Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 078
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Много са. За това тегло доколкото помня максимумът е 12 капки. Повлиява ли се при 8 капки? Аз при 20кг дете съм давала 10 капки и е имало ефект. Дозата за възрастен е между 20-40капки, така че 15 за дете под 2г. Ми се струва прекалено.

# 151
Ангината е моят най-голям проблем тази година. Синът ми изкара 4 от началото на годината до сега. Направих всичко което чух, прочетох или се сетих и до този момент решение на този проблем нямам. Пусках секрети преди да започне антибиотика, 10 дена след като го спре, на цялото семейство, тест за мононуклеоза, АСТ, бърз тест за стрептококи и всичко е отрицателни, но той пак си прави ангина, пак е с високо ЦРП, болки, налепи, температура и на антибиотик. Ако някой открие решение на този проблем моля да сподели, давам всичко за да приключи този ад. Усетя ли само малко лош дъх от устата му и изтръпвам, давам пробиотици, смуче бонбони с индрише, давам бронховаксом, Вит ц, Вит д, Флавон взех и не знам къде ще му излезе края. Много се надявам да успеем да се преборим без да се налага да вадим сливиците.
Така бях и аз, какво ли не дадох, но тогава в отчаянието си действах без план и хаотично. При нас продължи обаче 2 години и беше облекчение ваденето на сливицити защото за всички беше много натоварващо. Студеното не влияе според мен, но и аз така го пазех. Секрети са били чисти и пак ЦРП 100.

# 152
  • shumen
Хексалгин е по капка на кг телесно тегло.Според мен най-много 12 капки.
Ваня,аз избягвам да давам студено,заради гърлото,но сладолед давам.След това давам вода да пие,но топла.

# 153
Моля зайте съвет/насока ,5 прием от антибиотика, но детето все така с висока температура . Сигурно е грешна диагнозата или пйк не е за този Аб ,пие медоклор.
Нашата педиатърка, на която имаме доверие ходим при нея д платен преглед е на почивка ,водя го на преглед при някакви идиоти изкарали диплома за лекари и не стават за нищо! Говоря така защото ми писна ,водя го едни казват нищо му нямоло,даже викат зъби дане са ,друга ангина казва.

# 154
Според мен е ковид. Тестове само на малкия ли правиха? Тези за ковид, може и да зависи от щама, но не позитививат много скоро, а на 3-4-ти ден от първи симптом. При вас май ги направиха на следващия ден след първи симптом, т.е твърде рано. Ако е вирус, АБ няма да помогне.

# 155
Ради, температурата намаляващо висока и разреждаща интервалите ли е? Ако е все така брутално висока и на често е добре да се иде на лекар, даже снимка да се направи, дори и да не кашля. За мен не е нормално след 2 дни антибиотик да продължава. Антибиотика иначе е широкоспектърен и хубав, но това нищо не значи ако има нещо резистнетно.

# 156
Колко дни е с температура?
В нашият случай беше около 5 дни с 39 и нещо като постепенно през деня се подобряваше и още един-два с 38. Както казах не се мъчех да я свалям, просто я следях и поддържах постоянна връзка с лекар. Имаше и сополи. Аз се разболях също и поне при мен сополите бяха като камък. Успеех ли да се издухам, усещах веднага как се връщаха.
 След като падна температурата си казах, че минава. Появи се кашлица следващата седмица и то чуваха нещо единично на слушалки, кашлицата се влоши. Въпреки че ЦРП-то падаше. Беше изписан антибиотик с диагноза без изследвания атипична инфекция. Казаха, че не е нужно да се определя точно каква, защото клиничната картина и лечението са еднакви за различните видове. В този случай казаха, че антибиотика е малко по-специфичен.
Но 41 градуса звучи бая много.

# 157
  • shumen
При ангина е поддържал Т по 3-4 дни.Щом спрат налепите спира да вдига и Т.

# 158
Дойдохме отново на преглед в болницата детско отделение . Решиха да ни оставят с диария и повръщане ,което е банално,защото първо е нормално детето да се продриска при наличието на антибиотик и празен стомах (от сряда не е ял и троха) само снощи изака рядко и сутринта съвсем малко. Позиви за повръщане има ,но само когато се опитва да засуче ,но му е запушен носа и няма как да диша докато суче и затова му се сгажда . Обясних това и тук ,но те си знаят тяхното,чакаме изследванията ...

# 159
Няма значение с каква диагноза ви приемат,важното е да е под наблюдение и да го оправят.

# 160
Близко детенце с ковид беше точно с много висока температура и разстройство.

# 161
Излязоха резултатите казаха ,че е бактериална инфекция ,ще е на аб венозно

# 162
  • shumen
Ради,няма значение от диагнозата.Важното е,че е под лекарско наблюдение и дано бързо го оправят детето.
Венозните АБ действат по бързо.

# 163
До сега не сме имали каквато и да е бактерия ,някой наясно ли е как може да сме се сдобили с нея,от какво да го пазя

# 164
Как да не сте имали, нали е пил антибиотици и предните пъти?
Дано венозния антибиотик подейства бързо!

Общи условия

Активация на акаунт