Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 052
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, дайте съвет какво да правя с АБ. Изписан е зинат за 7 дена. Да, но още като са го изписвали, сестрата е казала на докторката “ няма да стигне за 7 дена” и тя й е отговорила нещо от рода на “еее айде сега, ще дават накрая по-малка доза и ще стигне” т.е не е изписала втора опаковка. При изписаната от нея доза, АБ ще стигне за 6 дена. Дилемата ми е следната - да го давам 6 дена на пълната доза ИЛИ Или 5 дена на пълна и два на по малка? 🤯🤯🤯

# 706
След 5-тия ден сложи още малко вода и ще ти стигне за още 2 дни.

# 707
Не може ли да искате още 1 опаковка да изпишат? Как така ще се разрежда с вода, или ще се намалява дозата, не ми се струва редно?
Въобще не мога да разбера какво им се свиди на докторите да изписват повече бройки? Всичко се случва, може да се разлее, детето да го плюе, да не се съхрани правилно и е хубаво да има резерва, а не да се шашкаме какво да правим като не стига. Много ядове съм брала с тия антибиотици, все едно от джоба си ги плащат.

# 708
Ако ми се наложи да направя инхалация с Вентолин, колко време след Пулмикорта трябва да е? Досега само на сироп съм го давала и забравих да питам.

# 709
  • София
Ох, да ви се оплача сестра ми и племенницата са с Ковид. В непрекъснат контакт сме защото живеем в една къща. А тя като е на работа аз гледам малката.
Звъннах и питах личната лекарка, дъщеря ми отива на училище утре  не мога да я спирам без симптоми.
В тъпо очакване съм да се тръшнем и ние.

# 710
Toni, отивате на контролен на ден 5 и ви изписват още една опаковка. Ако е за бактерия, може и да не успеете да я изтрепете с по-ниска доза и т.н. правила съм си експерименти така, и два дни по-късно вдигна температура и пи още 10 дни след това антибиотик. И беше точно с един зинат..

# 711
  • варна
Пиша за да ми олекне ,направо ще се пръсна от напрежение .
Предстои ни пътуване извън страната ,планувано много отдавана ,а сина ми кашля от месец .Давах сиропи -нищо,заведох го при личната ,чу храчки изпиСа Аб и сиропи ,намаля кашлицата ,но си продължава .Днес издирих педиатър на частно ,човека го прегледа каза, че кашлицата идва от носа и да пускаме носен  секрет ,а докато излезе резултата да пие Аб и сироп  и спрей за нос и направо сумати пари за лекарства . Детето ,няма хрема ,видимо е здраво само тази досадна влажна кашлица с храчки .Иде ми да се тръшна на земята и да ревна .
Благодаря за вниманието 😭😭😭

# 712
  • shumen
Тони,заведи го пак на преглед и да изпишат още АБ,ако е нужно.Според мен не е редно да се разрежда или дава по-малко АБ.
1128,дано се оправи детето и да пътувате без проблем.Пускай носен секрет щом трябва.
Ваня,как е малечка?
Пуфето,дано не се заразите.Как е твоята?Оправи ли се?
Моя е горе долу добре.Сутрин прокашля и чисти храчки,но през деня почти не кашля.Дано се оправи напълно и до 5.10.са е пушка,че да не се чудят какво да го правят от танцовата,ако се тръшне болен в Гърция.

# 713
  • София
Danaeka , моето момиче е добре изкара си миналата седмица и се надявам да ни подмине сега.
Успех на твоето момче в Гърция дано е добре и да си изкара супер.

# 714
Здравейте, момичета! Малката на почти 3г тръгна на градина и в края на втората седмица се разболя. Още на следващия ден сутринта след като ни каза, че я боли гърлото, отидохме на лекар и хоп - положителна натривка от гърлото за стрептококи и веднага изписаха антибиотик. Същия ден вдигна и температура, това беше вчера. И днес - всичко минало, само сополи. Дали е минало? Толкова леко ли преминава по принцип? Бях се наплашила доста, но засега май е доста ок.

# 715
  • shumen
Пуфето,благодаря.Дано е здрав и си изкара хубаво.
Чери,ако не е скарлатина минава бързо.Но скарлатина ли е минава трудно.

# 716
Дани, същата работа, нищо драматично, буше и на детски рд....от тук нататък каквото сабя покаже.
А който беше в контакт с ковид, че забравих името, 2-3 дпи е инкубацията. Ние имахме много контакти с роднини деня преди едното дете да вдигне температура, но никой не се разболя. Леля ми я гушка като тъкмо беше вдигнала и тя ми каза, че е топла, тя също не се разболя. Само ние си четиримата се тръшнахме по домова книга.

# 717
  • shumen
Ваня,дано е добре малечка.То все не може да ги пазим и никъде да не ги водим.
Дано и кака и е добре и на училище.

# 718
Чери, може и леко да мине щом навреме е почнат АБ. Моята щерка за втори път е със скарлатина, беше 24 часа с температура и започнахме АБ. Още след първия прием си беше добре вече, само гърлото я наболяваше 2-3 дни.

# 719
  • Пловдив
Ако ми се наложи да направя инхалация с Вентолин, колко време след Пулмикорта трябва да е? Досега само на сироп съм го давала и забравих да питам.

На нас като са ни изписвали , са ни изписвали вентолин + пулмикорт заедно инхалацията. Тоест не е имало време между тях а си бяха заедно смесени в инхалатора.

Общи условия

Активация на акаунт