Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 34 151
  • 777
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Моите деца и двамата ще се втора смяна. Уроци съм намерила още от май месец, защото от каката знам, че на есен вече всичко е запълнено.
Яна, седмокласниците би трябвало да започнат първа, защото в 6-и клас първия срок бяха същата смяна, каквато беше в 5-и клас втория срок. Да не би да са казали нещо друго?

# 196
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз нищо не мога да кажа за школите, наборката и кака й ще карат без школи, за добро или лошо, ще видим.

Завърнахме се от голямо пътуване и сега имам да пусна милион перални. Наборката още бори часова разлика, чакам я да видя кога ще се сети, че има тестове да прави, вероятно на 14 септември ще се активира 😂

# 197
  • София
Втора ше е и моят син първият срок.
Няма такива цени, индивидуално ще ходи малко. Сама ги гледам двамата, не мога да успея.

# 198
  • Отвъд алеята зад шкафа
midnightStar  школите не са панацея. Ако преподавателят в у-ще не е тотал щета, мотивирано дете може да се подготви добре.

# 199
gadamer, и 15-ти е почивен, тамън ще ѝ стигне 😏
Само по математика ще ходи на уроци, ужким (90 минути, 50 лв.). Тепърва ще установяваме графика с госпожата, че с това месечно въртене на смени е зорно. БЕЛ в училище има ФУЧ, колкото толкова. И за математиката много се колебаех, но вече и аз издъхвам с материала 🤭(някакъв многочлен видях, който нищоооо не ми говори 🤔)

# 200
  • София
Зле са, текучество има. Миналата година трима преподаватели по математика, по другите предмети не е много различно.

# 201
  • София
Да, тук ключовото е мотивирано дете. И на 100 урока да ходят, ако не седнат сами - няма смисъл.
Има достатъчно добри помагала, по които да се упражняват, ако имат желание.
При набора учителката по български в училище е много сериозна и мисля, че ще ги подготви добре. Но по математика ще е мъка - голяма част от класа до миналата година отказваха да работят и дърпаха всички назад.

# 202
  • София
midnightStar  школите не са панацея. Ако преподавателят в у-ще не е тотал щета, мотивирано дете може да се подготви добре.
Вярно е, но детето ще трябва да се занимава самостоятелно, за да си допълни недостатъчния брой часове по БЕЛ и МАТ. Някои деца реално ходейки на школи и учители просто се занимават допълнително, а не че получават кой знае колко читави разяснения на материала. Между другото от миналата година като се ослушвах стигнах до извода, че в училище изобщо не засягат втори модул по МАТ, все едно не съществува. Само накрая може нещо да порешават проформа.

# 203
  • София
Вече, и аз останах с такова впечатление от познати за математиката. И не ги учат изобщо да описват задачи.
На много места и с преразказите са по същия начин - не били материал от 7ми клас и нямало време за тях.

# 204
  • София
Е, Гадамер пропусна да добави ЧУ с 10 часа седмичен хорариум по всеки предмет. Тогава наистина няма нужда от школи.

# 205
При 9-10 ч. седмично на предмет, наистина се обезмислят допълнителните школи.

Ако детето ще остава в частното училище, изобщо няма нужда от напрягане.

# 206
Междучасие обикновено почват ПРЕДИ учебната година. Миналата година май към 10 септ

# 207
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, Гадамер пропусна да добави ЧУ с 10 часа седмичен хорариум по всеки предмет. Тогава наистина няма нужда от школи.

Казвала съм назад за хорариума, не е тайна. И че при целодневно обучение, не искам претоварени събота и неделя. И за лошия опих с кака й, където школите изядоха времето за учене.
Та хорариумът в ЧУ не пречи масово родителите  "да се презастраховат" с школи, нали? Даже от 6-ти клас.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 11:39 от gadamer

# 208
  • София
Не, но като кажеш, че училищната подготовка, само при условие, че учителят не е тотал щета, е достатъчна, добре е да уточниш, че става дума за училищна подготовка със значително по-голям хорариум и целенасочена подготовка за НВО, решаване на тонове задачи от втори модул и т.н. В ДУ нещата са значително по-различни.

# 209
  • София
Леле... толкова ли са? Голямата ми дъщеря в 107-мо училище преди 8 г. имаше 11 часа математика, заедно с школата в училище. И предвид това не е ходила на допълнителна математика. Но по БЕЛ имаха по мой спомен скромните 4 часа седмично и се налагаше да ходи допълнително на школа (при перфектен учител в училище). Просто 4 часа са ужасно недостатъчни, а да оставиш едно 13-годишно дете само да си измисля допълнителни занимание е доста глупаво.

Вече, и аз останах с такова впечатление от познати за математиката. И не ги учат изобщо да описват задачи.
На много места и с преразказите са по същия начин - не били материал от 7ми клас и нямало време за тях.
Да ти кажа честно аз лично смятам, че НВО трябва да са трудни и специално по МАТ този втори модул да не бъде по силите на всички. Така или иначе всички ходят на някакви уроци и школи. Там да надграждат втори модул. После като започнат да решават всеки ще спре докъдето му стигат силите. Няма да има резултати като тази година, в която изравниха всички деца нагоре с лесно НВО (МАТ). Реално погледнато при лесно НВО е абсолютно все тая колко знаеш и ако знаеш повече направо си ощетен. А пък ако учиш в училище като нашето, където изискванията за годишна оценка са по-високи от останалите, направо си загубен с 11 точки надолу

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 11:42 от Vache

Общи условия

Активация на акаунт