Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 078
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
И аз съм на резиста мечета ще видя дозата и паузата и  мисля да давам нещо-да сменя ако я пусна на градина.
О да мм е в училище и казва всеки си ходи и си буха това още преди коклюша като гръмна.
С т и аз не бих пуснала в училище.

# 646
Влизам да се оплача, че и малкият се разболя. Вчера само запушения нос, днес вече и кашля с онази противна кашлица.

# 647
И моите докараха някакъв вирус от училище. 2 дни са с хрема, от днес и с кашлица.

Знам, че темата е за децата ни, но ще ви помоля за съвет. Бременна съм в 16 г.с. Явно се заразих и аз. Сутринта се събудих с болки и дразнене в гърлото, много лека хрема, но сега започна да не боли тялото и главата Confused Какво да взема?

# 648
И моите докараха някакъв вирус от училище. 2 дни са с хрема, от днес и с кашлица.

Знам, че темата е за децата ни, но ще ви помоля за съвет. Бременна съм в 16 г.с. Явно се заразих и аз. Сутринта се събудих с болки и дразнене в гърлото, много лека хрема, но сега започна да не боли тялото и главата Confused Какво да взема?
При вас няма много варианти, но може да си вземете Биозин Мама (по 2 таблетки на ден), витамин Ц, за гърлото Тонзилотрен или Фарензим, чай с мед и лимон. За хремата може да промивате със солен р-р и ако е много зле положението Виброцил.

# 649
В този срок на бременността може да се пие парацетамол, но само при нужда, т.е. само ако имате температура. За гърлото всяка смучка или пръскало става. Последния път дъщеря ми и мъжа ми много удобриха хербалсепт...те са билкови, та още по-добре. За нос може всичко...особено ако забележите, че има бактерия в носа е по-добре да копете антибиотични капки, отколкото да пиете антибиотик. Също гаргара със сода ще се отрази добре. Ако се появи кашлица, не знам какво може да се пие, но допускам, че Бронхостоп може...все паке  добре да се направи консултация.

# 650
Току-що направих тест на едното дете и е с ковид. Някой знае ли как протича новият ковид? Много се притеснявам, че съм бременна.

# 651
Карахме го август... температура от 2 до 4 дни, гърлобол, гадене втория-третия ден, може и с повръщане, после разстройство. Леко пакашляхме и ни се запушваха носовете, но бех казала, че са течали. По едно време ми се възпали и лигавицата на устата, много болеше.
Задължително направете консултация по телефона с АГ!

# 652
Току-що направих тест на едното дете и е с ковид. Някой знае ли как протича новият ковид? Много се притеснявам, че съм бременна.
Слаба Т първите дни. Запушен нос като тапа, леко гърло. При мен и кашлица, пия аб. При малкия с бронхит или пневмония, казаха че е слязло надолу - на пулмикорт и вентолин инхалации. При мъжа ми само хрема и Т до 37.8 три дни. При дъщерята гърло за ден.

# 653
Много ми е криво. Ще почваме АБ. Тя го изписа вчера заради ушите ама решихме да изчакаме първо с Аб капки в ушите. Не се е оплаквал, но сега пак вдигна Т….. явно няма да стане без АБ.

# 654
Значи цяло лято нищо, сега дългия уикенд само навън сме били, вчера 1 ден градина и вечерта - изненада! Запушен нос предимно с лек сопол. Такъв фалстарт не бяхме имали, изкарваше поне 2-3 седмици в началото. Провалиха ми се всички планове оттук до 10 октомври, а имаме толкова неща за вършене. Страх ме е какво ще стане, че и ми предстоят 10 дни сама с нея. Кошмар пълен. Дано поне мине леко...

# 655
Здравейте, скъпи майки! Следя темата, за съжаление и аз съм в кюпа с често боледуващи деца. Момиче на почти 4, баткото на 7. Зная, че малки деца, малки ядове, всеки казва “чакай да порастнат”, но толкова много ми писна от болестите, че ми идва да се гръмна! Или едното дете, или другото, най-често и двете! То са сополи, 15 вида кашлици, любимото - боли ме корем, глава, повръщане, конюктивит… картинката на всички ви е ясна! Рядко минаваме само със сопол, и аз съм от тези, които се дразнят на болни деца в градините, но примирих се! Извинявам се, че изглежда поста като мрънкане, но ми се иска ей така, да си го кажа. Половин лекар съм станала, но наистина се надявам вече да поотминава този период, или поне да са по-поносими боледуванията, защото имам чувството, че аз психически ги изживявам повече. Не работя - няма как. Нямаме баби и грижите са си само на нас с таткото.
От вчера малката е само с Т. Сутринта ми се стори топла, и до днес е само с Т. Няма нищо друго. Бяхме на лекар, гърлото не е червено. Толкова мразя да са само с Т. Не за друго, а защото съм на тръни от къде “ще избие”. Ако не тръгне сопол, утре мисля да изследвам урина, че да не е нещо от там. Оплаква се малко и от корема, но това може да е и от лекарствата - редувам П@надол с Нур0фен на 4 ча̀са, иначе не става.
И така. Благодаря, че ме изчетохте!

# 656
В класа на голямата развъртат 2 чревни...едни с разстройство и болки в корема и друг, оня стария, с температура и повръщане....букет.

# 657
  • shumen
Дагейя,дано си останете само с Т.
Бръм,дано се оправи скоро малкият.
Тони,започнахте ли АБ?
Елла,как сте?
Ваня,в нашия пък тоя със кашлицата.
Ние минахме през заместничката на педи.Гърлото не е червено, дишането е чисто.Кашлицата е от сополите.Смени му капките със Цилоксан и сиропа с Мукоплант.Ще видим как е и Понеделник ако трябва пак ще го заведа.

# 658
данаека, започнахме Зинат да. 24 часа не беше вдигал Т и вечерта вдигна.. което за мен си говори, че възпалението е на лице. А беше на втори ден АБ капки в ушите. Супер кофти ми е, че така стартираме есеннп зимния сезон. Започнах и сироп имунобор кидс актив + рибено масло и вит Д. Пробиотика е ясен, че ще се дава. Сега 20 дена ще давам синкванон сашета.

# 659
Брррр, моята дъщеря днес се оплака от гърло. И два пъти вода от носа и текна. Стиснала съм палци да се размине, че беше болна в началото на месеца, нооо като си знам детето надеждите са малки.
Бързо оздравяване на всички!

Общи условия

Активация на акаунт