WIZZAIR - 48

• 36 542
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
  • Цюрих
Явно аз някак си минавам между капките все. Пътувала съм си със швейцарско ножче, хем голямо и с няколко функции, не са ми го вземали. Последно си летях и с голяма раница и отделно малка дамска чанта. Ама като гледам всички синлетяха с големи раници, нищо че пише 40/30/20.И вече пускат с храна, преди не даваха. Вадеха ми я от чантата.

# 586
Искам да занеса лютеница в ръчния. Ако я прехвърля в три малки бурканчета до 100 мл, дали ще мине? Rolling Eyes

Вече съм подарявала веднъж лютеница на охраната. Laughing

# 587
Антиока - Тирана също. Късите околочасови полети прегледай. Италия - Албания.
Ъъъ... Антиока? Къде е това?

Иначе и Италия-Румъния, както и Словакия-РСМ

# 588
Искам да занеса лютеница в ръчния. Ако я прехвърля в три малки бурканчета до 100 мл, дали ще мине? Rolling Eyes

Вече съм подарявала веднъж лютеница на охраната. Laughing

Би трябвало да мине. По правилата е, ама не съм пробвал де. Ако на бурканчетата пише вместимостта ще е по-добре.

Антиока може би е Анкона.

# 589
Да, проверих и Анкона. Значи засега що годен евтин флекс:

Братислава-Скопие 9.90 евро флекс, билет 17.99 евро
За 9 ноември, 4 декември, 6, 8, 10, 13, 15 януари

Бари-Тирана за целия декември, 9.90 евро флекс, билет 17.99 евро.

Анкона-Тирана през целия декември полети флекс 9.90 евро, билети 14.99
като на 18 дек. и 1 януари билетът е 9.99,  флекс - 12.85
6 февруари - билет 9.99 евро, флекс 9.90 евро

# 590
Антиока - Тирана също. Късите околочасови полети прегледай. Италия - Албания.
Ъъъ... Антиока? Къде е това?

Иначе и Италия-Румъния, както и Словакия-РСМ

Така, де, Анкона съм искала да напиша. Joy

# 591
  • Luxemburg
Да, проверих и Анкона. Значи засега що годен евтин флекс:
Братислава-Скопие 9.90 евро флекс, билет 17.99 евро
За 9 ноември, 4 декември, 6, 8, 10, 13, 15 януари
Бари-Тирана за целия декември, 9.90 евро флекс, билет 17.99 евро.
Анкона-Тирана през целия декември полети флекс 9.90 евро, билети 14.99
като на 18 дек. и 1 януари билетът е 9.99,  флекс - 12.85
6 февруари - билет 9.99 евро, флекс 9.90 евро
Благодаря ви на всички. За съжаление багажа е скъп и тотално се отказах. Уиз за пореден път ще ми помогнат да направя обиколка из Европа. Няма начин да платя само за самолети за семейството ни над 1200€. Ще си ходим с колата. Така ще видим коледните базари на няколко европейски столици. Лятото с всички такси ни излезе под 500€ (без амортизация на колата), зимата ще е повече и като ще давам 1200€, поне да видим нещо повече и да ни е хубаво. Само дано времето не ни изненада и пътищата да са затрупани със сняг. Имали сме такъв момента в Австрия преди години, но глобалното затопляне нещо променя нещата напоследък, но кой знае.
Обикновено колко време предварително пускат билетите - 6 месеца?

# 592
Обикновено колко време предварително пускат билетите - 6 месеца?
Няма такава закономерност. Пускат се билети директно за цял сезон, а той се състои от 5 или 7 месеца общо (съответно зимно/лятно), така че не може да се отговори на "колко време предварително". Аз съм си купувал билети и 11 месеца преди датата на пътуването.  Още от септември или октомври като пуснат за целия летен сезон догодина, това означава, че е да речем 6 месец преди края на март (от когато започва лятното разписание), но в същото време е и 12 месеца преди следващия октомври (когато е краят на лятното разписание). Обикновено в началото пускат високи цени и еднакви за всеки ден. Не е изгодно да се купуват веднага след пускането на ново разписание.

Когато е директен полет без прекачване и пътуването не е обвързано с хотелски резервации (щом се прибирате в БГ за празниците), не е нужно да си взимате флекс, излиза много скъпо като е за толкова хора.

# 593
  • Luxemburg
Много благодаря diziler. И аз съм останала с впечатлението, че в началото цените са много скъпи и се чудих сега за Коледа кога е трябвало да гледам. Може би чли - август. Както и за лятото може би още декември месец трябва да резервирам.

# 594
сега за Коледа кога е трябвало да гледам. Може би чли - август.

Гледа се постоянно откогато пуснат билетите. Може и с price alert, не персонално. Датата на Коледа винаги е известна. Според мен минава малко време в началото с по-високи цени, после падат. Като за Коледа може и с първоначалните цени да вземеш, все ще са по-ниски от цените към края.

# 595
ronicat, не знам дали разбра, че може първо да купиш билет с евтин флекс и после да го прехвърлиш на друг полет с евтин багаж, и накрая отиваш на твоя полет.
Много благодаря diziler. И аз съм останала с впечатлението, че в началото цените са много скъпи и се чудих сега за Коледа кога е трябвало да гледам. Може би чли - август. Както и за лятото може би още декември месец трябва да резервирам.
За Коледа е доста специфично, по-скоро се вдигат. Иначе аз наскоро купувах едни билети за месец по-късно. За 2-3 дни цената се смени няколко пъти нагоре надолу.
В гугъл флайтс като пуснеш полета, ти дава инфо дали цената е ок и история на цената

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 13:14 от m@ria

# 596
Явно аз някак си минавам между капките все. Пътувала съм си със швейцарско ножче, хем голямо и с няколко функции, не са ми го вземали. Последно си летях и с голяма раница и отделно малка дамска чанта. Ама като гледам всички синлетяха с големи раници, нищо че пише 40/30/20.И вече пускат с храна, преди не даваха. Вадеха ми я от чантата.
Преди няколко седмици на връщане от Аликанте искаха да си извадя ножичката за кожички и да я покажа. Пътувам с нея от години и никога не са ми правили проблем, не ми я взеха все пак. На приятеля ми пък искаха да му видят едно парче турон, което взе за подарък. 😂

# 597
принципно малки остриета под 5см се допускат, но също така принципно човека отговорен за сигурността има последната дума, така че дори и да се допуска, той може да ви го вземе. Та навлизането нарочно в сивата зона си е риск. В крайна сметка ако ножчето не е някакъв спомен или нещо скъпо няма толкова голямо значение.

# 598
За Коледа аз ги следя от края на лятото. Най-изгодни цени имаше в началото на август. Същите цени не помръднаха до миналата седмица. От тази седмица цените рязко се удвоиха. Говоря за една и съща дестинация, едни и същи дати.
Миналата година за същата дестинация имаше хелоуинско намаление. Възможно е към края на месеца да има отново промо цени за конкретни дати и после да скочат тройно. Миналата година бяха достигнали страхотно високи цени. Конкуренцията ги биеше по цени.

# 599
Имам кредити от анулиран от мен полет. Мога ли да ги ползвам да платя  резервация, в която освен мен има и други пътници?

Общи условия

Активация на акаунт