Случка на паркинг.

• 10 489
  • 251
  •   1
Отговори
# 120
Кефи ме авторката с какво хирургическо старание заобикаля въпроса как е изпълзяла от ужасното запушване, дето не можела да си отвори вратата Simple Smile Обаче в детайли разказва някакви глупости, нямащи общо с тази тъй проблемна ситуация, за която чак тема пусна. Ясна е работата.

# 121
  • Пловдив
За килограмите не мога да се съглася. 1.80, 79кг. е мъж без особено мускулна маса и маломерен кокал. Тоест дребен мъж.
Като във вица - за майка ти и това е дребен мъж. Wink

# 122
  • София
Мда, особено, ако е мъж сигурно няма друга работа и обикаля града да дразни жени по паркинги. Аз винаги спирам така, че всички врати особено задна дясна да се отварят добре, понеже там е детето, аз мога отвсякъде да вляза в колата и съм влизала от пасажерската седалка. Според мен се успокойте и спрете да си мислите, че някой изобщо е мислил за вас докато си живее живота.

# 123
Авторката написа, че човекът е преместил колата си, за да влезе тя.

# 124
  • София
Скрит текст:
Абе не знам вече и аз какво да мисля.
Пише жената, че се развикала на непознат и се чувства виновна.
В отговор двадесет човека се "развикаха" на непознатата жена и я изкараха каква ли не, че някои даже и направиха препратки с други нейни мнения от други теми, за да докажат че не я бива като човек.
В хор повечето "крещят", че не е добре жената с нервите.
А да ви попитам... вашата реакция към нея нормална ли е? И защо й се карате така? Вие може да се карате, тя не може, така ли?

Благодаря ти, Vanne. Най-вече за разбирането, но и за куража да го напишеш. На фона на всичко останало го оценявам високо.

Не знам как от "развиках се" стана "крещяла си". Да повишиш тон не е да крещиш. Не съм използвала нито една обида и нито една лоша дума - нито на живо лично срещу човека, нито в темата. Изглежда не може да се отговаря нормално - ще реша така и така, ще се ядосам, няма да се ядосам. Трябваше да ме определите - ужасен шофьор, несъобразителна и нахална, истерична, неуравновесена, параноична, не се сещам веднага за всичко.

За тези, на които съм нарушила спокойствието с тая толкова незначителна тема - написах я в свободно време - актуални теми и общи дискусии. Отново опитвайки да съм в ъгъла, в някоя всичкология, уж да не преча. Не е преместена тук по мое желание.

Не знам защо е толкова непонятно, че намирам постъпката на младежа за лоша. Натрапва ми се чувството, че за вас другите хора не съществуват. Или се падат само удобен случай да изтъкнете, че вие сте по-добри - в шофирането, в избора си на паркинг, в реакциите, винаги сте перфектни и никога не избухвате, на вас такава страшна глупост няма как да се случи. Ами добре.

Не виждате мисля проблема и не става дума за правата, но явно няма да се разберем.
Благодаря и на rf22, определението пасивна агресия ми звучи точно.

Разчитам ако нещо такова се случи някога на вас, да се сетите за мен.Flowers Four Leaf Clover

Това е вече за Iris04, но като съм последна, не мога да пиша отделно.
Според мен пък всеки гледа, като паркира,  дали е оставил място за най близките вече паркирани коли  да излязат без да го забършат и шофьорът дали може да си отвори вратата. Кел файда, че си бил в очертанията.
Авторката е била права, а  човекът, щом е бил там е можел да излезе преди нея за да не пълзи през другата врата.
Неприятен тип.
Вчера, паркингът пред магазин. Любимият тъкмо е включил задна да излиза. И пристига един господин - със замах. На мястото до нас, колкото да попречи да изманеврираме в посоката към входа. Тук трудно ще обясня геометричното положение, но още с поглеждането на всеки нормален шофьор щеше да му е ясно, че така ще ни принуди да излезем по неудобен начин. На паркинга като игрище не просто има места, а въобще колите са не повече от десет. И ние сме дори не до входа на самия магазин, а някъде по средата на всичкото. И те така. Да се отбележи, че не съм викала.Innocent

За истината е важно - не се наложи да пълзя, човекът се премести, за да вляза. Имам проблем с раменете и не бива да рискувам прехвърляне през седалките, а и да бях опитала, надали щях да успея. Не съм саката и общо взето нищо ми няма, но не мога да се подпра на ръце и си чаках. И на теб благодаря!

Напротив, авторке, случвали са ни се страшни глупости - и по-страшни, и повече. Още на първата страница написах - ще претръпнеш, това е част от това да си шофьор. Но ето, обвиняваш някой, че за него другите не съществуват, а всъщност ти си спряла, сякаш съседните места не съществуват. Уж в ъгъла да не пречиш, а всъщност с очакването, че никой няма да спира до теб, за да не ти пречи на теб. Отгоре на всичко имаш проблем и ти е нужно повече място да излезеш, но спираш така, че откъм шофьорската врата да си на линията. Помисли добре над тези неща, преди да търсиш грешката при всеки друг, но не и при себе си.

Иначе на пътя е пълно с идиоти, факт. В паркингите по моловете избирам най-празния етаж, спирам на място, около което няма коли, защото обикновено е пълно с такива, които спират накриво или  близо до линията. Мога да изляза и от много леко отворена врата, но не ми е удобно и не искам. Някой спомена, че спира плътно до колоната (предполагам The Мall), където не пречи на никого и му остава супер много място откъм шофьора. И аз го правя. Ти сигурно си била в София Ринг Мол (там има такива места с тръби) - ами, мястото е тясно и не бих се мъчила да си вкарам колата там, защото немимуемо няма да имам удобно отстояние от съседната. Не знам защо ти си решила, че е добра идея. Та просто няколко идеи хем да го направиш по-лесно за себе си, хем да не пречиш на съседните места. Както казах, идиоти на пътя има много, но е добре да осъзнаеш, в коя ситуация идиотът си ти.

# 125
  • Out of the Mix
Янтра, при мен глупости и т.н. не съществуват. Казвам какво виждам в реалността всеки ден с години. Явно не живееш в София, не шофираш в София, и изобщо не шофираш, навярно за добро.
Не се хаби толкова и не се старай. Изобщо нямам време и желание да ти чета целия ферман, да влизам в линкове, да чета и да ти отговарям, какво остава оборвам. Чепкай се с някой друг. Wink

Към авторката за мъжа й и паркирането с моцуната:
Принципно е по-удачно да се паркира с "дупето" назад, защото когато излизаш, ти е много по-лесно, бързо и безопасно. На нашия паркинг всички се познаваме и знаем кой с коя кола е. Е как от 20 коли, 3 на жени, само тези 3-те паркират криво, с предницата напред, ъглово, взимат по 2 места в повечето случаи, и ние се кривим като не знам какво.

# 126
Авторката написа, че човекът е преместил колата си, за да влезе тя.

Да, видях сега. Писах, докато четях дългия пост с глупостите, в който се прави на над нещата и влиза с пасивна агресия. Значи шофьорът, когото изкарва несъобразителен идиот, все пак се е преместил. И това го казва чак на осма страница, гарнирано със здравни уточнения. Здравните съображения са доста съществен довод и някак чак сега да ги даде, не ми звучи автентично. Ясно, че целта е да ти стане виновно от драмата на бедния човек и да го извиниш за глупостите , които е сътворил. Личният ми опит с такива дискусии обаче е, че последствие винаги драмата се е оказвала лъжа, за да ти запуши устата.
Като ще споделяме епикризи, аз самата имам проблем с целия гръбнак, коленете и глезените. Знам много добре какво значи трудно измъкване и напъхването, особено в ниска кола.
С две думи, ясно ми е как звуча, но продължавам да не вярвам на авторката и версията ù.

# 127
Че защо да не вярваш на авторката? Всичко се връзва - спряла идиотски, развикала се на човека, който е спрял като хората, накрая по-умният е отстъпил и си е изместил колата.

# 128
Кефи ме авторката с какво хирургическо старание заобикаля въпроса как е изпълзяла от ужасното запушване, дето не можела да си отвори вратата Simple Smile Обаче в детайли разказва някакви глупости, нямащи общо с тази тъй проблемна ситуация, за която чак тема пусна. Ясна е работата.
Аз на кого казах, че съм се развикала? На шофьора или на комшията? Как бих му се накарала, ако не беше там? Изчаках го естествено, къде ще ходя. Изкара си колата и влязох по нормалния начин през шофьорската врата. Не бих могла да прескоча по физически причини. И някъде го написах.

Не съм го мълчала точно това нарочно, сега ще паднете ли в благодарности към добрия човек, че е благоволил да се премести. Боже. И после - не влагай емоции. Толкова живо ви интересува как съм си влязла, че основното не ви вълнува. Нахалницата е успяла да си тръгне, какво я е принудило да влиза по различни начини не е важно, ама тя нарочно мълчи, нещо е скрила и за нещо лъже. Довелото до там да се чудите как съм излязла няма значение. Щом си е тръгнала, пък ето даже и във форум пише, сто процента се лигави излишно, я да намерим за какво да се заядем.

Вървим към нагнетяване на обстановката, дайте го малко по-милостиво.

# 129
  • София
Значи, Ревоукър, ти ходиш да проверяваш всяка кола от 20 коли, всеки път как е паркирала? Joy Аз винаги паркирам на задна, по-удобно е, маневрата е лесна, и после излизаш супер бързо. В разказа на авторката, мъжът е паркирал на предна и после му е било трудно да излезе Wink Някои мъже правят ужасен заход, между другото, и после 5 часа се нагласят в очертанията.

Ще дам пример веднъж как мен ме запушиха без вина. Спирам на зоната на Mall of Sofia, и като се връщам, един убавец спрял на пътя на аварийки, така че нямам никакво пространство за каквато и да е маневра да изляза, понеже и от двете ми страни коли, а моят път за излизане е точно там, където е той. След като го почаках сигурно 10 минути (даже ми изтичаше смс-а, та нямаше как да се разходя без да пусна друг), и аз му казах няколко думи. Ето, случват се такива неща. Ама можеше да трябва да тръгна спешно. Някой колега шофьор от мъжки пол може би и по-агресивно щеше да му реагира, или да му одраска колата.

# 130
Изключително е съществено как си успяла да влязеш, след като оплакването ти е, че не си успяла, защото онзи ти е запушил колата.
Мен ме втриса от несъобразителни хора. В случая изначално несъобразителната си ти. Не си съобразила габаритите на колата си и мястото за паркиране. Не си съобразила отношението си. Нормално е да си гледаш личния комфорт. Обаче очакваш, че заради размера на колата ти хората ще пренебрегнат техния си комфорт и ще паркират по-далеч. Ти бъзикаш ли се, или наистина си толкова нагла? Смисъл, виждам просташката пасивна агресия в постовете ти, но чак толкова?
И за капак твърдиш, че викане и крещене не са едно и също. Хаха.

# 131
О, рано е да пийнеш нещо и да се успокоиш, ама едно безалкохолно коктейлче може - листа прясна мента, лимон и лед, ако обичаш да ти е сладко, може да добавиш и сироп от бъз. Чудесно е, разхлаждащо, ободряващо и повдигащо настроението. Много нерви, много егоцентризъм. В неделя сутрин си дращим, пиейки си кафето, никой нищо не ти нагнетява. И също доста избирателно четеш и коментираш, нито веднъж не видях да отговаряш дали изобщо допускаш грешката да е в теб. Позицията на горката жертва май ти е по-удобна, и на паркинга, и в темата.

# 132
Абе Нарциса бе! Какво значи чак сега. И да го бях помолила учтиво, и да го бях набила, за да си вляза в колата, и паяк да бях повикала, и пеша да се бях прибрала, какво общо има това с неговата постъпка, която е и си остава нещото, за което искам да ми кажете дали е правилно! Тотално никакво значение няма дали съм имала причина да не прескоча седалките, сега да седна да се жалвам ли. Много държите да омаловажите това, което мен ме е притеснило само защото в крайна сметка съм се прибрала. Просто невероятно!

# 133
  • София
Хубаво де, развикала си му се, човека си е преместил колата и си излязла. Случката приключва, човека е бил достаъчно културен да не се прави на интересен, другия път просто го помоли човешки да си премести колата и готово. Аз не се карам, просто от една муха правиш слон и изпускаш най-същественото. И същото правиш сега с форума, фокуса отново е на това, че някой те напада ЛИЧНО,  и ти трябва да се защитаваш със зъби и нокти. А това въобще не е така. Ние сме непознати и анонимни, пишем по тема, според това как сме я разбрали, може да не ни е станало всичко ясно, осен това всеки си има различен критерии и мироглед.
Общо взето по темата: нищо не се случило, може и нарочно да е паркирал, но се е преместил, (не те е стиснал за ръката както някои съфорумци, тогава наистина щеше да е неприятно). Живей си живота и научи механизми за излизане от такива конфликтни ситуации без да прегаряш емоционално за всяка такава случка, защото това е много зле за теб.

# 134
  • София
Абе Нарциса бе! Какво значи чак сега. И да го бях помолила учтиво, и да го бях набила, за да си вляза в колата, и паяк да бях повикала, и пеша да се бях прибрала, какво общо има това с неговата постъпка, която е и си остава нещото, за което искам да ми кажете дали е правилно! Тотално никакво значение няма дали съм имала причина да не прескоча седалките, сега да седна да се жалвам ли. Много държите да омаловажите това, което мен ме е притеснило само защото в крайна сметка съм се прибрала. Просто невероятно!

Ами казахме ти го вече - да, правилна му е постъпката, защото не е длъжен да се съобразява с несъобразително паркирали коли. Паяк няма да вдигне правилно паркирана кола.

Общи условия

Активация на акаунт