Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 053
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Не да му правиш компреси, а с мокри ръце да мокриш свивките на ръцете и краката. Не имм харесва и протеститат, но няма как

# 106
Оцетени чорапки оже или на частта между коляното и глезена мокри тензухи 3 пъти по 15-20 мин са сваляли с 1,5°.

# 107
Аз съм слагала хладка вода в легенче и вътре и слагам барбитата да ги къпе, така си охлажда ръчичките поне. Иначе при такава температура аз лично хич не съм я питала дали ще търпи компреси, мокрене и т.н., директно слагаме. Иначе Дефендил примерно или Имунобор може да се добави като подпомагащо средство за да се пребори по-бързо организма с инфекцията.
Ние ще повтаряме изследванията за непоносимости след 2 седмици и ако всичко е наред започваме захранване според резултатите. Всъщност алерголога каза, че резултатите за пропускливостта и са добри, въпреки че показателя и е все още леко завишен. Продължава си този пробиотик, който пиеше досега за още 2-3 месеца и той иска да и давам Имунохелт, но честно казано аз това нещо грам не го харесвам и се чудя дали изобщо да го вземам или да и взема Дефендил.

# 108
Какви непоносимости има детето ? Питам ,защото и на моя му излязоха доста ,бяхме при Мустаков и много не му вярвам на резултатите .
Моя е на 1,11 г

# 109
Епъл, какъв пробиотик пие?
Аз съм доволна от Дефендил.
Чудя се дали вместо бронхоВаксом да не пробваме Рестив. Някой има ли впечатления? На една приятелка личната й казала Рестив и в почивките Биозин

# 110
Ей сега давам Бронховаксом, няма проблем, но на голямата не и понася. Пробвах да давам преди 2 години и започна жестока кашлица, моят баща реагира по същия начин.

# 111
Аз давах Рестив три месеца, но съвпадна и с махането на третата сливица, та не мога да дам впечатления. Септември мисля пак да започна.

# 112
Тони, детето дъвчеше ли ги? Гадни ли са на вкус, дало ли е отзиви? 😀

# 113
Свещички вместо Панадол.
При нас веднъж помогна чорапи с оцет и вода не помня колко на колко се правеха обаче....иначе и аз я мокря на мивката ....ест протестираше
+1 за дефендил двойна доза като е болно детето.
Шс 3,беладона също беше за по-висока т.мисля

# 114
Глутен, млечни, яйца, домати, но за периода на диетата са и забранени и много неща, към които няма непоносимост - например мъхести плодове, луканки, наденици, мед, черен шоколад.
От тази пролет дъщеря ми е пациент точно на Мустаков и мога само хубаво да кажа за него, безкрайно съм му благодарна. Когато отидохме при него вече знаехме за непоносимостите и дъщеря ми беше на диета, но той и назначи всички останали изследвания, с които стигнахме до същината на проблема и и назначи лечение, от което определено има ефект. Преди 3 месеца зонулина и беше 140, в момента е 70 при граница 61.
Диетите и ограниченията са отвратителни, спор няма, ангажиращо е, изморително, понякога и досадно, обаче всичко сме спазвали стриктно вече 5 месеца и се надявам, че контролите ще излязат нормални.
Сега видях, че има въпрос за пробиотика - Интестинал мукоза къмплийт пие, комбинирано е, доволна съм много.

# 115
Тони, детето дъвчеше ли ги? Гадни ли са на вкус, дало ли е отзиви? 😀

Дъвчат се да. Първите два пъти каза, че са гадни ама после си свикна и не сме имали проблеми. Уж са с вкус на ягода 🤣🤣

Ейпъл, много добре изглежда пробиотика. Как е на вкус? Вечния ми проблем 😆

# 116
Епъл, а какви бяха симптомите, довели до изследванията? Дъщеря ми от почти 2 години е с атопичен дерматит (сега е на 4.8г.,отключи се на 2.11г. Спонтанно). Дерматоложката ни е близка с Мустаков и каза, че по всяко време може да ме вреди за преглед, но според нея няма смисъл на този етап. Пробвах да изключваме групи храни за периоди, безрезултатно. Най-зле е зимата, когато стигаме до тежката форма на АД. Почнахме фототерапия, но се разболя и дали беше от вируса, или от терапията, но получи тежък обрив по меките части и казаха да спрем с нея, за да не пигментира. Чудя се дали да не почнем от октомври нова доза фото, но ми идва скъпо, а не знам нещо по ЗК покрива ли се и как става.
Тони, мерси. Май ще взема и аз да ги пробвам от есента. Тъй де, не аз, малкото 😀

# 117
На пъпеш има вкус и цвят, вкусно е.
Ела, за симптомите ми е сложно да говоря, защото и аз не знам кое от всичко беше симптом. Всичко започна с чисто алергични прояви - кихане, после повтаряне на една и съща болест години наред - гадна кашлица, хрема, почти винаги липсваща температура и някакъв сериозен възпалителен процес. Общо взето от едно червено гърло стига до ларингит, пристъпна кашлица, Пулмикорт за добро утро и лека нощ и така години. Антибиотици почти не е пила, нито до тогава се е случвало да кашля с месеци или да и тече носа с месеци. Лекувахме я във Варна при алерголог - за мен неуспешно, единствено основната диагноза се потвърди и в София - алергичен ринит, но там добавиха и вазомоторен, т.е. с друг произход и първопричина. Имаше и запек като беше на около 2г., но тогава никой не ми е споменавал за непоносимости. Тази пролет хвана нещо, не знам какво беше, но беше страшно, жестока кашлица, която даже и от Урбазон не се повлияваше...така от немай къде я изследвахме за непоносимости и разбрахме за тях. В последствие се оказа, че си е била от болест тази кашлица и след 4 месеца мъки и упражнения от други лекари, спря, благодарение на Мустаков.

# 118
Каква беше причината да изследвате за непоносимости ?
При нас гъша кожа ,понякога и слуз в акото

# 119
Мерси, Епъл. Дано наистина лечението помогне и да останат зад гърба ви тези неприятности!

Общи условия

Активация на акаунт