Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 068
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
При нас в групата се въртят вируси единия повръщане с разстройство,другия температура и съм на тръни,че на 1.10 сме на очен във Варна,а се надявам поне в 4 група са разреди тия болести.

# 661
  • shumen
Тони, дано ние сме на АБ капки в носа.За сега сме без АБ през устата и дано успеем да устиска така.
Оор,и аз все си мисля,че ще го израсте моя.
При него има ефект от ходенето в Трявна и поне кара по леко болестите.

# 662
Аз утре ще пускам кръвни на малката, мисля и ковид тест, единствено се чудя дали пак да правим носен и гърлен секрет.
Обикновено “изпреварвам” лекарите и от първия сопол или изкашляне почти винаги правя изследвания и секрети, така не губя време, и ако има нещо, направо назначават АБ по антибиограма. Но децата милите, и на тях им омръзна това постоянно ръчкане в нослетата и гърлото.
Не знам бе хора, аз ли съм луда, та никога не стоя спокойно. Има майки, нищо не разбират, ходят си при личния, няма изследвания, няма нищо. Слушат, стриктно изпълняват, не задават въпроси, и ако лекарят не успее да излекува детето, влизат в болница и за тях това е нещо нормално. Аз не мога така. Никога не се доверявам на сляпо, винаги чета листовки, следя дози, пресмятам, не се съгласявам дори понякога с определено лекарство, или на поредния преглед знам точно какво ще се изпише според тежестта на състоянието. Все правя изследвания на децата, не мога така да чакам да се налучка АБ. Минала съм през толкова много педиатри и съм си ги “отсеяла”, имам си четирима или петима на които разчитам и звъня за преглед според ситуацията. Не знам нормално ли е това мойто, или прекалявам?
Два дни малката е само с температура, както вече писах. И не мога да се успокоя докато не разбера от къде идва тази Т. Има ли други само с Т, такъв вирус има ли в момента? При всеки има я гърло, я разстройство, при нас нищо освен Т, която свалям най-много до 37.9-38.

# 663
Аз утре ще пускам кръвни на малката, мисля и ковид тест, единствено се чудя дали пак да правим носен и гърлен секрет.
Обикновено “изпреварвам” лекарите и от първия сопол или изкашляне почти винаги правя изследвания и секрети, така не губя време, и ако има нещо, направо назначават АБ по антибиограма. Но децата милите, и на тях им омръзна това постоянно ръчкане в нослетата и гърлото.
Не знам бе хора, аз ли съм луда, та никога не стоя спокойно. Има майки, нищо не разбират, ходят си при личния, няма изследвания, няма нищо. Слушат, стриктно изпълняват, не задават въпроси, и ако лекарят не успее да излекува детето, влизат в болница и за тях това е нещо нормално. Аз не мога така. Никога не се доверявам на сляпо, винаги чета листовки, следя дози, пресмятам, не се съгласявам дори понякога с определено лекарство, или на поредния преглед знам точно какво ще се изпише според тежестта на състоянието. Все правя изследвания на децата, не мога така да чакам да се налучка АБ. Минала съм през толкова много педиатри и съм си ги “отсеяла”, имам си четирима или петима на които разчитам и звъня за преглед според ситуацията. Не знам нормално ли е това мойто, или прекалявам?
Два дни малката е само с температура, както вече писах. И не мога да се успокоя докато не разбера от къде идва тази Т. Има ли други само с Т, такъв вирус има ли в момента? При всеки има я гърло, я разстройство, при нас нищо освен Т, която свалям най-много до 37.9-38.
Това все едно аз съм го писала. Даже се усмихнах, казвайки си има и други луди (това го казвам с най-добри чувства). Аз съм по същият начин, изписват ми едно, аз обаче не го одобрявам, взимам друго, изследвания, първи преглед, втори, трети, за да знам, че съм взела правилно и информирано решение. Много зависи как боледува и самото дете. При всички случаи обаче, това е страшно натоварващо, отговорността е огромна, защото ако сбъркаш си е за твоя сметка. И сега дори съм в поредната дилема, тъй като малкият (1.4г.) вече върви на оздравяване, но все още има остатъчна хрема и му прохърква носа, както и се закашля 4-5 пъти за деня с влажна кашлица. Говорих с педиатъра, тъй като стават 7 дни капане в носа на Виброцил и Грип Стоп и той ми каза, че мога да капя 10 дни общо, но ако продължи да взема Коларгол ( черните капки). Вече няколко пъти стигаме до тях, а знам че се отричат, че изсушават лигавицата и т.н. Много родители биха си затворили очите и биха чакали секретите просто да се изчистят, а аз се притяснявам да не остане нещо недоизлекувано. Бихте ли капали тези капки в тази ситуация? Другото, което обмислям е да взема промиващата смес и после пробиотичните капки на Нарине Назал. Никак не ми е лесно да взема решение, но при положение че другата седмица баткото пак ще тръгне на градина не мога да си представя всеки месец да сме с черните капки или с антибиотични. А да, и само да вметна, че и аз пуснах носен секрет на вторият ден - чист е.

# 664
Дани, по-добре. Благодаря! ☀️ По-малко запушен е носа, спахме добре снощи.

Като ви чета и почвам да вярвам, че ни пръскат. Не е нормално преди 2 седмици да бяхме на море, забравили за неприятности и болести, а сега всички да са цъфнали. Около нас се развъртяха и гадене, болки в корема, гърло и сополи. Дано поне другите неща ни подминат..
Почнах Рестив впрочем, накрая на първата опаковка сме и й харесва на вкус. Да видим ще има ли ефект..

# 665
PureFlower, след 7 дни виброцил с грип стоп, не бих продължила с коларгол. Но това, при положение, че детето се подобрява. Аз винаги, абсолютно винаги, на всяка хрема, успоредно с капките или спрея, винаги давам и хомеопатия. За мен и децата съм открила, че най-добре ни действат Назохил. Понякога го сменям с цинабсин и инфлуцид, но винаги ми е помощник към основното лечение.
Нарине назал, не съм ги ползвала и не мога да дам съвет.
Най-важното в случая според мен е гърдите да са чисти и да няма Т. Ако е само хрема, тя реално ще отмине, може дори след 7 ден виброцила да се спре, грип стоп още 3 дни, и после ако е само нослето, и физ. разтвор ще свърши работа. При нас хремите често са повече от 7 дни, но аз следя повече кашлицата, ако има такава.

# 666
  • shumen
Не сте сами момичета.Аз за 12 години се научих да си познавам детето и да не се доверявам на сляпо на лекари.
Аз тоя път секрет не пуснах,но след 7 дни Виброцил разбрах,че без АБ капки няма да стане,а и имам още седмица да го изпъна,че ще ходят в Гърция от танцовата.

# 667
Някой спомена Рестив - и аз го започнах. Но сега се наложи прием на Аб заради ушите. Та питах фирмата вносител/производител не знам и аз кои са точно, казаха че няма проблем. Да си продължа да го давам.
Супер криво ми е и на мен. Разбирам ви. Цяло лято  здрави, и сега старта е… при нас с антибиотик даже. Днес си чакам рибеното масло. Поръчах едно без витамин Д, да видим как ще е. Много рових из нета докато намерв нещо, което да ми харесва като съставки.

# 668
Аз също не се доверявам на лекари. Назначавам си изследвания, ако не съм съгласна с някое лекарство си казвам,  че искам друго. Мъжът ми все мрънка, че съм трябвало медицина да уча, че лекарите не ме харесвали, защото много съм знаела. Да, ама аз точно заради некадърни педиатри много съм си патила и вече всичко проверявам, дори и дозите на АБ си смятам.
Много добре ви разбирам, 2 месеца се пекохме на плажа, нямаше сополи, нямаше кашлици. Прибрахме се е и се почнаха антибиотиците. Че сега и аз съм болна покрай децата.
Чудя се дали е удачно да започна Рестив, сега след като свърши АБ за скарлатина. Или да изчакам малко, да не и станат много бактерии накуп?

# 669
Ама наистина няма логика в тия болести. Ние поне все още не сме се затворили вътре, все обикаляме на открити пространства и въпреки това не ни подминава.
И това лято постоянно навън, морета, слънце, добра храна и явно пак не можем да устискаме. Страх ме е и за мен, че миналата зимно-пролет бях по-зле и от детето, но не знам какво да взимам. Някакви предложения?

# 670
Моята вечер се оплаква от корем,но и ми се хили такава .....нз дали се шегува,давам линекс и еспумизан пуска газове,ходи до тоалетна и й минава ....ама съм на тръни....че един корем я беше свил лятото,с рев и силна болка.
Според вас кога е удачно да я спра от градина за повече време ...примерно два месеца +....мисля си от 1 декември и края на януари само да почерпи за рд ...(и трябва да правя изледвания за едно черпене ама айде ...)
То ясно че цяла  година си върлуват бацили ама все пак....

# 671
Хоуп виж какво писах по-горе за Рестив.

# 672
Здравейте! Явно не са само мои наблюдения, че тази година болестите започнаха рано-рано. Детето ми е доста боледуващо, прави редки усложнения, за които лекарите вдигат учудващо вежди как е възможно... За крехките му 4 години съм си съкратила живота поне с 20. Но тази есен, то дори не е още есен с тези летни температури, е някакъв ад. 4 дена на градина и гнойна ангина. 2 седмици вкъщи на антибиотик. 3 дена на градина - зелен сопол... Мисля вече да се обърна към бабешките методи за лечение, защото ми омръзна от лекарства. А за некомпетентостта на лекарите ферман мога да напиша. Аз също съм от смятащите дозите на антибиотика, защото два пъти вече прави пневмония след ниска доза антибиотик за ангина. Старая се винаги да пускам секрет и да лекуваме по него, но интересно е, че не винаги излиза бактерия на зеления секрет. Детето няма уголемена трета сливица и не е за вадене, просто тръгне ли сопол, той винаги е с цвят. Бистър не помня някога да е имал. Пробвала съм Риноджермината, но и двата пъти се разболя сериозно от нея (може и съвпадение да е било) и няма да рискувам повече. Не може да кара само на антибиотични капки, това не е живот просто, ще се съсипе лигавицата, за резистеността на бактериите пък да не говорим. Ще взема Коларгол и почвам с него, за големия ми син вършеше чудесна работа, но той и не боледуваше толкова. Та, така. Нищо ново не казах, но поне се оплаках. Simple Smile

Надявам се тази "вълна" от болести да е временна и после всички да сме здрави! Предните години изкарваше поне до ноември без отсъствия, тази не знам какво се случва. Имам чувството, че след тоя Ковид нещата рязко тръгнаха надолу, но пък минаха вече 4 години, би трябвало да започне да се нормализира ситуацията.

# 673
  • shumen
Мими,моя също ми правеше такива номера в градината и казваше,че го боли корем.2-3 пъти беше излъгал и госпожите и го бяха връщали,но като го вземех и се ухилваше до уши.
Дива,наистина тази година болестите започнаха рано.Моя е ученик и друг път изкарваше поне до Октомври-Ноември здрав,а тази година се разболя още преди да започнат училище.Уж се оправи,отиде 3 дни и ето отново е болен.Вече ми идва в повече всичко и ми иде да се гръмна.

# 674
Здравейте, след 3 дни на училище големият ми син (8г) от днес е с течащ и запушен нос. Надявам се да си остане само с това. Купих му Омни имунд, но категорично ги отказва, били много гадни, а на мен са ми сладки като бонбонки. Сега се чудя какво да му взема. Явно не трябва да са таблетки, а сироп. Четох, че препоръчвате Резиста, но той как е на вкус?
Освен това при начална хрема какво започвате? Прави инхалации с физ.разтвор, назик кидс за запушения нос, чай..това засега. Ще му взема коризалия/инфлуцид. Нещо противовирусно включвате ли?
Витамин д давате ли отделно? Мисля да взема спрейчетата на бетър ю, защото при мен е на долна граница, а на децата мисля да го давам сега до пролетта.
На мъжа ми взех някаква бърканица с мед, прополис, пчелно млечице, а аз имам витамините на прегнакеър, понеже още кърмя, но не съм много редовна с тях.

Цяло лято не сме боледували, само един червен вирус изкарахме всички преди морето и сега се започва.

Общи условия

Активация на акаунт