Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 032
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Малката до вчера беше на аб капки, всичко точно, днеска става, духа жълти гадости... и сега какво да капя в тоя нос, то не може само антибиотични капки... Дани, ти ли беше казвала нещо със сребро? Дали е по-различно от силвър скалера?

# 691
При нас малкият много странно - два дни кашля денонощно. Изписаха инхалации с пушмикорт и вентолин (за първи път правим с вентолин вкъщи). На третия ден кашлицата почти спря. Притенсява ме дали секрета не се задържа вътре, никога досега не е спирал така рязко да кашля. Обилновено втечнява и овлажнява кашлицата и поне още 7 дена си кашля, а сега от раз.

# 692
Оф, тия кашлици край нямат. Почти свърших АБ на едната ми дъщеря, ама от вчера почнах да давам на другата. Уж беше спряла да кашля и  вчера като тръгнаха едни сополи наново и една кашлица, няма спиране. Две седмици се влачи така на периоди и вече ми писна. Почнах и АБ капки пък да видим до къде ще стигнем.

# 693
  • shumen
Ваня,не съм сякаш аз.Аз слагам АБ капки Цилоксан в момента и давам сироп за кашлица Мукоплант.Иначе съм слагала от черните капки или клеева тинктура и имаше ефект.Не знам вече все съм на тръни да не се разболее.
На баща ми сега виждам са били изписали капки Декс Тобрин в носа,но той не ги е ползвал и не мога да дам отзиви.

# 694
Здравейте,
Досега все сме били с хартиени бележки в градината, но доколкото разбирам от тук нататък докторката ще издава само електронни.
Как се процедира с тях?
Издава ли се с крайна дата и може ли тя да се променя?

Малкият от тази сутрин е със запушен нос, и ми се иска поне до вторник-сряда да е в нас да го наблюдавам и да си му давам противоалергичните. Ако се оправи ще си ходи на градинка от четвъртък.
Как може да стане това с електронна бележка?

# 695
  • shumen
Бръм,не би трябвало.Според мен вървите към оправяне.
Хоуп,и аз задържам АБ засега,но не знам ще стане ли без.
Роскет, издава се с начална и крайна дата бележката според мен.Ако бележката е за цяла седмица,а го пуснеш по рано не би трябвало да е проблем.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 09:49 от danaeka

# 696
Проблем е, проблем е. Не може да ходи детето преди срока, посочен в бележката. Нашата лична и тя издава електронни вече, пусна и за петък и понеделник и се разбрахме понеделник да и пиша дали има нужда от още ден, два или вторник си отива на училище.

# 697
Да, явно е проблем, защото и в нашата градина казаха, че има не може да го пуснем по-рано от крайния срок.
Значи освен ше и кажа да пусне до сряда и ако не се оправи нослето, ще я увеличим до края на седмицата.

# 698
Здравейте бебчо (8м) от една седмица е с течащ нос , педито изписа коризалия бейби , витамин Ц и стеримар , от днес сутринта е с висока температура 38.1 , нямаме все още нито един избил зъб , дали се касае за зъбчета , хапва си , бърбори , малко е неспокоен , утре сме на преглед … но все пак дали се касае за зъби или просто е настинал . Някоя мама минавала ли е по този път детенцето и да вдига такава висока температура от зъби

# 699
Не е проблем да се пусне по-рано Wink
Миналата година личната ми пусна бележка за едното дете за 5 дни, но каза, че мога да го пусна на училище по-рано. Така и стана. Хремата мина за 2 дни и го пуснах на училище. Никой не го е върнал.

# 700
Bibi, възможно да е до община/градина и тнт.
На нас в градината ни казаха, че не можело да се пусне по-рано, доколкото разбрах заради някакъв електронен дневник.
Тоест ако болничния е от 1ви до 5ти в този период не може да се поръчва дневен порцион за това дете. Предполагам има и други причини, но за тази ни казаха.

# 701
За училище може и да не е проблем, но за детска градина, според мен ще е проблем да се пусне по-рано.

# 702
Aз пък винаги като си правя сметка без кръчмар кога ще оздравее, кога ще го пусна на дг и т.н - получавам среден пръст от съдбата 😂 както се получи сега 😎

# 703
На мен педито ми пише бележки на ръка, без да попълва дата. Аз като реша, че ще ходят на градина само си попълвам датите.
В крайна сметка заведох детето да и сложат една слушалка. Свиркане някакво се чувало, ама рано било за снимка още щом няма Т. Продължавам си АБ, който си започнах вчера на моя глава и ще правим инхалации с Пулмикорт и Вентолин при нужда.
Направо ми писна, от 2 седмици нямам спокоен ден, и то след само 3 дни на градина. Тъкмо решиш, че нещата се пооправят и някой се влоши. Чудя се как ще изкараме зимата.

# 704
Дончева, за толкова малко бебе се ходи на лекар, ако е нужно на дежурен. Също така 38 не е висока температура, може да е от зъби или от болест, все пак детето е болно. Най-вероятно е за антибиотик, но трябва да идете на лекар.
Дани, тобрина е от същата антибиотична група като гентазона, да знаеш. Каквото трепе Гентазона, горе долу и това ще го отрепе.
На малката се избистриха сополките. Но си подсмърча.

Общи условия

Активация на акаунт