Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 135
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
И ние сме с фемили линк, но е голяма хиена. Всеки ден слагам ограниченията, след няколко часа ги няма.
Голямото му сложи ограничение в самия ю-тюб, точно половин ден стоя..

# 151
  • Стара Загора
Като ви чета момичета, аз съм егати яката майка Simple Smile)))
На наборът не прибирам нищо, но той сам си слага спирачки. Виж с големият в началото имах голям зор, прибирах устройства, телефон с копчета...лудница.
Малкият, т.е набора през деня има други интересни занимания, излиза с приятели, кара колело, вечер е на тренировки и след като се прибере сяда за компа, но за малко защото е супер уморен и направо заспива.

# 152
  • София
Е, май ние сме най-гадни 😃, като стане 10:30-11:00 спираме рутера. Нямат много мобилни данни и си ги пестят.
Иначе с големия сме се хванали за главата - няма нещо, което да не е хакнал, пък ние с баща им не сме пъдари да проверяваме непрестанно.
Иначе "Бай Ганьо" и "До Чикаго и назад" още не са прочетени, но пък имаме 2 стихотворения научени (и две още от миналата година -тези на Чинтулов). Близко детенце, тъкмо приключи със седмокласните мъки, ни обяснява, че Бай Ганьо бил отпаднал от матурата, аз не съм чула за това. Пък от училище не си направиха труда да им дадат списък с книги, та съм в чуденка. 
С математиката е мъка, та мъка! Не знам как ще я борим!

# 153
Да с телефона и аз се ядосвам. Игрите са на моя телефон, за да не се изкушава, но се оказа, че гледането в YouTube,  чатовете във Viber, Instagram и докато прегледа всичко от клип на клип и хоп минали часове. И аз гледам, чета си разни неща, но тя сякаш не може да се спре и според мен прекалява. Казала съм, че ако продължва така и сама не се ограничава от 15.09 ще е с нокия с копчета Wink

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 15:48 от Palechko

# 154
Само да знаете, че през вайбър също играят. Няма как да се проследи какво точно през фемили линка, само се вижда, че е ползван вайбър, както отразява и ако се остави просто активен на заден план.

# 155
Family link могат сами да си деактивират като станат на 13. Разбира се родителят може да промени възрастта на гугъл акауна:) Вайбър няма да работи за клипчета и подобни, ако се спре самото приложение след определени минути. Могат да виждат от вайбър инфо на часовници/гривни, но и това може да се спре също.
Много ми се иска да не се налагат ограничения, но уви... зарибяващи са и клипчета, и игрички, и чатове... Самоконтролът ще се възпитава у нас сигурно в 8ми клас, някак не ми се рискува тази година.

# 156
На мен също не ми се иска да го ограничавам много, особено сега лятото. Обещал е, като почне учебната година, да е по-съвестен....ама сиииилно ме съмнява....хахаха

# 157
  • София
Да с телефона и аз се ядосвам. Игрите са на моя телефон, за да не се изкушава, но се оказа че гледането в YouTube,  чатовете във Viber, Instagram и докато прегледа всичко от клип на клип и хоп минали часове. И аз гледам, чета си разни неща, но тя сякаш не може да се спре и според мен прекалява. Казала съм, че ако продължва така и сама не се ограничава от 15.09 ще е с нокия с копчета Wink
Без майтап, сестра ѝ в 7 клас получи нокия с копчета Simple Smile Тогава по мои сведения и доста деца от класа ѝ. Сега ме спира единствено програмата за проследяване, която е качена на телефона ѝ и иска интернет.
gato, без ограничения няма да стане. Всичко и всеки на тоя свят е ограничен по някакъв начин, така че... поставените рамки дори улесняват индивида Wink А информацията от тук надлежно е сведена до домашния сисадмин.. да гледа и да действа Wink

# 158
Фемили линк го избягват по някакъв начин. И аз съм се видяла в чудо. Оказа се, че на някои телефони могат да се правят копия на приложенията от плей магазина и въобще не излизат като изиграно време.

# 159
То е ясно, че ще си намерят начин, ако решат. Като се сетя и ние какви сме били...хаха. Само дето по наше време нямаше толкова разсейващи неща. Повече играехме навън, защото програмата по телевизията почваше в 17 ч., имаше половин час детски, после някакви скучни предавания за възрастни. Не сме имали телефони, лаптопи, таблети, 24/7 телевизия....

# 160
Майка ми ми криеше Тримата мускетари в обложката на Панаир на суетата, защото видиш ли съм четяла книга, вместо да си уча уроците 🤭

# 161
Хахахах, като гледам наборите направо са завършили компютърни технологии.
Иначе моята през лятото има "вечерен час" за телефон, компютър, TV - 23:00ч. В повечето случаи го спазва. През учебно време е до 22:30ч. Тя тогава вече е толкова уморена, че само ляга и заспива на мига. По-трудното е да легне - тогава решава че ще ми разказва какво интересно се е случило през деня и т.н. Иначе и аз като се сетя какви съм ги вършилааа - добре че баба ѝ не ѝ разправя.

# 162
Времената са много различни. Като сме били деца, не е имало телефони, но родителите са били спокойни за нас, въпреки че сме миткосвали по цели дни лятото.....

# 163
Леле, момичетааа...като ви чета се чудя в коя класация да се кандидатирам- като най- смотана майка или като най- яка (с Хера ще се борим там Laughing Никаква идея си нямам от подобни приложения . Баща им има едно, дето ги вижда къде се намират и май нещо за време в нета, ама той си ги разбира там...Аз съм толкова боса, че няма до къде. Обаче като чета как ги хакват и забраните, то малко безмислено ще дойде. Та да не се напъвам тепърва- големия вече почти не подлежи на забрани, а малкия скоро и той ще излезе от тази графа. Сега прекарва времето си навън, вкъщи уж чете, решава задачки. Вечер късно малко на компа, но 23ч. е вече изключен. Започнаха му тренировките, та ще бъде още повече време навън, да не се застоява на телефони и компютър.

# 164
  • София
И аз не съм сложила никакви забрани, но от време на време "прибирам" телефона. Тогава рязко започва да иска да рисува, да играе на настолни игри или да чете, но не задължителната литература. А веднъж дори заспа следобед, защото предложих да чете анализ на Ботев 😏.

Общи условия

Активация на акаунт