Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 032
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
Ако ми се наложи да направя инхалация с Вентолин, колко време след Пулмикорта трябва да е? Досега само на сироп съм го давала и забравих да питам.
Заедно в една инхалация изписват и при нас. Без физиологичен разтвор, само пулмикорт и вентолин. И аз за първи път правя с вентолин.

# 721
  • shumen
И при нас е изписван заедно в една инхалация.
Болните как са?
Моя е по добре.Днес го изпратих на училище.Да видим сега колко ще устиска.

# 722
Тази седмица при  нас в групата започнаха да отсъстват с мед. бележки😬😬😬

За рождени дни и аз се чудя не искам да я ограничавам както цялото лято...ама е и риск... освен само на най-близките ....сега края на октомври нейна приятелка има рд ...

И при нас са хартиени засега.🤔

# 723
Ми какво да кажа, едно от децата на рд каза, че му е лошо,  после му мина... Една майка каза, че вейното дете никога не е пило аб за 6 години...направо не знам как го правят.
Малката си спи спокойно, не хърка, сетринта и не подсмърчаше даже, но като промих излиза жълт сопол. Чудя се каква бактерия ще да е това, при това резистентна на гентамицин. За сига няма да бързам с антибиотичните капки, па да видим. Аз пак се връщам към едното време, като бях дете, спомням си че си имах цветни сополи, като по-голяма, ама никой не ми е обръщал внимание, нито аб капки, нито изобщо каквото и да е и ми минаваше....

# 724
Аз изобщо не помня капки за нос да ми е слагал някой. Спомням си много други бабини илачи за гърло, ама точно капки не помня.

# 725
  • shumen
Капки за нос и мен почти не са ми слагали.
Ваня,не знам как го правят,но и аз имам позната,която казва,че детето и за 10 години АБ не е пило.
При нас още от градината са с електронни бележки,който се заплащат по 3 лева.

# 726
Никога не съм плащала за бележка, ни хартиена, ни електронна.
Моята дъщеря е добре, сопола спря, кашля само сутрин остатъчно след ставане от сън, ще изчакам до следобяд да я видя, но ако е така утре си отива на училище.

# 727
Здравейте, отговарям с леко закъснение…
Кокомилк - не, гледах я за кърлеж, уж обстойно. Котки и кучета не докосва заради АД, отделно я е страх.
Sweet memory - при нас вече 6ти ден, нищо няма. Но детето е на АБ от петък вечер, та не знам до колко е повлияло.
PureFlower, да, на почти 4ри е, но не знам до кога я карат розеола. Но и това не беше. 6ти ден днес, все щеше да избие досега.
Ваня А. Не знам дали не е късно, но нас (мен и децата) ни спасява Назохил. Изпитано е, вярно, винаги като допълнително лечение, но поне след АБ капки си е алтернатива. И не се капят в носа, а са за пиене. Така винаги идеално ми се съчетават с капки или спрей.
За инхалациите - и аз винаги съм правила заедно двете лекарства.
Иначе, за да ми е още по-хубаво докато съм в болница с малката, баткото се тръшна и той с нещо. Бе супер са тия деца! Миналата седмица имаше някаква лека хрема, която уж успешно туширах с ВинроцNл и Назохил, в събота и помен нямаше от сопол, и в неделя реве от гърло и вдигна Т. Днес го видя лекарка от отделението, гърлото много червено, май с налепи по едната сливица. Изписа АБ - @угментин, но нямаме натривка за скарлатина. Ако е скарлатина, знаете ли дали е подходящ АБ?

# 728
  • shumen
Трябва да се пусне антибиограма,за да се каже дали е подходящ АБ Аугументина.
Аз утре пък ще ходя да давам кръв и урина.Уж нищо ми нямаше и изведнъж като ме свиха бъбреци на работа,а и имам парене при уриниране щях да откача.

# 729
Дани, това не е вярно. За скарлатината няма нужда от антибиограма, винаги действат пеницилините (от лекар микробиолог го знам), но не помня баш обяснението. Аугментина е винаги първи избор при скарлатшна, но при нея няма налепи.
Тази сутрин малката не успя да издеха нищо, и като спеше не се чуваше нищо.... чудна работа. Тя толкова не е ходила на градина и забелязвам промяна - започна да се храни, яде си почти всичко, не седи гладна, общува с децата. Чудя се дали стреса от ден ходи, 10 не ходи и липсата на адаптация толкова години, не е причина за честите боледувания, защото не един път се е случвало сестра и да е болна, а тя не.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 07:58 от Ваня А.

# 730
Пиша за да ми олекне ,направо ще се пръсна от напрежение .
Предстои ни пътуване извън страната ,планувано много отдавана ,а сина ми кашля от месец .Давах сиропи -нищо,заведох го при личната ,чу храчки изпиСа Аб и сиропи ,намаля кашлицата ,но си продължава .Днес издирих педиатър на частно ,човека го прегледа каза, че кашлицата идва от носа и да пускаме носен  секрет ,а докато излезе резултата да пие Аб и сироп  и спрей за нос и направо сумати пари за лекарства . Детето ,няма хрема ,видимо е здраво само тази досадна влажна кашлица с храчки .Иде ми да се тръшна на земята и да ревна .
Благодаря за вниманието 😭😭😭
Тръгвайте, там където отивате има предполагам лекари. А колко пъти ми се е случвало от смяна на климат всичко да изчезне.

# 731
Вместо на училище тая сутрин ходихме пак на лекар. Снощи дъщеря ми получи спазъм, който от нииищо не се успокои цели 3 часа, еле накрая спря и заспа. Направо съм изненадана, вчера това дете беше почти здраво, много лека остатъчна кашлица, съвсем никакви сополи и се събуди в 1ч със спазъм. Или вируса е такъв или смяната на времето и повлия много лошо, защото тук от два дни не е спирало да вали, студено е, а онзи ден бяхме по тениски.

# 732
  • shumen
Ейпъл,точно така започва Ларингит.Моя на няколко пъти за 12 години се събужда със кашлица от нищото.Какво Ви изписаха?

# 733
Аа не, не, не е с ларингит. Много далеч е от ларингит кашлицата. Пулмикорт и малко Вентолин за ден, два. Тя си беше на Пулмикорт отпреди това, просто вече бях тръгнала да и го спирам, защото беше добре. Отдавам го на силната влага навън, иначе като болест наистина не беше нищо особено и хремата и спря за 4 дни, което за нея си е уау.

# 734
Ваня, моите наблюдения от почти 2-месечното ходене на дъщеря ми на градина в края на учебната година са, че... колкото повече ходи, толкова по-дълго изкарва. Ако я спра на трети ден сопол, (не говоря за сопол-река, ами спорадично издухване, подсмърчане), и след това 2 седмици си е вкъщи, то след 3 дена на градина пак почва сополът със спорадично издухване. И така, в един момент решихме да си ходи, докато не се влоши или докато не я върнат. Нито я върнаха, нито се влоши. И така ходи 2 месеца близо. Става и по-контактна. А като не ходи, става супер страхлива и асоциална.

Общи условия

Активация на акаунт