме защо те са такива каквито са. Нас също може да не ни разбират, дори евентуално да сме убедени, че точно ние сме пример за подражание.

Единственото, което си позволявам да осъдя като крайно ненормално наблюдавам по TLC в една поредица за обсебващи майки. Там показват наистина фрапиращи случаи. Но пък щом се чувстват ОК хората в тези си отношения , коя съм аз, че да коментирам.

# 593
все има някой неразбрал нещо- аз не разбрах тонът на потребителката, която попитах какво е есенна сесия
от там тръгна всичко
в този форум, ако коментираш, интерпретирайки собственото си разбиране, си грешен
ако попиташ, как да разбираш написаното- пак си грешен

# 594
  • На морето!
Единственото, което си позволявам да осъдя като крайно ненормално наблюдавам по TLC в една поредица за обсебващи майки. Там показват наистина фрапиращи случаи. Но пък щом се чувстват ОК хората в тези си отношения , коя съм аз, че да коментирам.
Ето това вече е сериозна тема, аз самата не знам къде е границата, докъде е хубаво родителите да участваме в живота на децата си и кога трябва да се намесваме, кога да оставяме сами да се оправят... всичко е страшно индивидуално и всеки случай е различен, но все пак това е тема, върху която често разсъждавам и понякога имаме поводи да обсъждаме и с нея.

# 595
Ето това вече е сериозна тема
Мда, мислила съм, защото съм и орлица, и квачка, и както искате го наречете...
но пък има две страни в тези отношения, нали?!
едно силно, уверено дете, не би позволило подобно отношение, още повече след определена възраст - нали вече ще коментираме само по-големите тийнове...
и тук, се замислям повече аз- как точно се постига самочувствие- стабилно, с основа/ покритие, непоклатимо...

# 596
  • Mars Hotel
Децата са различни, имат различни нужди и узряват по различно време. Дъщеря ми също вероятно не прави много неща сама, които се очаква да е овладяла до тази възраст, но аз знам, че при нея всичко се случва лесно и естествено, когато му дойде времето. Винаги е била така, още от бебе. Натиск, отдръпване или липса на подкрепа от моя страна би ѝ подействало негативно, но ако я изчакам без драми да осъзнае сама нещата, после става бързо и леко.

# 597
За есенната фотосесия-в класа на сина ми имаше само 4 момичета. За албума на абитуриенти те имаха есенна, пролетна, сесия от изпращането и сесия от бала. На есенната и пролетната бяха с ежедневни дрехи, дънки, пуловери или спортни сака. Цветовете разнообразни, на всеки каквото му отива. Интересното в хартиения албум, който по-скоро беше като фото книга :На всяка страница имаше по една снимка тип портрет на всеки ученик. И отстрани снимки, понякога като части от друга цяла снимка на ученика с най-добрите му приятели-снимка с лежерно облекло и снимка от бала, така няколко на страница. Не зная дали го обясних добре, но беше много идейно и красиво.
Разбира се, всеки фотограф има свои идеи. Но за есенна фотосесия е добре дрехите да са по-скоро ежедневни, за да се открояват после от сесиите от изпращането и на бала.

В нашия случай директорката нямаше нищо общо. Всеки клас беше с отделен фотограф. Купуването на албум не беше задължително.В класа на сина ми две момичета направиха организацията, едната е много артистична натура, играла е във филм в централна роля.

Обикновено есенната фотосесия е сред природата. Сесиите са няколко, защото за една година все се случва някое дете да не може да присъства и да има възможност да е снимано с другите.

Албумът е изключително красив и идеен. Синът ми ходи на курс по кинематография, други деца се занимават с фотография но не биха постигнали това, което е направил професионалист. Ако сте попадали на мои "абитуриентски постове", ще сте чели как, в началото, като видях флашка със снимки оплюх работата и се ядосах. Резервите ми бяха, че на флашка имаше безброй снимки на някои деца и много малко на други. И още, което и до днес недоумявам, защо нито една фотосесия не е на море(вкл и от прозорците на гимназията се вижда морето). Но албумът е много балансиран, все едно са снимани равностойно, много майсторски и остана най-красивият спомен от гимназиалния живот.

Стана дълго, но да вметна още нещо-класът не беше много задружен, деляха се на групи. Но покрай фотосесиите и покрай идеите за покана на учители, през последната година много се сближиха.

# 598
Много се радвам, че на дъщеря ми не и се налага да прави по Х на брой фотосесии. Абсолютно излишно е за мен.

# 599
Ако става въпрос за някакви абитуриентски фотосесии, които се правят в България, бих препоръчала темата за абитуриентските страсти. Там пишат потребителки точно за нещата, свързани с абитуриентските балове и съпътстващите ги събития и имат повече опит. Тук основно се занимаваме с по-общи въпроси и една част от потребителките въобще не сме в България.

Общи условия

Активация на акаунт