WIZZAIR - 48

• 36 508
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
Ами 2%, толкова си е. Но не в пари, а Уиз кредити.
Ако някоя друга карта дава 2% или нещо близко, по-добре с нея, но не мисля, че има такава българска карта.

# 691
2200 лв са 4400 точки на месец или 22 лв кредити.
Ама и това не е непременно така. Зависи КЪДЕ са изхарчени тези пари. Ако има изхарчени на сайта или на борда на Уизеър, се умножават по 2.

И всеки месец харча различно с тази карта, не е непременно толкова. Понякога повече, понякога по-малко.

А и най-голямото предимство на тази карта е включеният WDC, който иначе трябва да се плати, ако си без тази карта. И този WDC ти дава по-ниски цени на полетите.  Защото годишната такса за тази карта е доста по-ниска от годишната такса за WDC, тоест това членство се избива още от първия ден. И всичко друго е просто over. Точките са просто.. подарък от това, че плащаш с картата.

# 692
  • София
Много сметки, много нещо. Вие мислите, че купувам билети за цяла тумба ли? Ами или за себе си, или за двама души. Не летим повече от двама (на моя сметка). Каквито и сметки да си правите, най-вероятно ще са криви, защото не знаете на каква цена са самолетните билети, които съм купувал.  И повечето флексове, които накупих през годината бяха по 5 евро, само един беше 6.75.   За февруари купих 2 флекса по 10 евро.  Как решавате, че съм накупувал флексове по 11 евро? И откъде знаете на каква цена са билетите, които купувам? Без да знаете това няма как да правите никакви сметки. Аз лично не ги правя, но Вие ги правите вместо мен, интересно. Да намеря какви са цените на всичките билети, които взех през 2024 и да Ви ги пратя на ЛС.  По мой спомен Бове беше 20+40 лв, Базел 20+60 лв

Не, няма нужда да ми пращате какви билети сте си купил. Опитвам се да разбера дали тази карта си заслужава.
Математиката само ми помогна в този случай, другото дори не искам да го коментирам.

А и най-голямото предимство на тази карта е включеният WDC, който иначе трябва да се плати, ако си без тази карта. И този WDC ти дава по-ниски цени на полетите.

Платих миналата година WDC и на практика го ползвах само веднъж при закупуването му, с което платих редовната цена на билетите. За дестинацията, която най-често пътувам, дори с него не постигам и наполовина от цената на конкурента.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 11:31 от veka

# 693
Както казах (но сме писали едновременно и може би не сте го прочели), годишната такса за Wizzair кредитната карта е много по-ниска от годишната такса за WDC членството. И това се избива веднага. Точките са си отделно, не всеки се бори за тях. Но ако се научите да плащате всичко с тази карта и да не плащате почти нищо в брой, ще останете доволна от резултата. Например режийните (през ePay с въведената W!Zz картата или през банкомат на ДСК с Wizz картата, кликвате на Други услуги - Битови сметки.. и въвеждате клиентските номера, отнема няколко минути за 3 сметки) и т.н.

Ако имате въпроси, пишете в темата за кредитната карта на Уизеър

# 694
  • Beyond the stars
Както казах (но сме писали едновременно и може би не сте го прочели), годишната такса за Wizzair кредитната карта е много по-ниска от годишната такса за WDC членството. И това се избива веднага.

На мен тази калкулация ми е напълно достатъчна. Поне веднъж годишно купувам билети с WDC , а точките са бонус, който колкото - толкова.
Практически не я ползвам като кредитна, плащам всичко през нея и възстановявам с банкирането в рамките на деня.

# 695
Точно така е. Поне засега, има сметка от картата. Учудвам се как не вдигат годишната такса, а вдигнаха цената на членството през последните години.
Платих миналата година WDC и на практика го ползвах само веднъж при закупуването му, с което платих редовната цена на билетите. За дестинацията, която най-често пътувам, дори с него не постигам и наполовина от цената на конкурента.
E ако е било само веднъж, тогава не си струва, защото не може да се избие. И ако не летите често, тогава не Ви трябва нито картата, нито членството.  Те са изгодни за по-чести пътувания. Ако ще е веднъж в годината, по-добре е да си платите полета на регулярната му цена (с 10 евро отгоре, на посока) и това е. Иначе не се избива.

# 696
  • София
E ако е било само веднъж, тогава не си струва, защото не може да се избие. И ако не летите често, тогава не Ви трябва нито картата, нито членството.  Те са изгодни за по-чести пътувания. Ако ще е веднъж в годината, по-добре е да си платите полета на регулярната му цена (с 10 евро отгоре, на посока) и това е. Иначе не се избива.

Благодаря за заключението, но не чете внимателно, както винаги. Исках и аз като вас да пътувам безплатно с Уиз, но разбирам, че за 4-5 пъти в годината и хиляда алабалистики с флексове не си заслужава да имам Уиз карта.

# 697
Флексовете изобщо не са задължителни, от 1 година се занимавам с тях. Ако не ви пука дали ви разбутват полетите, пътувайте си и без флекс. Аз използвам флекс, откакто ми се прецакаха едни полети с прекачване и ми смениха часа на една от отсечките, при което трябваше да изпусна прекачването и купувах първия полет наново, изцяло нов билет. Много хора пътуват безплатно с Уиз, просто плащат предимно с картата и ограничават кеш разплащането, за да се трупат точки на Уиз профила. Колкото повече плащате, толкова повече точки се трупат.  Чак "алабалистики" не правя. А и.. описаните случаи засягат мен, защото описвам своя начин да ползвам картата. Всеки си ползва  тази карта по различен начин и си прави резервациите по различен начин. Не се нахвърлям на скъпи полети веднага, при мен цената определя датата на пътуването, а не обратното. И аз не знаех, че не чета внимателно "както винаги". Но няма значение. При 1-2 полета годишно, няма смисъл от купуване на WDC.

# 698
  • Beyond the stars

Благодаря за заключението, но не чете внимателно, както винаги. Исках и аз като вас да пътувам безплатно с Уиз, но разбирам, че за 4-5 пъти в годината и хиляда алабалистики с флексове не си заслужава да имам Уиз карта.

Зависи на каква цена са ви билетите. Пролетта за Катания ми бяха напълно безплатни понеже бяха общо 90 лв. и изцяло ги платих с точки. Билетите сега до Бергамо ми бяха 30,50лв. след приспаднати точки, но това са билети, които на редовна цена с WDC бяха 70-80лв.
Та зависи от зависи.

# 699
  • София
Според мен за да прецените дали картата си заслужава, можете да направите следната сметка. Изчислявате колко пари ще харчите с нея на месец и после за година и това колко кредити ще ви генерира. Вадите годишната такса от тях и всичко останало ви е бонус в т.ч. членството за 6 човека, което струва 70 евро. Например, ако харчите 1500 лв. на месец, това са 18 000 лв. на година или 360 лв. от точки. Значи ще имате поне 300 лв. бонус за самолетни билети. Колко билета и за колко човека зависи от цената, но пък и тя е по-ниска заради WDC и то за вас и още 5 човека.
А по темата за точките от по-рано - не е толкова сложна сметката - на всеки изхарчен лев през картата имате 2 ст. бонус за билети, точно 2 %, което не е никак малко. Аз имам и друга кредитна карта от ДСК и с нея получавам бонус в пари, но е 1%, реално ми се избиваше годишната такса и оставаха 50-60 лв. аванта. Определено с Уиз картата предимствата са повече и сега ползвам основно нея.

# 700
Аз имам картата от приблизително 8 години, струва ми се (веднъж подменях вече пластиката, и новата изтича след 2 години). Приблизително оттогава не съм плащала билети кеш, а се разсипвам да летя, с изключение на март 2020 - юни 2021, когато бях натрупала един бюлюк точки, които не можех да изхарча. Не се занимавам с флексове засега, може би догодина ще ги разгледам, но не пътувам с багаж (или с раница, или макс с приорити, ако нещо се наложи). Пътувам или сама, или с още един човек. Ако сте четирима души, плащате и за куфар и не дебнете евтини билети, тия 800 лв. може да са ви и едно двупосочно пътуване, ако не и по-малко. На мен ми стигат за годината (имам поне 10 двупосочни полета на година, един или два от тях се случва да са с конкуренцията). За мен картата има страшен смисъл - от дъвка до автомобил купувам с нея. За друг може и да няма. Аз си летя без пари, не плащам и за WDC.

# 701
Аз имам картата от приблизително 8 години, струва ми се (веднъж подменях вече пластиката, и новата изтича след 2 години).
Няма как да е от 8 години, защото пуснаха тази карта в началото на юни 2018 г., аз си я извадих още в първата веднага и служителите в ДСК на Попа (в София) още не знаеха условията и се излага навероятно. На колцентър ми казваха едни неща, в офиса на банката други неща... Питам "таксуват ли се СМСите", едните казват едно, другите друго, голям купон лятото на 2018, и за работещите в ДСК си беше тъмна Индия.

# 702
Здравейте!
Ако си купя билети само с ръчен багаж, може ли в последствие да добава опцията  Priority?

# 703
  • sf
Да, но ще е по-скъпо.

# 704
Ние пътуваме 4-ма и пак успявам да платя билети с точки. Обикновено взимам билети по 20 лв и багаж на връщане. Едно пътуване е около 200 лв. За мен само безплатния Wizz discount club е бонус.

Общи условия

Активация на акаунт