Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 030
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
Съгласна съм с мнението на Барбалена. Да не говорим, че усложненията си стават от днес за утре. Ето моето дете беше видимо здраво, не е издухвал нищо. Неделя се събуди болен, понеделник уши. И така нататък. В крайна сметка 5 дена давах АБ на пълната доза и още три приема на по-ниска. За четвърти последен няма да стигне. Но така е казала педиатърката - така правим.
Кофтито е, че до днес е на Аб и утре го пускам на градина, ама … с гледането стана сложно. Дано всичко да е наред. Аз работя принципно до 14ч, ама другата седмица колежката ми е отпуск и ще взимам и нейните смени.. дано си ходи на градина, че не знам какво ще правим както ще съм по цял ден.
Продължавам синкванон саше още две седмици.

Ейпъл, как е малката?

# 736
Ами не и е минало, но е по-добре от снощи и от тази сутрин. Кашля, но далеч по-малко от снощи и от сутринта, предполагам инхалациите са и повлияли. Ще видим довечера как ще е, дано да сме го овладели вече, че още една безсънна нощ не искам да преживявам.
Ще си стоим цяла седмица вкъщи, то при така стеклите се обстоятелства нямам избор, дядо и ще излиза отпуск да я гледа единия ден, защото съм на работа.

# 737
Ейпъл, как разбираш, че е спазъм? Дъщеря ми беше по същия начин, уж беше всичко наред и започна една кашлица с часове, без да спира. В спешното изписаха Пулмикорт и Вентолин при нужда.  Днес я водих при една позната пулмоложка и тя ми каза, при следващ такъв пристъп да я заведа преди да започна да давам лекарства, за да види дали получава спазъм. Ама хич не се сетих да я питам как да го разпозная този спазъм..?

# 738
Вече се чудя аз ли съм най-страхливата или най-голямата будала🤔...всички с по две деца около мен и още няма 40 дни бебето и пускат големите на градина никакво спиране дето се вика...
Аз я спрях месец преди секциото...после цяло лято...станаха 5м и половина...ходи вече тук там... колкото да не правим изследвания поне до декември така,когато водя бебето на ваксина ще взема бележка кл здрава и обмислям да я спра повечко 2 седмици примерно....

Иначе и аз съм съгласна с Барбалена....🙂

# 739
Хоуп, за щастие нямам богат опит със спазмите, 2-3 пъти е имала дъщеря ми, но усещам я просто. Започне ли да ми кашля през 2-3-5мин., без тенденция да се успокои, ясна е работата. Отделно, докато спи се чува едно такова по-особено дишане, викат му изострено. Специално снощи аз направих грешката да разредя Пулмикорта и вместо да я успокои, той я разкашля повече.

# 740
Пулмикорта хич не действа добре на голямата, после не спира да кашля. На малката не действа така... голямата ми се оплака, че я боли гърло, малката издуха 1 път носа вечерта...толкоз, но интереснотохе, че в неделя сополите бяха много смахнат жълт цвят, вчера сутринта също и се избистри.

# 741
И при моята дъщеря в началото когато правихме инхялации с пулмикорт беше добре,но последните пъти се видях в чудо.Първия път мислех,че не е от него но втория път се зачудих и го спрях и кашлицата спря.Днес в очната клиника имаше две дечица които доста кашляха,но срам не срам дръпнах моята от тях.

# 742
Има болести, при които Пулмикорта не помага, потвърждавам. Обаче си има и специфики относно това дали и кога да се разрежда или не, според алерголога, при който я водихме и откакто правя неговата схема като цяло не е имало случай да не помогне, просто снощи явно много ми се е спяло и хич не съм мислила какво правя..

# 743
Пуснах нова тема🙂очаквам ви
https://m.bg-mamma.com/?topic=1696972

# 744
Пак влизам с въпрос - малката беше със стрептококи в гърлото и изписаха антибиотик от събота. Много бързо се оправи, имаше сополи и още има от време на време, един ден температура, но от 2 дни започна много да кашля, най-вече нощем.
Трябва ли да ходим на лекар или да изчакам?
Не знам за стрептококите, но ние с таткото също сме болни и явно е някакъв вирус примесен в цялата работа.

# 745
Има нова тема. А по въпроса, зависи как кашля. Бих завела детето за слушалка, ако ме притеснява кашлицата. Нашият пулмолог казва, че кашлица не се лекува с антибиотик.

# 746
Здравейте мами.
Днес ми се обадиха от градината, че много кашлял.
Според вас дали да направим снимка ренгенова.
Много благодаря

# 747
Танче, пиши, ако искаш в новата тема. Тази е стара. Има линк два поста нагоре. Иначе аз снимка не бих правила - по-скоро да го преслуша лекар. Бих следила събота-неделя да видя дали наистина кашля толкова много. И като са го върнали от градината, ще трябва бележка от лекар, че е здрав, за да го пуснете пак...

Общи условия

Активация на акаунт