Майка ми се държи неадекватно 😔

• 4 658
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
И понеже е самотна е нормално да обижда дъщеря си и внука си, така ли? И те трябва да го търпят? В случай, че говорим за здрав човек, разбира се.

# 16
И понеже е самотна е нормално да обижда дъщеря си и внука си, така ли? И те трябва да го търпят? В случай, че говорим за здрав човек, разбира се.
Не, разбира се...Не е нормално.

# 17
  • София

Ами виждайте се по-често. Тя е майка, всички търсят майка си за всичко и изведнъж като пораснат забравят за нея.
Много обидно отношение.
Представяте ли си колко е самотна.
И вашите деца ще пораснат някой ден. Днес давате душата си за тях, утре те ви забравят напълно и не намират време да ви се обадят или да дойдат да ви видят.
Вие вървите по пътя на майките си.
Днес е тя, утре сте вие.
Уверете се, в какво състояние е жената преди да я съдите, че си е загубила мозъка някъде.

Lanarte, за да се вижда човек с майка си по-рядко, често има причини. Тул виждам, че приемаш по подразбиране любяща и подкрепяща майка, която е изградила отношения с деца и внуци.
Ани не казва нищо за отношенията помежду им, не е и нужно, разбира се. Но аз тук виждам и нещо друго - човек понякога има нужда да съхрани себе си психически. Трудно е да приемеш, че собствената ти майка, която трябва да е най-близкия ти човек според природните закони те отблъсква, обижда, отхвърля. Повечето такива деца правят многократни опити, за да получат майчиното одобрение, но получават още обиди и отхвърляне, докато в един момент просто ... ограничават контактите.
Тежка е съдбата на майката - отглежда децата си, после те отлитат от гнездото и създават свои семейства. Само от нея зависи какви отношения е изградила с децата си и колко често те ще идват да я виждат и да ѝ помагат.

# 18
Явно нещо ти е обидена. Сама ли живее, често ли се виждате. Много малко информация даваш и няма как да гадаем.
.
Сама живее.Не се виждаме често..

Ами виждайте се по-често. Тя е майка, всички търсят майка си за всичко и изведнъж като пораснат забравят за нея.
Много обидно отношение.
И вашите деца ще пораснат някой ден. Днес давате душата си за тях, утре те ви забравят напълно и не намират време да ви се обадят или да дойдат да ви видят.
Днес е тя, утре сте вие.
Уверете се, в какво състояние е жената преди да я съдите, че си е загубила мозъка някъде.

Трябва да ви кажа че има различни майки.
Ако дете спре комуникация с майка си, то си има причини и то сериозни.
Не всички майки  са обичащи и прочие.
Моята ме тормози цял живот защото е пълен нарцис. И аз гледам да избягвам контакт.
Заради нея имам куп психични заболявания и трябва да взимам Анти депресанти.
Тя не само обижда, ми и обича да вменява вина, да крещи, са се заяжда и да се меси в живота ми по доста неприятен начин. Естествено че ще гледам да намаля контакта на минимум.
За жалост тя не разбира защо, защото за един нарцис всички други са виновни само
Не и тя.

Като я притисна с факти, тя измества темата на разговор (gaslighting)
Така правят нарцистите

# 19
Naixi89 , възможно е, авторката не даде допълнителна информация. Възможно е и обратното .

# 20
Може държанието й да е адекватно от нейната гледна точка.
Да не би нещо да се е случило, за да промени тя коренно отношението си?
Първо се опитай да си изясниш това. Иди, разговаряй с нея. Не взимай дете с теб, за да може всеки да си каже открито какъв е проблемът.

И ако не разбереш защо ти се сърди, не пречи да мислиш за деменция.

# 21
Не всички майки  са обичащи и прочие.
Моята ме тормози цял живот защото е пълен нарцис. И аз гледам да избягвам контакт.
Тя не само обижда, ми и обича да вменява вина, да крещи, са се заяжда и да се меси в живота ми по доста неприятен начин. Естествено че ще гледам да намаля контакта на минимум.
За жалост тя не разбира защо, защото за един нарцис всички други са виновни само
Не и тя.

Така правят нарцистите

Само искам да ви насоча, че нарцис и нарцисист са две различни понятия в психологията.
Нарцис е прекалено /понякога болестно/ самовлюбен човек. В повечето случаи безобиден, само малко досаден в желанието да получава внимание и аплодисменти.
Нарцисист е манипулатор, изграждащ връзки тип паразит - приемник. В своята основа нарцисистите никак, ама никак не се харесват и обичат. Такива хора могат да съсипят живота на близките си и на хората, които ги обичат. Някой психолози разглеждат нарцисизма като форма на психопатия.

Та майка ви е нарцисист. Да, тя прави както правят нарцисистите.

# 22
Не се разбиира, за какво точно става дума. Обижда те, но същевременно не иска да говори с теб.
Как, като човек с
Цитат
Аз самата съм с висше медицинско образование  от МУ 😉
търсиш мнение за състоянието на майка си във форума Close
Може да е медицинска сестра в ясла или акушерка, а защо не и магистър фармацевт. Не е задължително да е лекар. Вече всички медицински специалност се водят висше образование (бакалавър). Трите професионални категории в МУ Варна са медицина, фармация и дентална медицина.

# 23
  • Down south
Именно. Човек с висше образование в сферата, трябва да има И съответната здравна култура, което предполага търсене на адекватна помощ, а не питане във форуми, още повече в този раздел.
Това в случай, че майката действително има проблеми Close

# 24
Не и тя.

Така правят нарцистите

Само искам да ви насоча, че нарцис и нарцисист са две различни понятия в психологията.
Нарцис е прекалено /понякога болестно/ самовлюбен човек. В повечето случаи безобиден, само малко досаден в желанието да получава внимание и аплодисменти.
Нарцисист е манипулатор, изграждащ връзки тип паразит - приемник. В своята основа нарцисистите никак, ама никак не се харесват и обичат. Такива хора могат да съсипят живота на близките си и на хората, които ги обичат. Някой психолози разглеждат нарцисизма като форма на психопатия.

Та майка ви е нарцисист. Да, тя прави както правят нарцисистите.

Благодаря за обяснението Дорис, обърках ги двете думи.
Ония ден като се видяхме буквално търсеше с какво може да се заяде с мен за да ме провокира и да изляза извън контрол. Цял живот е било така, но го схванах преди 2-3 години че прави така и нещо не е в ред.
Не е лесно с такъв човек. И като гледам тука във форума такива теми стават все повече и повече. С токсични родители.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 00:03 от Naixi89

# 25
Аз бих я потърсила на място. Особено, ако допускам, че е с деменция, няма да ми е спокойно за нея. Такива хора стават опасни и за себе си.

# 26
Не се разбиира, за какво точно става дума. Обижда те, но същевременно не иска да говори с теб.
Как, като човек с
Цитат
Съжалявам за оффтопика, но къде виждате предишните теми на потребителите, че аз не мога да се ги откривам?
И аз съм се чудела.
Аз собствените си стари публикации не виждам, че камоли на други потребители. Може би е само за напреднали, а не някакви новаци като нас?

# 27
  • Washington,USA
Как, като човек с
Цитат
Съжалявам за оффтопика, но къде виждате предишните теми на потребителите, че аз не мога да се ги откривам?
И аз съм се чудела.
Аз собствените си стари публикации не виждам, че камоли на други потребители. Може би е само за напреднали, а не някакви новаци като нас?

Ако сте от телефон, натискане десктоп, после пълна версия отдолу. После отивате в профила.

# 28
Явно нещо ти е обидена. Сама ли живее, често ли се виждате. Много малко информация даваш и няма как да гадаем.
.
Сама живее.Не се виждаме често..

Много обидно отношение.
Днес е тя, утре сте вие.

Трябва да ви кажа че има различни майки.
Ако дете спре комуникация с майка си, то си има причини и то сериозни.
Не и тя.

Така правят нарцистите

Една книга за теб, ще я препрочета за пореден път "Отровните родители".
https://www.scribd.com/document/525676009/%D0%9E%D1%82%D1%80%D0% … D0%B5%D0%BB%D0%B8
Ужасяваща е тази болка с тези отношения.

# 29
Да обърна внимание на нещо, споменато в предишен постинг. По мои и на приятели наблюдения има възрастни самотни жени и мъже, които си подпийват. Даже от сутринта, обяснението- да изкара по-леко деня. Оттам  (алкохола) идва една лесна раздразнителност. Същото може да се получи и при дълга употреба на бензодиазепини- ксанакс и др. Прегледайте лекарствата на родителя. Тежко им е, че остаряват, децата далече и в чужбина.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 16:06 от Dimana12

Общи условия

Активация на акаунт