Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 140
  • 777
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Хахаха, това със спането и у нас се случи веднъж, а даже не бяха анализи за четене. Laughing За човек, който не е спал следобед в последните 11-12 години от живота си, беше впечатляващо как изобщо се е насилил да заспи.

# 166
Здравейте и от мен и благодаря за темата!
 За втори път ще минавам 7 клас с малкия, баткото е 11 клас. Когато той кандидатстваше тук намерих много помощ и подкрепа. Беше леко инфарктно с търсене на учители април, че резултатите от дотогавашните му учителки бяха зле, но благодарение на майките тук чудото се случи. Надявам се тази година да е по-спокойна, но едва ли:) Днес тръгваме на дълга почивка, на която се надявам да почетат малко и двамата, че хич не им се прави нищо. Иначе, седмокласникът съм го оставила да почива активно. Предстоят му созополските боеве, но не решава и няма как да се готви с отбора, понеже ни няма до края на август. Но каквото такова. Здрави да са, всичко ще мине благополучно!

# 167
  • София
И аз да включвам в нова тема, бързо се пълни с отговори, градусът започва да се покачва... Благодаря за споделеното за течене на кръв от носа, при дъщерята се случва, вече рядко, но купих да свикне да си носи Сърджиспон, за четенето - голям зор, преди в началното училище четеше много, класът беше абонат на Книговище, събираше точки, имаше награди читател на месеца, но сега се промени, Бай Ганьо уж и харесва, но още не го е дочела.
Допълвам - освен Дръндьо, чете и поредицата Последните деца на земята - с някакви чудовища, зомбита, Взема ги от Столичва библиотека, там снабдяват най-новите книги. Гледам има и една поредица на ЕМАС - нови детски романи от съвременни автори, струват ми се интересни, карах я и такива да взема и чете насила, но сега 7 клас ще следя само училищната литература.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 13:12 от milka22

# 168
Благодаря за темичката и аз се включвам тук с вълненията около нашата седмокласничка. Активно почива, изчете де що намери в библиотеката, но със задължителната литература няма никакво желание да се "среща".Все още.....
Дано всички имаме успешна и по-спокойна учебна година!

# 169
  • Варна
Здравейте и от мен!
Моето момиче също ще е седми клас. През учебната година се справя отлично, но през ваканцията отказва да се занимава с каквото и да било свързано с училище. Почива, а аз като чета колко много са прочели, преразказвали и решавали задачи другите деца и малко се плаша. Тя обаче е спокойна и уверена, че ще се справи и  ....аз я оставям да прави каквото иска.
Успех на всички деца през следващата учебна година и спокойствие и здрави нерви за родителите!

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 09:01 от olly

# 170
  • София
Olly, то си има причина да са изчели и изрешили Laughing, поне моето, де...Който не си е свършил работата през годината, сега ще наваксва. Пуста математика, здравето ни взе. Ами направо съм задраскала задачите от работа и движение, отсега съм подготвена за 10-12 точки назад...
Остава ни Алеко от задължителната литература. Не му е по сърце, скучно му идва, но няма как!
Иначе още две седмици и сме на море, след него още една седмица и циркът започва!...

# 171
  • София
Здравейте и от мен!
Моето момиче също ще е седми клас. През учебната година се справя отлично, но през ваканцията отказва да се занимава с каквото и да било свързано с училище. Почива, а аз като чета колко много са прочели, преразказвали и решавали задачи другите деца и малко се плаша. Тя обаче е спокойна и уверена, че ще се справи и  ....аз я оставям да прави каквото иска.
Успех на всички деца през следващата учебна година и спокойствие и здрави нерви за родителите!
Спокойно, моят син е същият.

# 172
И ние сме така. Има дадени четири преразказа да пише за домашно през ваканцията и досега е написан само един. Аз също не натяквам. Може би е добре все пак да събере сили за учебната година и да си почине.

# 173
Ха ха, не се заричайте за задачите за работа и движение. Моята бъдеща осмокласничка във ФЕГ обърка уж най- лесната задача от втори модул- многочлена. А за съжаление най-омразните за нас задачи за движение  не се паднаха тази година, което означава, че с много голяма вероятност ще се падне такава на вас😀 Та решавайте тях с приоритет😂
Olly, то си има причина да са изчели и изрешили Laughing, поне моето, де...Който не си е свършил работата през годината, сега ще наваксва. Пуста математика, здравето ни взе. Ами направо съм задраскала задачите от работа и движение, отсега съм подготвена за 10-12 точки назад...
Остава ни Алеко от задължителната литература. Не му е по сърце, скучно му идва, но няма как!
Иначе още две седмици и сме на море, след него още една седмица и циркът започва!...
[/quote

# 174
Само се записвам, защото нищо не мога да споделя за задачи,  сборници или курсове. Имаме някакви неползвани сборници от братята му - наистина неползвани,  не знам защо е  трябвало да ги купуваме. Наборът още не е прочел нищо от списъка,  досега пътува насам-натам с нас и с приятели, почива си на айпада, яде и спи.  Расте физически, краката му са ужасно дълги,  пъпките сме ги ограничили само до челото 😃

# 175
Като каза пъпки, не знам откъде се пръкнаха толкова по челото му. Купила съм едно за миене на лице, ама подозирам, че го пропуска.....така си събира прах в банята.

# 176
  • Стара Загора
Само се записвам, защото нищо не мога да споделя за задачи,  сборници или курсове. Имаме някакви неползвани сборници от братята му - наистина неползвани,  не знам защо е  трябвало да ги купуваме. Наборът още не е прочел нищо от списъка,  досега пътува насам-натам с нас и с приятели, почива си на айпада, яде и спи.  Расте физически, краката му са ужасно дълги,  пъпките сме ги ограничили само до челото 😃
Аре бе, жено!
Вече бях решила, че само у нас положението е...ваканция до дупка Simple Smile))

# 177
Здравейте! И аз в отбора на готините майки и комбинацията 7-ми и 12-ти клас Simple Smile
За малкия си решихме казуса и няма да бъде голям зор, каквото направи на матурите, това. Има възможност да остане в сегашното училище без да кандидатства. Вече.. ако реши, че иска някъде конкретно, ще го подкрепим. Ще ходи на допълнителни уроци да поддържа форма по БЕЛ и по математика, тенис и английски също. Отпадат му две ателиета в училище и допълнителен шах.. с голямо отегчение в последните месеци беше шахът и явно това ще е.
Сега решава задачи и прави тестове за лятото, които му дадоха от училище и уроците, книги нито от задължителните, нито от пожелателните е чел.
За дванадесетокласника положението е ясно какво иска, там ще насочим усилия да побутнем към самостоятелност и учене извън БГ.
Още е август, а допълнителните уроци и часове са вече уточнени. Единият буквално изкласи, докато се науча кога да правя графика за годината Simple Smile
Успешна година на всички!

# 178
  • София
Айде сега, планиране, глезотии, ние още не знаем коя смяна ще бъде Simple Smile
Не й виждам очичките, нека се наиграе на воля, че от септември почват курсовете и няма да има свободен уикенд до другото лято.

# 179
А написаното от jenny_b   ми дава повод да питам вие имате ли вече ориентир за допълнителните уроци по БЕЛ и математика, учители, школи.....Аз съм в търсене на учител, школа за подготовка по БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт