Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 054
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Не е имала кожни прояви, обриви, дрисканици. Преди 3-4г. имаше запек. Непоносимостите както писах ги изследвахме от немай къде, заради една жестока кашлица, която продължи 4 месеца и не се повлияваше от нищо. Всъщност може и принципно пристъпните и кашлици да са имали връзка с непоносимостите в годините, но точно тази си се оказа съвсем болестна, просто голямото забавяне в лечението оказа огромно влияние в оздравителния процес.

# 121
  • shumen
При висока Т завивам в чаршаф напоен с оцет или слагам мокри кърпи на челото.
Ейпъл,дано всичко е наред и спрете диетата вече.

# 122
Пх,пак се почват вирусите. Да се оправят бързо всички болни.
Аз имам един въпрос. Ако знаете имената и координати на много детски очен лекар.
Малката която е на 3г забелязахме ,че си криви едното око и мига с него. И още куп признаци и си мислим,че има мързеливо око.
Стоя на кислород като се роди не знам дали има нещо общо. На 6м като беше я водих и всичко беше наред. Оф изпаднала съм в паника. Просто четох,че ако се лекува правилно е поправимо …

# 123
Доктор Филева във клиника Света Петка Варна.Там водя малката която си криви едното око.Като бебе също я е преглеждала моята е недоносена.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 23:28 от Ooop

# 124
Ние ходим във Визус, в София. Моите също са недоносени и дълго време бяха в кувьози. При д-р Чернодринска бяхме на първата консултация, тя е специалист точно при проблеми на недоносените. След това ходихме при д-р Драгоев. Много беше старателен при прегледа и с подход към децата. За съжаление не мога да накарам детето да си носи очилата, вече счупи 2, поръчах трети.

# 125
Доктор Филева във клиника Света Петка Варна.Там водя малката която си криви едното око.Като бебе също я е преглеждала моята е недоносена.
А каква ви е диагнозата. Носи ли очила за центриране (не знам как се казва).Не сме от Варна или София.Утре ще опитам да направя един преглед в града (ако някой се отзове в събота). Но каквото и да кажат, ще потърся и второ мнение при детски офтамолог (ние нямаме такъв).

# 126
Час след нурофен или панадол мога ли да дам капки Хексалгин ако температурата е все така висока?

# 127
Мързеливо око е. Да носим очила вече втора година и по два часа на ден закриваме здравото око.Аз очаквах драми хвърляне и тръшкане на очилата,но учудващо ги носи на 5.9г е.Ние сме от Русе но тук не видяха проблем,а детския офталмолог при който я водих на бързо претупва нещата.За преглед във Варна се чака около месец.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 08:39 от Ooop

# 128
Час след нурофен или панадол мога ли да дам капки Хексалгин ако температурата е все така висока?
Може да, предполагам е вече късно за отговор. Аз слагам свещичка Ефералган.

# 129
И аз препоръчвам свещички в спешното ни бяха казали,че сваля най-бързо

# 130
Ползвахме веднъж виналия месец и изобщо не му помогна и за това не ги предпочитам

# 131
Аз също не съм доволна от свещичките.
Принципно щом детето не прави гърчове е все тая дали ще свалите температурата. Бих казала, че е по-добре да не товарите бъбреци и черен дроб с лекарства през час. Вижте дали давате правилните дози Нурофен и панадол. Панадола аз леко го завишавам при много висока температура.

# 132
Хмм, а как да разбера дали ще направи гърч . Той още няма 2 г и за първи път вдига толкова висока температура. Малко странен съвет ми давате ,как така ако не прави гърчове да го оставя с 41° температура ,става въпрос за дете на 1,11 г ,което още не може да каже къде и какво го боли. И на мен не ми се иска да го наливам с лекарства ,но и не искам да стои с 41° температура и да го гледам как се мъчи и не може да стане дори от леглото .

# 133
Аз си спомням за 39 градуса, а това е температура, с която може да се седи (може аз някъде да не съм прочела). На 41 градуса изобщо панадола няма да се усети. Знам от нашата педиатърка, че в спешното слагат урбазон, той намалявал леко температурата.
Щом до 41 градуса не е направил гърч, няма и да направи. Но това наистана е екстремна температура.
Обикновено има пик на температурата и след като е вдигната толкова висока за няколко часа, после не стига пак толкова много.
Водихте ли детето на лекар?

# 134
Radi гърч се прави не от висока температура, а от рязко покачване. Даже на 38° може да направи дете гърч ако има предразположеност. Сливиците как са?

Общи условия

Активация на акаунт