Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 462
  • 649
  •   1
Отговори
# 405
, поне не залита по обеци, татуси, чалга и различни бои в косата. Ма чакайте да не кажа голяма дума, че не се знае какво би и хрумнало.

Тука чалгата не се връзва с другите изброени. Или едното, или другото. Може би някои татуси само могат да минат при чалгата.
Впрочем, чалга има във всички училища, и елитни, и неелитни. Аз бях много изненадана да го разбера.

Аз съм минала през ню уейв, дарк уейв, гръндж и рейв. Не помня да съм се носила с някого еднакво. От всички алтернативни екстри, най се притеснявам от флешовете, просто са ми гадни.

# 406
  • София
Нищо не знаете вие. По мое време униформата беше черна торбеста престилка с коланче от същия плат, бяла якичка и черна барета. Върхът на модата беше да ти ушият престилка от сатен, вталена и що-годе прилична. И косата задължително сплетена, най-малко три пъти да се преплете.
Извън училище ходех с къси поли, но тогавашната милиция следеше да няма прекалено екстремни изпълнения. А другарката учителка ме изгони от кръжока по математика, защото съгледа  поличката ми, старателно скрита под шлифера.
Но поне бялата якичка ми остана за спомен - всички съученици и учители се подписаха в края на 11 клас.

# 407
В тази възраст ще минават през различни периоди и това е нормално.
Давам да се боядисва с 2 различни цвята е, но пък не се гримира изобщо (аз пък точно в този период най-много по грим залитах).
Носи широки панталони, предимно широки блузи...потници и описващи дрехи не, а късите панталони са само извън училище.
И аз съм минавала през периоди (доста зле е било на моменти), затова си мълча.
И аз се моля да не залита по флешове намирам ги грозни....татуси и обеци ще преживея.

# 408
Светнете ме какво е това флешове? 🫣

# 409
beb4o_fb, направи ми деня със стихотворението, хубав почерк имаш Simple Smile

При нас драми с облеклото няма - униформи, горната част е избор от 2 вида тениски, блуза, пуловер, риза, жилетка, суитчър, има и официална пола. За надолу наборката трябва да си хареса няколко чифта дънки и маратонки.
Това лято мина към малко по-мадамски стил на обличане освен широките дънки и къси дънкови панталони - сандали с холандски ток, дамска чанта, плисирана дънкова пола с кроп топ или по-мадамски тениски. Грим - спирала и гланц.

Раница има от миналата година със съответния цвят несесер и всякакви лилави канцеларски артикули, защото  всичко трябвало да бъде matchy-matchy.
Скрит текст:

Сложих на киндъла задължителната литература. Прочете "Хамлет", мъчи се с "Дон Кихот", "Илиада" няма шанс, ще си пуснем филма.
Дали са им и книги на английски, даже от едната ще има въпроси на входното ниво.

От онзи ден реши да учи испански с Duolingo, след това корейски. Да видим кога ще ѝ омръзне.
Иначе вече е решила какви ще са ѝ допълнителните дейности от есента - школа по химия, народни танци, приложни изкуства и волейбол.

zlatenceto,
Скрит текст:

# 410
Тъй си и помислих, ма да съм сигурна, благодаря! Сакън, дано не!

# 411
Миналата есен на една от първите родителски срещи ноември в кварталното ОУ на малкия ни дадоха да попълваме анкета дали искаме да въведат униформи. 100% отговорихме с не. Две седмици по-късно ни пратиха имейл с линк откъде да си закупим униформите.
Според правилника за да въведат униформи трябва това да е “съгласуввано” с родителите. Явно училищното ръководство бе сметнало, че анкета е достатъчно без значение от настроенията. Става въпрос за квартално основно училище.- към разходите за годината да се добавят още едни 200-250лв.
На няколко пъти ни се намеква, че е желателно учениците да са с поне една част, а от следващата година с две части от униформата.
Униформата е блузка с къс или дълъг ръкав и суитчър с или без ръкав на фрапиращи цени. От фирмата, правещи облеклата няколко пъти изпращаха притеснителен имейл, че не сме поръчали достатъчно брой облекла за да се чувстват комфортно учениците и ни подканваха да пазаруваме още. Разбира се фирмата е на познати… и въпреки, че съм за някакви правила за облеклото да ни карат да плащаме тройни цени за обикновена тениска ми идва в повече. Да не говорим, че зимата редовно оставят прозореца до детето широко отворен и той ходи с пуловер, ватиран суитчър и яке отгоре…

# 412
Malina, тва го играх в основното. Хем е удобно да са с униформи, защото не се чудиш с какво да го облечеш, хем обаче бяха грозни, струваха майка-си-и-баща-си, хем ходеха шепа деца. Ако са тениски, аз съм ок, решават  ми даже известен проблем.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 03:52 от zlatenceto

# 413
  • София
моята ходи на Кпоп в Латин форс. Предполагам твоята е в залата до Мол София. Моята е на Плиска.
...при Пепсо и Рали?
Ако да, значи се познават.
Моята е на Кпоп при Мони.
И моята е при  Мони, до Мол София.

# 414
Нищо удобно не виждам аз в униформите, особено на фрапиращите цени, на които изнудват да си ги купиш. Тениски моя не носи, защото е студено, а суитчърите са му ватирани - обикновен плат не ни върши работа. Да не говорим колко ги петносва и къса - като са евтини просто ги хвърлям и вземам нови или пък ги израства бързо, но на цени от 50-60лв и 30-35 за тениска- не, благодаря.

Malina, тва го играх в основното. Хем е удобно да са с униформи, защото не се чудиш с какво да го облечеш, хем обаче бяха грозни, струваха майка-си-и-баща-си, хем ходеха шепа деца. Ако са тениски, аз съм ок, решават  ми даже известен проблем. Ама грозни суичъри за по 50-60 лв, които стават на нищо на 2 пране, няма нужда. За официални събития, аз съм ок, нека има някакъв училищен дрескод.

# 415
  • В Страната на чудесата
Ей, ужасно се радвам, че темата се върна към "скучната" отчетност и нормалност. Wink
beb4o_fb, прекрасен финал на този тъй откАчен период, дано си спомняме главно с усмивки и удовлетворение за него.

По дискутираните тривиалности. Раницата още от началото на 5 клас е Cool pack и не е мръднала. Тонове и тонове е пренесъл с нея на гърба си през цяла София. Нищо и' няма. Едно изпиране и ще е готова за наесен.

Младежът чакаше с нетърпение да минат изпитите, за да му отпусне края и най-сетне да почне да расте след поне половин година застой. Около 164 см е в момента, доста е нисък в сравнение с повечето си съученици, но аз и не очаквам да стане баскетболист.
Анцузи винаги е носил само и единствено в дните с физическо. Иначе - от съвсем малък си ходи с панталони и дънки. Заради височината му и пълната му непретенциозност засега пазаруването е безпроблемно. От тениските размер С му стоят добре - например от така популярния сред съучениците му Cropp.

От извънкласните занимания обмисляме рисуване, плуване или тенис и програмиране на Javascript и изкуствен интелект. Но има време... то всъщност тези занимания откАчената му майка ги е планирала, пък какво ще реши осмокласникът - ще видим. Grin

Luthien, може да добавиш и нашия младеж в списъка. В паралелка с физика ще е от тази година.
Силно стиснати палчета за детето на tufituri. Да му е на късмет 4-тото класиране! Flowers Four Leaf Clover
Успех и на всички деца, които все още търсят най-доброто място за себе си! Flowers Four Leaf Clover

П.П. Леле, цял ден го пиша тоя пост, а вие отдавна сте приключили с тривиалностите и сте преминали на тинейджърските девиации. Laughing

# 416
Утре ли излизат резултатите?

# 417
  • София
За дрехите ако сега Ви е драма в 9 клас става ужас. Забележки за без униформа. Носи една тениска в раницата и черни панталони , и като види директорката ги нахлузва върху дрехите, с които иска да се облича 😂 Раницата му е гардероб и една намачкана тетрадка по фсичкология 😂 Аз съм против униформите, от една страна заради цените, а от друга за мен няма нищо модерно в тях.

# 418
  • София, Лагера
Мили хора, съвсем настрани от обсъжданите теми, ама се зачудих: как се кандидатства в Семинарията? Познавате ли някой, кандидатствал там?

Ние слад известно (няколкочасово) мислене се отказахме от 1НЕГ. Спокойна съм, беше неемоционално решение, на базата на сериозен рисърч. Оставаме си в 73 с химия с природни науки профил.

# 419
Май утре излиза класирането, а четв. и петък записването.
По тая тема се чудя, ако някой място в училищата с квоти не се запълни на 4то, за 5то пак ли го обявяват по пол или го пускат на общо кандидатстване?

Общи условия

Активация на акаунт