Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 002
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Ваня, може би е третата сливица...

И аз така мисля. Тя задържа бактериите и просто нямат “умирачка”.

# 91
Но пък след толкова антибиотици, пак ли не се изчистват? Иначе при нас след АБ пак е имало подсмърчане. Аз затова взех да си мисля, че е трета сливица при дъщеричката на Ваня.

# 92
Но пък след толкова антибиотици, пак ли не се изчистват? Иначе при нас след АБ пак е имало подсмърчане. Аз затова взех да си мисля, че е трета сливица при дъщеричката на Ваня.

Последния път, когато моето дете пи АБ и продължи след спирането му да има зелена хрема, беше точно когато се решихме да я махнем. После питах докторката защо не се е повлияла, въпреки че е било по антибиограма.  Та тя ми обясни, че бактериите са по сливицата най-вече, тя не е толкова кръвоснабдена, и АБ не й действа. Тоест като се спре, всичко си е по старо му. Също така в случая на моето дете, може да не е била огромна като размер, но тя каза че е била в гной, и това три седмици след антибиотик. Просто е нямало изчистване и това е.

# 93
Тя проблема с третата сливица го има от време на време, но се разпознава кога е уголемена, тогава говори носово, хърка, диша през устата, кашля, а сега няма нито един от тези проблеми, просто леко подсмърча. Това което мен ме дразни не е подмръчането, а рязкото издишане, все едно нещо нещо затъква вътре, дори не се чува нищо от от като го прави. Допускам, че това може и да е добит вреден навик от последния месец. Самото подсмърчане е толкова слабо, че не се забелязва почти, а духането на нос е 1 път през няколко дни...просто това дето го прави като издиша ме побърква.
Междудругото сега пие и бронховаксом....

# 94
То и при нас май е така, Тони. Даже сега си чисти гърлото, а сополи например няма. Чакаме датата за операция, но гледам да не го мисля. И без това имам други притеснения в момента и ми е свито сърцето. Поне операцията гледам да я избутам от съзнанието.

Вие как сте? Мина ли кашлицата?

Ваня, точно си мислех, че може да е просто навик, но и ти го допускаш. Но пък като се е изолирала бактерия...

# 95
  • Враца
Преди две години дъщеря ми беше с една херпангина и след нея започна едно постоянно въздишане. По време на вируса я болеше много гърлото и правеше така за да я облекчава, но остана и след като и мина. Три месеца се побърках, обиколих всички педиатри в нашия град, пусках и изследвания, кръвна захар, кардиолог, мерене на сатурация, УНГ, секрети, абе каквото се сетих и прочетох. Тя го правеше по едно време почти постоянно, а аз направо изпадах в ужас, все едно не и достига въздуха. Три месеца продължи това нещо и не се намери причина за него. Всички казваха, че е лош навик и наистина явно беше това, но беше побъркващо, ужасен период.

# 96
Да, нещо такова е и ме изкарва от нерви. Толкова пъти е имала сополи и никога не е правила така, а сега сопола е такъв че духа 1 път на няколко дни... Аз заради това пуснах и микро, да се успокоя, че няма нищо, ама то па взе че излезе...

# 97
И аз в Бургас масово около мен с бронхити включително и колежката ми ..аз с друго питане как почиствате ушите?пробвахме един спрей с масла но не им хареса на синът и мъжът ми ..

# 98
Ако има нещо упорито в ушите капи олио, най обикновено олио с капкомерче капваш по 2-3 капки от едната страна, детето да лежи и да погледа детско 30тини мин и после на другата, но подложи салфутка като се завърти. Аз след процедурата почиствам и леко с клечка, но не завирам на дълбоко. Малката имаше преди време тапа в едното ухо и след няколко дни олио тапата я намеше (ходихме на лекар да проверят).

# 99
  • shumen
Аз действам като Ваня с олио.

# 100
Според вас пречи ли капането на силвърскалер или коларгол и моксифлоксацина...

# 101
Не мисля, но като цяло не е ли в повече толкова неща едновременно?

# 102
Какво давате ,когато нурофен,панадол или хексалгин не свалят температурата или я свалят за час и после отново се покачва ?
Ефективни капки за хрема ?
Давам Виброцил ,но ако има нещо по-ефекгивто бих сменила

# 103
Ради, редувам нурофен и панадол на 4 часа. Ако температурата пак се качва -топкам ръцете във вода и мажа свивките на ръцете и краката. Ако е през деня - пълна ваната с топла вода и го оставям да поиграе, колкото може... Държа ги голи - само по памперс/гащи...

# 104
Температурата спада за час и след това е отново 39 + . Не мога да му давам на всеки час сироп  апък дя му правя компреси не търпи

Общи условия

Активация на акаунт