Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 065
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Момичета , колко дни е тоя вирус с повръщането?. Днес моето се събуди сутринта и каза,че много го боли корем та до сега 5 пъти повърна. Има и лека хрема. Бяхме на педиатър ,каза да почва Авирон рапид, Натриев цитрат, пробиотик.

# 676
Не се размина и нашето...😀
Леко е за момента, гърлото вече не я боли, леко зачервено е, лека кашлица от сополите. Днес не я заведох на училище и отидохме до лекарката, започнахме капки и Изопринозин. До понеделник може и да е добре.🤞
За протокола - подобри си всички рекорди от детската градина - 2 седмици без 1 ден изкара. Сега ще се мъчим да подобрим и този рекорд. 😃

# 677
Мами какво да купя от аптеката за ухапано от комар? Точно на клепача е и се поду много. Вече ми втръсна от тези комари. Толкова зле реагира.

# 678
Давайте витамин Ц за комара

# 679
На клепача не бих мазала с нищо, все пак има риск да попадне в окото.

# 680
Антихистамин - Рупафин, Зиртек, Ксизал, всяко ще свърши работа.

# 681
  • shumen
За ухапване от комар става всичко противоалергично.Аз съм давала Ксизал и бях доволна.
Ейпъл,дано до Понеделник е добре и е на училище детето.
Мис Индипендънт,аз давам Резиста.
Кокомилк,при познато детенце продължи 3 дни.
Моя е по добре.Намаля малко хремата и кашлицата.Ще го следя тия дни и ако е добре в Понеделник на училище.

# 682
Ние сме в болница! Това беше последното което си мислех сутринта, но това е положението.
Три дни температура. Нищо друго. Снощи стигна до 40.3 и 2-3 ча̀са след хекс@лгина започна да пада. Сутринта даже беше около 37.2-37.4, мислех че сме го преборили проклетия вирус, и че пѝка е минал снощи. Пуснах и кръвни тази сутрин, даже измъчих детето с венозна кръв да е. Кръвна картина сравнително добра, за мен чисто вирусна. Левкоцити понижени, СУЕ 16, ЦРП леко завишено (14.8 ), и % неутрофилите много леко завишени. Друго в норма. Урина чиста (не стерилна). Детето в сравнително добро общо състояние, в смисъл дори и с постоянна Т, си дивее. Обаче проклетата Т си остава висока и в късния следобяд пак тръгна към 40 градуса. Дадох поредна доза хекс@лгин и след още 4 ча̀са пак 39.7. И така не издържах и дойдохме до спешно, защото в петък вечер нямам кой знае какви опции. Естествено като видяха, че на всеки 4-5 ча̀са Т се покачва все над 39.5, макар и без други симптоми искаха да ни оставят. Не исках, но се пречупих от страх. То утре и на частен педиатър като отида, пак ще ми дадат АБ, след като са минали 3 дни с температура. Сега е на система, за да овладеят Т. Започнаха АБ, защото както знаете в болница се лекува по протокол, диагнозата е по пътека. Смяха се, че идвам в болница толкова подготвена и на тях нищо не съм оставила за тестване. То и комбиниран тест даже направих, и там всичко беше отрицателно. И така. Ще лекуваме нещо, незнайно какво. Дано поне повече изследвания да ѝ направят, и дано не си лепнем още нещо от тук.

# 683
Dageya, ние също изкарахме този вирус миналата седмица. Реално не се локализира, като бяхме започнали противовирусно от ден 1. На ден 4 ни го смениха с изопринозин и толкова. Температурата спря от ден 5. Иначе - никъде нищо. Но по-добре, вие да сте спокойни, щом сте под наблюдение.
Аз след 120 вируса за 5 години, вече съм доста над нещата.

# 684
Благодаря Димитрова, не знам вече, аз и по кръвните изследвания от вчера си мисля, че трябва да е вирус. Просто никога не сме карали - и аз и децата или някой от семейството такова нещо. Все от някъде, все нещо друго е имало, макар и на 2-3 ден. А сега 4ти ден нищо, но явно го има и при други хора така. Днес на УНГ, всичко е чисто. Няма и следа от зачервяване на гърлото, или нещо оток, възпаление. А в болницата ни приеха с ларинготрахеит! Ще припадна. Дразнят ме, че ме лекуват човека, а следват някакви тъпи пътеки и пишат глупости в картона! За епикризите - какви чудеса съм чела, направо да не започвам.
Ще ги натискам за още изследвания. Поне бъбреци и ч. дроб да отхвърлят, нещо ехограф да назначат! Де да знам вече! Написали ми вентолин в картона на детето. Щях да падна. Като ги попитах какви са тези лекарства, които очевадно не са за малката, ми казаха, че заради диагнозата с която ни приемат, са длъжни да изпишат.

# 685
Dageya,детето да го е хапало кърлеж това лято? Или нещо скоро да е пипало улично коте,куче?

# 686
Мен тая сутрин в 4 ме втресе и всяка костица ме боли.Малката няма къде да я изорирам и се моля да не лепне,че на 1-ви ни е контролния очен преглед във Варна.

# 687
Моят син с 4 дни много висока температура клоняща към 40 градуса, трудна за сваляне и без никакви други симптоми се оказа с розеола. Неговата кръвна картина също беше с ниски левкоцити. На 5ти ден изби обривът и температурата изчезна.

# 688
Малкият ми син преди няма два месеца също изкара розеола. И при нас изби на 5 ден обривът, лекувахме противовирусно, с Авирон. Единствен симтоп беше температурата, но останах с впечатление, че детето е по-голямо. Розеолата обикновено май най-често се среща до 2 години, но това го казвам по спомен. Ако случаят е такъв, ще се потвърди по обривът, обикновено след него температурата пада и все едно нищо не е било.

# 689
  • shumen
Дагейя,оправяйте се скоро.Да не е розеола с тази Т.А варицела карало ли е детенце?
Моя вече е добре.От АБ капките носа спря и кашлицата и тя почти изчезна.Прадължавам със капките и сиропа още 4 дни,за да станат 7 дни общо и се надявам като ги спрем да не се започне отново.

Общи условия

Активация на акаунт