Любители на котки - Тема 197

• 31 517
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, идвам в темата с един въпрос.
Имам котарак на 12г, който ръси извънредно много козина. Имам база за сравнение, затова казвам, че той губи много повече, отколкото други котки. Няма кожни заболявания или рехава козина, гъста си му е. Питала съм ветеринаря, не ме отрази особено.
Според мен се дължи на това, че е апартаментна котка и го е страх да излиза и стои на балкона през деня и така му се объркал организма. Реша го редовно и събирам торби с косми. Не е породист, но е чисто бял, не е глух.
Искам да попитам някой друг имал ли е този проблем и как го е решил? Има ли някакви добавки и витамини, които да подобрят нещата?
Отчаяна съм, скоро се прибираме от отпуска, съседите се грижат за него, той ги познава и доти ходи и у тях, но казаха, че къщата се е напълнила с косми навсякъде и просто не знам как ще изчистя и ще се справя.
Маслото от сьомга

# 706
  • Terra incognita
Пак съм аз 😂
Оставяли ли сте котките си сами за по- дълъг период, докато сте на почивка или друго?
Заварвате ли безпорядък от косми и котешка тоалетна? Как се организирате с почистването и прането? Дивани, легла…

# 707
Пътечката

Пътничката❤

Цяла нощ ми спа нас главата Ту крайче на ухо,ту опашка ми се показваше.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 16:35 от red soul

# 708

Тази взимаме.

# 709
Любима ни е ,но само този аромат . Другите не ги харесва Blush

Цитат на: малката лисичка
link=topic=1678863.msg48497044#msg48497044 date=1725284906

Тази взимаме.

# 710
Кой питаше за успокояване на стресирана котка? Поръчвам хапчета за кучето от ветеринарната аптека и попаднах на това:
https://www.zoovet-pharma.com/produkt/bachus-calm-brave-kalm-bre … i-kucheta-60-tab/

# 711
Вики Тейлър, аз оставих моите две - мъжко и женско, различни като характер в апартамент за три дни. Много ме беше страх защото беше за първи път.
По съвет от темата - повечко налични купи с храна (различни - суха и мокра) и вода (даже и леген в хола сложихме), повечко тоалетни. Отворени балкони и гардероби да няма. Отворени врати в обичайните стаи но подпряни за да не се затворят. Издържаха гадовете че и по - близки си станаха.

Страха е в човешката глава. Но котките са издръжливи и оцеляват. Стреса при местене при роднини или хотел ще ги убие повече от оставането сами. Териториални животни са, не любопитни кучета.

Не се притеснявай! Отивай да си починеш от тях и те от тебе, а после ще се обичате повече.

# 712
Кой питаше за успокояване на стресирана котка? Поръчвам хапчета за кучето от ветеринарната аптека и попаднах на това:
https://www.zoovet-pharma.com/produkt/bachus-calm-brave-kalm-bre … i-kucheta-60-tab/
Аз бях. Благодаря! Ше ги пробвам.Как се дават?  Макар че стигнахме до извода, че след втория ден стреса  вече не е от посещението в клиниката, а от заболяването на котарака.

Оставали сме нашите за три дни, дори веднъж за 4. Както вече са писали: повечко храна, повече вода и тоалетни. Идеален вариант е, ако има някой да ги наглежда, но ние нямаме. Достъп до обичайните им прилежащи части на жилището. Спят, ядат и щуреят по малко. Може да мяукат пред вратата при движение на площадката отвън, поне съседите така твърдят, но нищо смущаващо.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 21:59 от goddess-outnocontact

# 713
Мили мами на котки.Моят Пух от четири дена ака извън тоалетна си.Никога до сега не се е случвало това. Възможно ли е да в в резултат на това, че го оставихме за 5 дни сам? Друг път сме го оставяли , но за 2-3 дена.И винаги и сега съседката влиза и го наглежда.

# 714
Аз бях. Благодаря! Ше ги пробвам.Как се дават?  Макар че стигнахме до извода, че след втория ден стреса  вече не е от посещението в клиниката, а от заболяването на котарака.

За кучета и котки с тегло до 10 кг – ½ таблетка дневно

# 715
  • тук и там
И аз ще попитам днес за нещо успокояващо билково за котки ветеринарят,че иначе не знам как ще транспортирам Мая от прованса до София,от там полет и после нова къща в чужбина..Като я вземах от предишната и стопанка,през цялото време в колата мяука и драска по клетката,а пътувахме 20 минути.Сега ще пътува цял ден,направо ще се побърка горката.И за първи път в котешкото легло,но го ползва само ако аз съм до нея и я сложа и галя,докато заспи-иначе не припарва до него.

# 716
Има, питай. Не мога да дам съвет, защото и с двете котки не се е налагало да ползвам.

# 717
Кайсия, тя има ли ваксина срещу бяс толкова малка?

Момчетата ми са се пристрастили към едни сушени пилешки сърчица и последните седмици изнасят концерт пред един шкаф всеки път, в който помръдна. Много са смешни Joy

# 718
  • Terra incognita
Едно време като пътувахме с котарака, му давах едни седативни капки, изписани от ветеринаря. Малко като упойка действат. Но котката беше спокойна в колата на 1600км път.
Към днешна дата по- скоро не бих ги ползвала, едно одеяло върху клетката също върши работа.
С коя авиокомпания ще транспортирате и къде ще е котето- в багажното или при вас?

# 719
Вярно, ваксината...

Общи условия

Активация на акаунт