Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 062
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Вчера бяхме при педиатър ,оказа се ангина ,на антибиотик е.
Да до вчера беше 39,но снощи и сутринта поддържаше 41 градуса . От 25 юти до днес ни е 3га ангина . Моля ако тякой знае какво да направя по въпроса с ангините нека пише.  Аз ,брят ми и сестра ми от деца боледуваме само от ангина ,детето на брат ми е на 7 г и също все е с ангина ,сега и моето дете . Майка ми и баща ми нямат такъв проблем ,не знам от къде идва това чудо. Аз ако изпия една студена лимонада и на следващия ден ви е кухо гърлото и се почва... на малкия не давам нищо студено доа пие или яде ,какво се случва .

# 136
Ради, от 8-годишна до 19 постоянно бях с ангини. Все от студени неща ме пресичаше и лекуваха с антибиотик, не знам дали е било правилно. От 19 досега (10 години) просто се научих да се пазя. Внимавам със студените храни и напитки. За това време 2 пъти съм имала ангина, и двата пъти бактериална като усложнение след вирус. Та като му знаеш слабото място, пази си го повече. Възможно е и да е вирусна ангина и да няма реална нужда от АБ, но това биха показали изследвания - ПКК и ЦРП. Едно време просто като чуеха ангина и веднага изписваха АБ, сега мисля, че може да се пуснат едни изследвания, които да покажат в рамките на деня има ли реална нужда или ще мине с локално лечение.

# 137
Пазя го ,там е въпроса че го пазя и хак е с ангина . Последните 2 пъти беше виновна свекървата,защото въпреки че знае тя му давала студено . Този път не сме дали и пак е с ангина .
Предишната лекарката заключи ,че й се струва бактериална и изписа само спрей за гърло и изопринозин-мина за няколко дни ,но и не вдигаше повече от 38,5° температура + се хранеше и играеше хо цял ден,все едно не беше болен,но тази я кара на легло и с висока температура за това и се съгласих на антибиотика. От както забременях (вече 2 г и половина) се лекувам само с хомеопатия за гърлото и гаргара със сол ,защото още го кърмя и друго не може ,но все си ме дразни гърлото . Не разбирам какво е това чудо,други хора се наливат с ледено ,а ние от една чашка и вече сме болни

# 138
Специално за кърменето не е така, могат да се пият доста лекарства, включително почти всички антибиотици при нужда.
Ангината с налепи ли е или не?
Аз бих пуснала микробиология на гърлен секрет 7 или 10 дни след края на антициотика. Бих пуснала и на всички в домакинството, защото някой може да е носител и да разболява детето. Особено пък щом все имаш проблем с гърлото си е задължително да се пусне микро.
Омнибиотик Имунд, след края на антициотика доста би подобрил положението според мен, но пък детето е малко и не може да смуче, та май няма как да стане. Но може ти да го пробваш. Не знам от колко години се дава Бронховаксом, ако става за малки би могло да се пробва.
Детето продължава ли да вдига толкова много? Ако до утре вдига толкова на фона антибиотик у добре да го види лекар.

# 139
Така и предполагах, че е с ангина и затова попитах за сливиците. Този път с ангините съм го минала, не искам да си спомням. Само ще кажа, че изпи над 30 анхибиотика, през 2-3 месеца в болница и накрая просто никой АБ не помагаше. Извадиха сливиците и се приключи. Преди това съм инвестирала буквално хиляди левове. За мен бяха грешни леченията от самото начало и после вече беше сложно. Не знам какво да те посъветвам.

# 140
Radi, +1 за гърлен секрет 7 дни след антибиотика и на гладно, жадно, не мити зъби и не промиван нос. Повтарящи се заболявания, обикновено значи неизследвана бактерия и нелекувана с правилния антибиотик. След като изолирате,  лекувате и изследвате отново, до пълно изчистване. За мен е златист стафилокок, но вижте със сигурност, трябва си пълно излекуване (не липса на симптоми).

# 141
Тоест търлен секрет и за двама ни ?  Това ме ентерусуваше някой дя ми каже какво да направя ,зящото не съм наясно . Вчера питах педиатъркатя ,тя атговари дя дойдя друг път да говорим за това

# 142
Не само двамата с детето, а и таткото на гладно, жадно и немити зъби,както каза и Димитрова. Ако живеете с баби и дядовци и те, за да изчистите при всички ако има нещо. Лошото е, че по 20 лева на човек ще си стане сума. След евентуално лечение, където има нужда може ти да си направиш един курс с омнибиотик Имунд или Резиста форте. И двете се смучат и подобряват гърлената микрофлора.

# 143
  • shumen
Ради,да се оправя скоро детето.
Аз също избягвам да давам много студени неща,че и моя там му е слабото място.
Като се оправите пуснете всички един гърлен секрет,за да видите,ако има нещо да го изтребите.

# 144
И аз все топля прясно мляко,сок каквото е в хладилника топля,другото държа на вратичката на хладилника за нея някое плодово мляко примерно.

# 145
Аз не знам само при мен ли е така, но от миналият октомври досега сигурно 10 пъти ме е боляло гърлото без други симптоми и то за дълго време. Като си знам, че ми е слабо място и генерално се пазя. Правих неколкократно секрети от нос и гърло и абсолютно нищо. Пускала съм ПКК и црп и пак нищо. Даже си мисля тия дни дали да не потърся имунолог вече, че направо преглъщам със страх. Иначе последните 2 пъти мина от солени гаргари, ама чак се притеснявам дали наистина помага или е случайност...
Иначе като дете ми предлагаха многократно да махат сливиците и да се приключи, но се радвам, че отказахме с майка ми. Всичките около мен без сливици ги удря директно на кашлица и секрети в дробовете...

# 146
Ела, то има и хронични фарингити примерно, когато боли без причина.
Аз пък хич енпги пазя от студено... ядат ледени близалки, които им правя от пасирани плодове, пият мляко от хладилника...оня ден голямата смука и кубче лед, било забавно 🤣

# 147
  • Враца
Ангината е моят най-голям проблем тази година. Синът ми изкара 4 от началото на годината до сега. Направих всичко което чух, прочетох или се сетих и до този момент решение на този проблем нямам. Пусках секрети преди да започне антибиотика, 10 дена след като го спре, на цялото семейство, тест за мононуклеоза, АСТ, бърз тест за стрептококи и всичко е отрицателни, но той пак си прави ангина, пак е с високо ЦРП, болки, налепи, температура и на антибиотик. Ако някой открие решение на този проблем моля да сподели, давам всичко за да приключи този ад. Усетя ли само малко лош дъх от устата му и изтръпвам, давам пробиотици, смуче бонбони с индрише, давам бронховаксом, Вит ц, Вит д, Флавон взех и не знам къде ще му излезе края. Много се надявам да успеем да се преборим без да се налага да вадим сливиците.

# 148
А онова зеленото мазило пробвала ли си, гледах че го има и на спрей?

# 149
Момичета ,благодаря за съветите ,непременно ще пуснем гърлен секрет.
Исках да ви питам педито ми е писала Хексалгин по 15 капки ,до сега дявях по 8 ,мислите ли че са много 15 капки за дете на 1,11 г 12 кг ?

Общи условия

Активация на акаунт