Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 152
  • 777
  •   1
Отговори
# 210
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не говорех за своето дете, Sanaka. Говоря именно за деца в ДУ и с опит от 7-ми клас с дете от ДУ. Да, мотивирано дете с нормален учител, би могло да се подготви добре, както за НВО 7 клас, така и за ДЗИ в 12-ти клас и имам много такива примери. При лош учител в училище вече ще е трудно. Ще е трудно и ако има натрупани пропуски в материала от предишни години. С школите зависи дали се борят големи пропуски, дали се шлайфат умения на отлично подготвено дете, дали децата са еднородни по знания...Та пак казвам - не са панацея, понякога даже вредят.

# 211
Ваче, сега колко са часовете по БЕЛ при вас....? Имат ли и школа допълнително?

# 212
Ще бъдем първа смяна. Още през март я записах в школите, а за всеки случай се свързах и с частни учители по математика и български език. Ако видя, че в школата не се справя, ще се заемат те. За цените няма да говоря, но както наскоро прочетох, в България съществува едно паралелно образование. За съжаление, всичко, което чувам, сочи, че то продължава чак до 12-ти клас.

# 213
Ваче, не решават, не описват задачи от 2ри модул, но се оказва, че на контролни им се падат такива задачи Simple Smile
Соул - ще ти отговоря направо - и мат, и бел нямат иуч или фуч.

# 214
  • София
така и за ДЗИ в 12-ти клас и имам много такива примери.
Подготовката за ДЗИ няма нищо общо с тази за 7 клас. Изобщо не може да се сравняват, вкл. и като формат.
Ваче, сега колко са часовете по БЕЛ при вас....? Имат ли и школа допълнително?
gato  е писала (нашите са в едно училище). Нямат школа, те учат повече история. Имат по 5 часа МАТ и БЕЛ в 7 клас. Сега видях учебния план.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 11:49 от Vache

# 215
Мотивирано дете на 13 години - трудна работа. Със сигурност има и такива, но са малко. Дори и "отличниците" си ги помързява, гледат да скатаят, скучно им е и им е в повече обема материал.....

ПС: То, ние, като възрастни скатаваме понякога, та те... И ние сме били тийн, и ние сме били същите. Ама не сме имали НВО, а сега гледаме от друга перспектива.

# 216
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз предпочитам индивидуални уроци, вместо школа, дори да е с по-малък хорариум, заради по-високата цена.

Ако гониш 90+ точки, няма как да стане без мотивация, а само с родителска амбиция.

# 217
Не е до родителска амбиция. Може и да имат мотивация някои, но повечето нямат. Типично е за възрастта.

# 218
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е как се постигат 90+ точки без мотивация и без родителска амбиция?

# 219
Детето не е ли мотивирано, няма надежда..

# 220
Мотивацията винаги и на всяка възраст е ключ към успеха. Защото, ако детето няма яснота защо е необходимо да се подготви, резултат няма да постигне и допълнителните уроци ще се окажат напразни.

# 221
  • София
Моите деца и двамата ще се втора смяна. Уроци съм намерила още от май месец, защото от каката знам, че на есен вече всичко е запълнено.
Яна, седмокласниците би трябвало да започнат първа, защото в 6-и клас първия срок бяха същата смяна, каквато беше в 5-и клас втория срок. Да не би да са казали нещо друго?

# 222
Мотивацията е променливо състояние и зависещо от множество фактори.
Малко са децата на тази възраст, които имат силно изградена вътрешна самомотивация, осъзната и контролирана.
И тук вече идва намесата на родителя, с поддържането на външната мотивация /надявам се някой няма това да го интерпретира като подаръци / и умерен контрол, за да не губи фокус. А ако попадне в този период на учител, който също да мотивира и създаде отношение към предмета се случват чудеса.

# 223
  • София
Леле, Яна, точно това го видях преди малко. Добре че писа. Наложи се да звъня в школата и да променям часовете.

# 224
  • София
Привет, и от мен!

Добре дошли на новите попълнения от бг-мами Simple Smile.
Колко много двойно напрегнати мами се очертаваме ( 7-ми и 12-ти клас), но за мен 7-ми си остава водещ, 12-класникът вече доста се ориентира и се оправя сам, ние сме само подкрепа.

Ние се завърнахме от чудния остров Лимнос, като 10 дни се носехме безбрежно и сега отново на пангара...

Много сте писали, едвам ви изчетох.
Ние си продължаваме като в 6-ти клас: частни уроци по математика и школа ( с малко ученици в групите и индивидуално отношение) по БЕЛ.
Девойката приключи с четенето, започна с ученето наизуст и преразказите като домашно, дадено от школата по БЕЛ. А по математика госпожата държи да се виждат веднъж седмично, така че ритмично решава задачи, аз там съм напълно безпомощна. Надявам се да не прегори, но при положение, че пък всяка вечер е до полунощ с приятелки я у нас, я у тях, както и се шлае от време на време по Софийския център ( претръпнах най-накрая)...има време за всичко   

Общи условия

Активация на акаунт